Fatma Girik beyin ameliyatı oldu

Fatma Girik.
Fatma Girik.

Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik son zamanlarda sağlık sorunlarıyla gündemde. Geçtiğimiz günlerde evinde düşüp hastaneye kaldırılan oyuncu bu kez de ameliyat oldu. Hidrosefali sebebiyle beyin ameliyatı olan Girik'in durumu hakkında iyi olduğu ve ameliyatın başarılı geçtiği söylendi.

Usta oyuncu Fatma Girik geçtiğimiz günlerde Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde talihsiz bir kaza yaşamış ve hastaneye kaldırılmıştı. 76 yaşındaki oyuncuya zatürre başlangıcı teşhisi konmuş ve taburcu edilmişti. Girik bu defada beyin ameliyatı oldu.

Beyin ameliyatı oldu

Sık sık düşmesinin sebebi araştırılan oyuncunun yapılan tetkiklerden sonra ameliyat olmasına karar verdi. Hidrosefali hastalığı olarak bilinen ve beyinde su toplanması anlamına gelen hastalık sebebiyle shunt ameliyatı geçiren Girik'in Profesör Doktor Talat Kırış yaptı. Kırış,“Fatma Hanım’ın ameliyatı çok başarılı geçti, basit bir ameliyattı. Hidrosefali sebebiyle bir shunt ameliyatı yaptık. Uyandı ve bütün fonksiyonları normal. Her şey yolunda” dedi.

Fatma Girik'in hastaneye kaldırılmasından bir kare.
Fatma Girik'in hastaneye kaldırılmasından bir kare.

Hidrosefali hastalığı nedir?

  • Beyin omurilik sıvısının görevi; sinir sistemindeki fiziksel hareketleri daha esnek hale getirmektir. Omuriliğin ya da boyun bölgesinin ani bir darbe alması ile bu sıvının beyinde birikmesine hidrosefali denir. Hidrosefali, beyinde aniden birikmeye başlar, beyin içi basıncının artmasına neden olur.
  • İleri yaşlarda görülen Hidrosefali, gelişmiş teknolojik yöntemler sayesinde kolay tedavi edilebiliyor. Ancak erken teşhis her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da önemlidir. Uzmanlar, 40 yaş üzeri her kişinin tedbir amaçlı muayene olması gerektiğini vurguluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >