Game of Thrones, 'Targaryen' ile dönüyor

Khaleesi.

● Dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri konumunda yer alan Game of Thrones, final sezonunu 'başarısız' bulan hayranları tarafından ağır eleştirilere maruz bırakılmıştı.

● Game of Thrones'un sona ermesiyle birlikte HBO, hikayenin en özel ailelerinden biri olarak gösterilen Targaryen'lerin hikayesini izleyiciyle buluşturacak.

● HBO'nun Targaryen serisinin, George R.R Martin'in Fire&Blood (Ateş ve Kan) isimli kitabından uyarlanması bekleniyor.

Ünlü Amerikan yazar George R.R. Martin’in 1991 yılında yazmaya başladığı ve 1996 yılında ‘A Game of Thrones’ adlı ilk kitabıyla yayınlanmaya başlanan 'A Song of Ice and Fire' külliyatının popülaritesi 2010 yılına gelene kadar dünya çapında olsa da yalnızca fantastik eserlerle haşır neşir olan kemik bir kitleyle sınırlıydı. Sonra, 2010 yılında bir şeyler oldu ve dünya dizi tarihinde köklü değişiklikler meydana geldi. Game of Thrones, dizi olarak izleyicilerle buluştuğunda tarihin en özel ve en popüler işlerindenbiri de ortaya çıkmış oldu.

Game of Thrones, tarihin en çok izlenen dizilerinden biri konumunda yer alıyor.
Game of Thrones, tarihin en çok izlenen dizilerinden biri konumunda yer alıyor.

2010 yılında HBO kanalının yüksek bütçeli yapım olanaklarıyla televizyon sektörüne ilk kitaba uygun olarak Game of Thrones adıyla uyarlanan A Song of Ice and Fire serisi hem popülaritesini 7’den 70’e ulaşarak tüm dünyaya yayacak; hem de 2019 itibariyle bitmesine daha 2 kitap olan eserin geleceğini de tartışmaya açacak kadar sansasyon yaratacak bir çılgınlığın da kıvılcımlarını yakacaktı.

Targaryenler geliyor!

Dizinin her bir bölümü sürprizlerle dolu olmasına ek olaak klişelerden de olabildiğince uzak oluşu son zamanlarda hasret kaldığımız şeylerdendi. Ana karakterlerin her an ölebileceği algısının izleyiciye hiç de abartıya girmeden; sıradanlaşmadan ve bunu normalleştirmeden bizlere sunulması hakikaten takdire şayandı.

Khaleesi, Targaryen ailesinin 'en meşhur' üyesi olarak değerlendiriliyor.
Khaleesi, Targaryen ailesinin 'en meşhur' üyesi olarak değerlendiriliyor.

Game of Thrones'un başarı dolu yolculuğu dizinin final sezonunun meydana getirdiği hayal kırıklığıyla birçok izleyiciyi hüsrana sürükledi. Yapımcı HBO, senaristler, yönetmen ve hatta oyuncular bile son sezondaki başarısızlık dolayısıyla uzun süre suçlandı. HBO, meydana gelen hayal kırıklığını unutturmak amacıyla dizinin en özel ve en meşhur ailelerinden Targaryen'leri projeleştirmeye karar verdi.

Bildiğimiz Game of Thrones'tan binlerce yıl öncesine odaklanacak

HBO, Targaryenler'in hikayesinden fazlasıyla umutlu.
HBO, Targaryenler'in hikayesinden fazlasıyla umutlu.

Targaryen Ailesi'nin ortaya çıkışını ve güçten düşüşünü anlatması beklenen dizinin senaryosunun, Game of Thrones (Taht Oyunları) kitabının yazarı George R.R. Martin'in Fire & Blood (Ateş ve Kan) adındaki kitabından uyarlanması bekleniyor. Ortaya çıkan bilgilere göre dizinin senaryosunu George R.R. Martin ve Colony televizyon dizisiyle bilinen yazar Ryan Condal beraber kaleme alıyor. HBO, daha önce Game of Thrones'tan uyarlama 5 (spin-off) proje üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Bunlardan bir tanesi proje aşamasından yapım aşamasına geçti; başrolünde Naomi Watts'ın oynadığı bu dizi Game of Thrones'un orijinalinden binlerce yıl öncesinde geçecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >