FETÖ'den tutuklanan Talha Uğurluel hakkında şaşırtan iddia

Talha Uğurel'in, Kudüs'e düzenlediği turlar da araştırılıyor.
Talha Uğurel'in, Kudüs'e düzenlediği turlar da araştırılıyor.

Erzincan'da, FETÖ/ PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan tarihçi yazar Talha Uğurluel, savcılıktaki ifadesinde 9 yıldır örgütle irtibatını kestiğini söylemesine rağmen, 3 yıl öncesine kadar örgüte bağlı isimlerle irtibat halinde olduğu tespit edildi.

Talha Uğurluel'in, savcılık ifadesinde orta öğretim yıllarında FETÖ'ye ait okul ve dershanesinde eğitim gördüğünü ve üniversite eğitimin ardından yine Bursa'nın Gemlik ilçesinde örgüte ait bir dershanede Tarih öğretmeni olarak çalışmaya başladığını, ayrıca FETÖ'ye bağlı Kaynak Holding'de işine devam edip Kaynak Yayınlarından "Çanakkale Savaşları" ve "Peygamber Efendimizin İzinde Mekke ve Medine" isimli iki kitabının bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/ PDY'nin medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 8 Aralık 2018'de İstanbul'daki evinde yakalanıp Erzincan'a getirilen tarihçi yazar Talha Uğurluel savcılıkta "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Uğurluel'in FETÖ bağlantıları olduğunu iddia eden SuperHaber, arabasının plakasının bile 'FG' olduğunu ortaya çıkarmıştı.
Uğurluel'in FETÖ bağlantıları olduğunu iddia eden SuperHaber, arabasının plakasının bile 'FG' olduğunu ortaya çıkarmıştı.
  • Savcılık, FETÖ elebaşı Gülen'in danışmanlığının yanı sıra örgütün İsrail ve Ortadoğu imamlığını yürüten ve İsrail'deki bağlantılarını sağlayan Harun Tokak ile de iletişim halinde olduğu anlaşılan Talha Uğurluel'in Kudüs'e düzenlediği turlarda Tokak'tan destek almış olabileceğini değerlendiriyor.

Uğurluel'in, savcılık ifadesinde orta öğretim yıllarında FETÖ'ye ait okul ve dershanesinde eğitim gördüğünü ve üniversite eğitimin ardından yine Bursa'nın Gemlik ilçesinde örgüte ait bir dershanede Tarih öğretmeni olarak çalışmaya başladığını, ayrıca FETÖ'ye bağlı Kaynak Holding'de işine devam edip Kaynak Yayınlarından "Çanakkale Savaşları" ve "Peygamber Efendimizin İzinde Mekke ve Medine" isimli iki kitabının bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Savcılık, Talha Uğurluel'in "Arzın Kapısı Kudüs Mescid-i Aksa" isimli kitabına rağmen İsrailli yetkililerin herhangi bir engeline takılmadan çok sayıda Kudüs turu düzenlemesinin sebeplerini araştırıyor.
Savcılık, Talha Uğurluel'in "Arzın Kapısı Kudüs Mescid-i Aksa" isimli kitabına rağmen İsrailli yetkililerin herhangi bir engeline takılmadan çok sayıda Kudüs turu düzenlemesinin sebeplerini araştırıyor.

Savcılık soruşturması sonucu bu kitapların 11. baskısına kadar kaynakça kısmında Fetullah Gülen'in adının bulunduğu ve 3 yıl önce yurt dışına kaçan, örgütü Gülen ile ilk kuranlardan olduğu belirtilen Abdullah Aymaz'a ise ön sözünde "hocam" diyerek övgülü ifadeler kullandığı ancak bu durumun darbe girişiminden sonra çıkarıldığının tespit edildiği belirtildi.

Daha önce SuperHaber'in hakkında çıkardığı 'FETÖ üyesi' iddiaları ile sık sık gündem olan ünlü tarihçi ve yazar Talha Uğurluel, hakkında çıkan iddiaları şöyle yanıtlamıştı:

  • "Müslüman'ı, Müslüman'a kırdırmaya devam ediyorlar. Etraflarında alnı secdeye giden herkesi hain ve darbeci yerine koymaya çalışıyorlar. Biz cumhurbaşkanımızın arkasındayız. O hain Odatv ve Aydınlık grubunun havlayanları, onlar önce aynada kendilerine baksınlar. Asıl darbeci, asıl devlet düşmanı, asıl cumhurbaşkanımızın ayağını kaydırmak isteyen kendileri. Haklarında suç duyurusunda bulunuyorum."
Örgüte yakın olduğu tespit edildi
Sorgusunda bu durum sorulan Uğurluel, kitapların önsöz ve dipnot bölümlerinin kendi tasarrufunda bulunmadığı savunarak ilgili bölümlerin örgüte bağlı yayın evi tarafından hazırlandığını ileri sürdüğü kaydedildi.     


Talha Uğurluel'in ifadesinde 2009 yılında örgütle bağlantısını kestiğini öne sürmesine rağmen 17-25 Aralık'tan sonra da yine örgüte yakın dernek, vakıf ve Samanyolu televizyonunda seminer ile programlar düzenlemeye devam ettiği anlaşıldı.
Örgüte yakın olduğu tespit edildi Sorgusunda bu durum sorulan Uğurluel, kitapların önsöz ve dipnot bölümlerinin kendi tasarrufunda bulunmadığı savunarak ilgili bölümlerin örgüte bağlı yayın evi tarafından hazırlandığını ileri sürdüğü kaydedildi. Talha Uğurluel'in ifadesinde 2009 yılında örgütle bağlantısını kestiğini öne sürmesine rağmen 17-25 Aralık'tan sonra da yine örgüte yakın dernek, vakıf ve Samanyolu televizyonunda seminer ile programlar düzenlemeye devam ettiği anlaşıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >