Game of Thrones'ta kimin öleceğini söyleyen algoritma geliştirildi

Game of Thrones bu akşam sezon yeni sezon ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkacak.
Game of Thrones bu akşam sezon yeni sezon ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkacak.

Almanya Münih Teknik Üniversitesi öğrencileri, bu sezon final yapacak Game of Thrones dizisinde hangi karakterinin hayatta kalacağı ve demir tahta kimin oturacağını tahmin edebilen bir algoritma oluşturdu.

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden ve aynı zamanda en çok para harcanan yapımlarından olan Gameof Thrones, final sezonuyla günler sonra yayında olacak. Son sezon henüz başlamadan diziyle ilgili ilginç bir algoritma işin içine dahil edildi.

Münih Teknik Üniversitesi'ndeki öğrencilerin geliştirdiği algoritma, Game of Thrones'un final sezonunda hangi karakterlerinöleceğini veya hangilerinin yaşayacağını tahmin edebiliyor. Bahsi geçen bu algoritmanın bilgi kaynağı ise Game of Thrones'un Vikipedi içerikleri.

'Demir Taht'a oturması en muhtemel isim Jon Snow, Daenerys Targeryen ve Cersei Laninster
'Demir Taht'a oturması en muhtemel isim Jon Snow, Daenerys Targeryen ve Cersei Laninster

Hayatta kalması tahmin edilenler

Algoritmayı diziye uyarlarken karakterlerin yaşlarından akraba sayılarına kadar detaylıca aktaran öğrenciler, nihayetinde hayatta kalması ya da ölmesi muhtemel karakterleri duyurdular. Algoritmanın hayatta kalacağını söylediği karakterler şu şekilde:

  • Daenerys Targaryen
  • Tyrion Lannister
  • Varys
  • Samwell Tarly
  • Jaime Lannister

Algoritmaya göre ölmesi en muhtemel isim Bronn.
Algoritmaya göre ölmesi en muhtemel isim Bronn.

Öleceği tahmin edilen isimler

Konunun üzücü tarafı ise şimdi geliyor. Algoritmanın kesinlikle öleceğini söylediği karakterlerin başında Bronn geliyor. Listenin tamamı şu şekilde:

  • Bronn
  • Gregor Clegane
  • Sansa Stark
  • Bran Stark
  • Sandor Clegane

Tabii ki geliştirilen bu algoritmanın eğlence amaçlı ortaya konduğunu belirtmekte fayda var. Game of Thrones'un izleyiciye veda edeceği final sezonuna birkaç gün kaldığı için beklerken daha fazla meraka kapılmayacağız. Geliştirilen bu algoritmanın ilerleyen dönemlerde birçok dizi için de değiştirilebileceğini unutmamak gerek. Algoritmanın dizi ve film teorilerine merakı olan kişiler için oldukça faydalı bir gelişme olacağına inanıyoruz.

Merakla beklenen Game of Thrones'un final sezonu 14 Nisan'da izleyiciyle buluşacak. Algoritmanın yanılıp yanılmayacağını öğrenmemiz için sadece birkaç gün kaldı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / WEBTEKNO