Game of Thrones yola yeni hikayesiyle devam ediyor: The Long Night

Game of Thrones serisinin yeni bir diziyle ekranlara geleceği iddia edildi.
Game of Thrones serisinin yeni bir diziyle ekranlara geleceği iddia edildi.

Sekiz yıllık maceranın ardından Game of Thrones'un bitmesi her ne kadar hayranlarını üzse de hikayenin yeni projelere gebe olduğu, dizinin yapımcıları ve senaristleri tarafından duyurulmuştu.

Daha öncesinde yapılan açıklamalar doğrultusunda Game of Thrones hikayesinin başka bir boyutunun ele alınacağını tahmin ediliyor ve yeni bir projenin geleceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

Yeni serinin isminin The Long Night olacağı söylentileri ortada dolaşırken, yabancı haber sitelerinde dizinin çekimlerine başlanıldığı ve hatta ilk karesinin ortaya çıktığı iddia ediliyor ki bu iddia hiç de uzak bir ihtimal değil.

Game of Thrones hikayesinin merkezinde yer alan Westeros, The Long Night'ta yerini Kuzey'e bırakıyor ve iki hikaye arasındaki değişim burada kendisini gösteriyor.

Fantastik evreni, epik hikaye anlatımıyla, 8 yıl boyunca tüm dünyada seyircilerin severek takip ettiği Game of Thrones serisinin sona ermesinin ardından, hikayenin yeni dizi ve filmlerle devam edeceği söylentileri bir hayli çoğalmış gözüküyor.

Bu söylentilerin son günlerde giderek artış göstermesinin sebebiyse, dizinin yapımcıları ve senaristlerinin yeni projeler hakkında peşi sıra açıklamalar yapmaya başlamasıyla ilişkilendirmek mümkün.

İddialar doğru; yeni dizinin görseli ortaya çıktı

  • HBO bu doğrultuda geçmişte 5 yeni Game of Thrones projesinin üzerinde çalıştıklarını ve 3'ünün aktif olarak üzerinde durulduğunu açıklamıştı. Şimdiyse yeni dizinin isminin The Long Night olacağı söylentileri ortaya atıldı.

İddianın ötesinde bir de dizinin yeni çekimlerinden olduğu iddia edilen görsel paylaşıldı. Dizinin çekimlerinin başladığını ve isminin The Long Night olacağını müjdeleyen EW (Entertainment Weekly) serinin yeni hikayesinin 'Kuzey' üzerine odaklandığını belirtiyor.

Game of Thrones'un yeni dizisi The Long Night'ın çekimlerinden gelen ilk kare.
Game of Thrones'un yeni dizisi The Long Night'ın çekimlerinden gelen ilk kare.

Yeni dizi Jane Goldman‘a (X-Men: First Class) emanet edilmiş durumda. Goldman dizinin yaratıcılığını serinin yazarı George R.R. Martin’le yürütüyor. Diziyi ise Jessica Jones’un yönetmeni S.J. Clarkson çekiyor. Martin’in açıklamalarına göre seri bizi tam olarak izlediğimiz dönemden 5.000 yıl önceye götürüyor.

Duvar yeniden inşa ediliyor

Kral Toprakları’nın, Demir Taht’ın hatta Targaryen’lerin dahi olmadığı bir döneme gidiyoruz anlayacağınız. Bu da yeni dizide muhtemelen ejderha göremeyeceğimiz anlamına geliyor. Uzun Kış’ı anlatması beklenen yapımda Stark’ların Duvar’ı inşa etmesine de tanık olabiliriz.

Game of Thrones hikayesinde büyük bir öneme sahip olan ve 7. sezonda Ak Gezenler tarafından yıkılan duvar, yeni diziyle birlikte yeniden inşa ediliyor.
Game of Thrones hikayesinde büyük bir öneme sahip olan ve 7. sezonda Ak Gezenler tarafından yıkılan duvar, yeni diziyle birlikte yeniden inşa ediliyor.

Kahramanlar Çağı’ndan karanlık döneme geçiş yapacağımız dizide Ak Gezenler’in oluşumu ile ilgili daha detaylı bilgi edineceğimiz de söylenenler arasında. Dizinin açıklanan oyuncuları arasında Naomi Watts, Josh Whitehouse, Denise Gough, Miranda Richardson, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Alex Sharp ve Toby Regbo bulunuyor. Tabii orijinal dizideki gibi olursa bu oyuncuların uzun süre hayatta kalmayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Yeni Game of Thrones dizisinin resmi ismi açıklanmadığı gibi tarihi de söylenmiyor. Ancak 2020’de HBO Westworld’ü yayınlayacağı için dizinin 2021’de ekranlara gelmesinin daha olası olduğunu söyleyebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >