Game of Thrones son bölümü izlemediyseniz üzülmeyin: Spoiler yememenin püf noktaları

Game of Thrones spoiler yememe rehberi
Game of Thrones spoiler yememe rehberi

-ABD yapımı Game of Thrones'un final sezonuna ait bölümler 04.00'te (Türkiye saati ile) yayınlanıyor ancak gün boyu Türk seyircilere 'çile' yaşatıyor.

-Dizinin yayınlanan her yeni bölümü için 'spoiler' yememek için bir koşturmaca başlıyor. Ancak bazı yöntemler geliştirilerek bu durumun önüne geçmek mümkün.

-Yeni bölümü izlemeyenler için ön bilgi bombardımanına karşı 'spoiler' engelle, 'tweet sustur', 'yorum kapatma' gibi birçok uygulama geliştirilmiş durumda.

Dijital evrenin giderek genişlemesi sonrası ABD merkezli birçok dizi ve TV şovları küresel çapta etki oluşturmaya ve milyonlarca izleyiciye sahip olmaya başladı. Bir dizi düşünün ki son yayınlanan bölümü 50 milyon izleyici tarafından izlensin. Bu ölçekte dizi ve filmler artık evrensel bir yapıya sahip olduğu için her ülkenin insanını da ilgilendirebiliyor. Bu dizilerin başında da Game of Thrones geliyor.

Çağın hastalığı: Spoiler

Bu sezon final yapacak dizinin her bölümü milyonlar tarafından merakla bekleniyor. Fakat bir sıkıntı var ki o da izleyicileri bir hayli geriyor. ABD merkezli dizi Türkiye'de gece yarısı 04.00'te yayınlandığı için dizinin son bölümünü ertesi gün izlemek zorunda kalanlar, izleyenler tarafından neler yaşandığı hakkında spoiler yememek için büyük bir uğraş veriyor.

https://giphy.com/embed/WLzlyKhGVZH6U
Twitter'da kelimeleri sessize alma özelliği

                                    
                                    
                                    Kısaca özetlemek gerekirse, sessize alma özelliği kimseyi engellemiyor veya takipten çıkartmıyor.  Fakat bir kullanıcıyı sessize alırsanız o hesabın Tweetleri sayfanızda gözükmüyor.  Bu tweetlerinin hepsi ilginizi çekmese de arkadaşlarınızla iletişimde kalmak için çok iyi bir yöntem. Sessize alınmış hesaplar, sizin onları sessize aldığınıza dair bir bilgilendirme almıyor ve sizi tweetlerinde etiketlediklerinde veya doğrudan mesaj attığında bildirim almaya devam ediyorsunuz.  Bildirimlerini sayfanızda görmek istemiyorsanız takip etmediğiniz hesapları da sessize alabilirsiniz. Böylece istemediğiniz bilgiler paylaşan kişi ve hesapları engellemeden  ana sayfanızdan uzak tutabilirsiniz. Bunun için kullanıcıların tweetlerinden birini bulmanız ve “sessize al” seçeneğine basmanız yeterli.
Twitter'da kelimeleri sessize alma özelliği Kısaca özetlemek gerekirse, sessize alma özelliği kimseyi engellemiyor veya takipten çıkartmıyor. Fakat bir kullanıcıyı sessize alırsanız o hesabın Tweetleri sayfanızda gözükmüyor. Bu tweetlerinin hepsi ilginizi çekmese de arkadaşlarınızla iletişimde kalmak için çok iyi bir yöntem. Sessize alınmış hesaplar, sizin onları sessize aldığınıza dair bir bilgilendirme almıyor ve sizi tweetlerinde etiketlediklerinde veya doğrudan mesaj attığında bildirim almaya devam ediyorsunuz. Bildirimlerini sayfanızda görmek istemiyorsanız takip etmediğiniz hesapları da sessize alabilirsiniz. Böylece istemediğiniz bilgiler paylaşan kişi ve hesapları engellemeden ana sayfanızdan uzak tutabilirsiniz. Bunun için kullanıcıların tweetlerinden birini bulmanız ve “sessize al” seçeneğine basmanız yeterli.
Game of Thrones'u sustur

                                    
                                    
                                    Üstelik sessize alma özelliği sadece kullanıcılar için geçerli değil. Belirli kelimeler, cümleler, kullanıcı isimler, emojiler ve etiketleri sessize alarak spoilerdan kaçınmanız mümkün. Bunun için Ayarlar ve Gizlilik sekmesine gidip, sessize alınan kelimeler kategorisine basmanız gerekiyor. Ardından ana sayfanızda görmek istemediğiniz isim, kelime, ifade veya etiketleri birer birer ekleyecek spoilerdan arındırılmış bir ana sayfa elde edebilirsiniz.
Game of Thrones'u sustur Üstelik sessize alma özelliği sadece kullanıcılar için geçerli değil. Belirli kelimeler, cümleler, kullanıcı isimler, emojiler ve etiketleri sessize alarak spoilerdan kaçınmanız mümkün. Bunun için Ayarlar ve Gizlilik sekmesine gidip, sessize alınan kelimeler kategorisine basmanız gerekiyor. Ardından ana sayfanızda görmek istemediğiniz isim, kelime, ifade veya etiketleri birer birer ekleyecek spoilerdan arındırılmış bir ana sayfa elde edebilirsiniz.
Spoiler Engelleme programları yükleyin

                                    
                                    
                                    Özelleştirilebilen ve kullanımı kolay olan bu Chrome eklentisi, aynı zamanda telefon uygulaması olarak da mevcut ve yalnızca GoT hayranları için değil.
Spoiler Engelleme programları yükleyin Özelleştirilebilen ve kullanımı kolay olan bu Chrome eklentisi, aynı zamanda telefon uygulaması olarak da mevcut ve yalnızca GoT hayranları için değil.
YouTube yorumları kapatın

                                    
                                    
                                    YouTube yorumlarını bloklayarak hem akıl sağlığınızı koruyabilir, hemde spoilerlardan kurtulabilirsiniz. Chrome’un ‘No YouTube Comments’ adlı eklentisi ve Firefox’un ‘YouTube Comment Snob’ adlı eklentisi yorumları engelleyerek yanlışlıkla spoiler görmenizi sağlar.
YouTube yorumları kapatın YouTube yorumlarını bloklayarak hem akıl sağlığınızı koruyabilir, hemde spoilerlardan kurtulabilirsiniz. Chrome’un ‘No YouTube Comments’ adlı eklentisi ve Firefox’un ‘YouTube Comment Snob’ adlı eklentisi yorumları engelleyerek yanlışlıkla spoiler görmenizi sağlar.
Game of Thrones spoiler blocker eklentisi

                                    
                                    
                                    ‘Game of Spoils’, Game of Thrones ile takıntılı olan herkes için mükemmel bir Chrome eklentisi. Bu eklenti arasında Facebook, Twitter, Reddit, ve 'Google Haberler’lerin de bulunduğu her türlü internet sitesindeki Game of Thrones spoilerını engelliyor.
Game of Thrones spoiler blocker eklentisi ‘Game of Spoils’, Game of Thrones ile takıntılı olan herkes için mükemmel bir Chrome eklentisi. Bu eklenti arasında Facebook, Twitter, Reddit, ve 'Google Haberler’lerin de bulunduğu her türlü internet sitesindeki Game of Thrones spoilerını engelliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >