Fazıl Say'ın babası açıklama yaptı: Kimse Cumhurbaşkanımızı küçümseyemez

Fazıl Say'ın müzik eleştirmeni ve eğitmeni babası Ahmet Say.
Fazıl Say'ın müzik eleştirmeni ve eğitmeni babası Ahmet Say.

Fazıl Say'ın kendisi gibi müzisyen babası Ahmet Say, oğlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konserine davet etmesinden memnun olduğunu söyledi. Say, ''oğlum sözlerinin davranışlarının çarpıtılmasından çok ürküyor. O yüzden biraz siyasi meselelere temkinli yaklaşıyor. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin Cumhurbaşkanıdır, kimse onu küçümseyemez. Türkiye ne kadar barışçıl bir atmosferde olursa insanlar o kadar rahat olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fazıl Say'ın Ankara'da düzenlenen Truva Sonatı piyano solo piyano performansına katılmasının ardından, ünlü piyanist birçok yersiz eleştiriye maruz kaldı.

Fazıl Say ve babası Ahmet Say.
Fazıl Say ve babası Ahmet Say.

Eleştirilere Fazıl Say'ın müzik eleştirmeni babası Ahmet Say cevap verdi, Say, oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ederek huzurunda konser vermesinden memnun olduğunu söyledi. Say, "O biraz ürküyor, ‘Yanlış bir laf gelir, lafımı çeviriverirler’ diye. Haklı olarak düşünüyor böyle şeyleri" dedi.

''Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanıdır''

Ahmet Say açıklamalarına şu sözlerle devam etti.

  • “Her zaman barıştan yana olmuşumdur ve kim olursa olsun, barışı savunuyorsa ben ondan yanayım. Fazıl olduğu için değil. Tabii ki Fazıl’ın burada barışı savunması, barışçıl bir tutumda olması, barışçıl bir tavır sergilemesi beni mutlu ediyor. Ben ülkemizde durup dururken karşıtlığın, karşıt görüşte olmanın yersiz olduğunu düşünüyorum" derken, "Tabii karşıtlık kim olursa olsun, kavgadan yana olanı bile, barışçı bir el uzatarak kazanmanın mümkün olduğunu düşünüyorum.Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin Cumhurbaşkanıdır, kimse onu küçümseyemez. Türkiye ne kadar barışçıl bir atmosferde olursa insanlar o kadar rahat olur" ifadelerini kullandı.

Ahmet Say kimdir?

Ahmet Say, müzik eğitimcisi ve müzik yazarı. Çeşitli ödüller kazanan beş edebiyat eserinin ve konservatuarlar ile üniversitelerin müzik bölümlerinde temel eser olarak okutulan müzik kitaplarının yazarı. Say Yayınları’nın sahibi. Ünlü Türk piyanisti ve bestecisi Fazıl Say’ın babası.

1935 yılında İstanbul’da, Kadıköy’de doğdu. Matematik öğretmeni Fazıl Say ile felsefe öğretmeni Nüzhet Say’ın oğludur. Küçük yaşta piyano eğitimine başladı. İstanbul ErkekLisesi’ni bitirdi. 1946’da İstanbul Belediye Konservatuarı’na girdi. 1950’de konservatuarı terk etti. 1954 yılında basın-yayın eğitimi almak için Almanya’ya gidip altı yıl orada yaşadı. Yurda döndüğünde Bingöl’de üç yıl öğretmen, halk eğitimcisi ve folklorcu olarak çalıştı. Bu dönemde türkü, ağıt ve masallar derledi, halk dansları toplulukları kurdu ve çocuk toplulukları yetiştirdi. BingölHikayeleri adlı eseri bu dönemin ürünüdür.

1964’te Ankara’ya yerleşti. 1967’de Türk Solu adlı derginin yazı işleri müdürlüğüne getirildi. 12 Mart darbesi döneminde 17 ay hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra Kocakurt romanını yazdı (1976).

1977’de ise Cemal Süreya, Vecihi Timuroğlu, Ragıp Gelencik, Demir Özlü, Ali Püsküllüoğlu ile aylık Türkiye Yazıları'nı çıkarttı. 1980’den başlayarak kendisini bütünüyle müzik yazarlığına verdi. Edebiyatçılar Derneği'ni kurdu ve iki yıl süre ile dernek yöneticiliği yaptı. Yazın ustalarımıza verilen Onur Ödülleri Altın Madalyası'nı kurumsallaştırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >