Game of Thrones'un yöneticisi: 8. sezonu yeniden çekmeyi düşünmüyoruz

Son sezonunda 6 bölüm olarak yayınlanan Game of Thrones dizisi final bölümüyle hayal kırıklığına uğrattı.
Son sezonunda 6 bölüm olarak yayınlanan Game of Thrones dizisi final bölümüyle hayal kırıklığına uğrattı.

● Game of Thrones 8 yıllık süren ekran macerasını geçtiğimiz aylarda sonlandırdı.

● Final bölümüyle izlenme rekoru kıran dizi, eleştirilerin hedefi oldu.

● Game of Thrones izleyicileri 8. sezonu beğenmeyerek yeniden çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

● Konu hakkında açıklama yapan HBO Başkanı Casey Bloys, ''Çok popüler bir diziye sahip olmanın bazı dezavantajları var. Diziyi bitirmeye çalıştığınızda çoğu kişinin bu karakterlerin hikayelerinin nasıl sona ermesi gerektiğine ilişkin fikirleri oluyor'' diyerek diziyi yeniden çekme gibi bir durumun olmadığını belirtti.

8 yıl boyunca tüm dünyada seyircilerin severek takip ettiği Game of Thrones serisi geçtiğimiz aylarda sona erdi. İzlenme rekoru kıran dizi, finaliyle hayal kırklığına uğrattı. Bölümü beğenmeyen izleyiciler sezonun yeniden çekilmesi için internet üzerinden bir kampanya başlattı.

'Saygısızlık'

HBO, Game of Thrones’un tüm final sezonunun yeniden çekilmesi için imza kampanyası düzenleyen hayranlara cevap verdi. 8. sezonunun henüz final bölümü yayımlanmamışken ilan edilen imza kampanyası son sezonda hissedilen kalite eksikliğini David Benioff ve DB Weiss’in yazarlık yeteneklerine bağlamıştı. George R.R. Martin tarafından yazılan orijinal kitaplara atıfta bulunan imza kampanyasında şu ifadeler yer almıştı, ''David Benioff ve DB Weiss başvuracakları kaynak malzemeler (yani kitaplar) olmadığında ne yazık ki beceriksiz yazarlar olduklarını kanıtladı. Dizi mantıklı bir final sezonunu hak ediyor.''

Game of Thrones’un birçok oyuncusu final sezonuna yönelik olumsuz tepkilere yanıt vermiş, Sansa Stark’ı canlandıran Sophie Turner imza kampanyasını saygısızlık olarak nitelendirmişti.

Game of Thrones, son sezonunda 6 bölüm olarak yayınlandı
Game of Thrones, son sezonunda 6 bölüm olarak yayınlandı

'Yeniden çekmeyi düşünmüyoruz'

HBO Başkanı Casey Bloys da Televizyon Eleştirmenleri Birliği’nin basın turu sırasında konuya dahil oldu.

TVLine’a konuşan Bloys, “Çok popüler bir diziye sahip olmanın bazı dezavantajları var. Diziyi bitirmeye çalıştığınızda çoğu kişinin bu karakterlerin hikayelerinin nasıl sona ermesi gerektiğine ilişkin fikirleri oluyor” dedi. Bloys 8. sezonun yeniden çekilmesini, 'ciddi biçimde düşündükleri bir şey olmadığını' sözlerine ekledi.

Bloys, hayranların olay örgüsünün çeşitli noktalarına karşı çıkmış olabileceğini ancak final sezonun geçen hafta açıklanan Emmy adaylıklarında çok iyi bir başarı elde ettiğine işaret etti.

Emilia Clarke
Emilia Clarke

Son bölümü rekor kırdı

Amerikan telekomünikasyon devi AT&T'nin Warner Media medya şirketine ait olan HBO, yaptığı açıklamada televizyon kanalı ve uygulamaları üzerinden Pazar akşamı final bölümünü 19,3 milyon Amerikalı'nın izlediğini açıkladı.

HBO kanal yetkilileri 150 ülkede yayınlanan Game of Thrones'un tüm dünyada ulaştığı izleyici sayısını açıklamanın oldukça güç olduğunu söylüyor. Diziye ait bir önceki rekor ise geçen haftaki bölümü izleyen 18,4 milyon kişi ile kırılmıştı. GoT ayrıca HBO kanalının bir diğer efsane yapımı olan Sopranos'a ait bir bölümü en çok izlenen dizi rekorunu da eline geçirmiş oldu.

Yeni dizi yolda

Game of Thrones 8 sezonun ardından tartışmalı bir son ile Westeroshikayesini kapatmıştı. Ancak tüm dünyada milyonlarca izleyicisi olan ve bu izleyicilerin GoT evrenini oldukça sevmesi HBO kanalının bu hikayeden kolay kolay vazgeçmemesini sağladı.

HBO bu doğrultuda geçmişte 5 yeni Game of Thrones projesinin üzerinde çalıştıklarını ve 3'ünün aktif olarak üzerinde durulduğunu açıklamıştı. Şimdiyse yeni dizinin isminin The Long Night olacağı söylentileri ortaya atıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >