Geçirdiği trafik kazası sonucu yoğun bakıma alınan Can Gürzap'ın son durumu belli oldu

Can Gürzap

Geçirdiği trafik kazası sonucu yoğun bakıma kaldırılan ünlü aktör Can Gürzap'ın son durumu belli oldu.

Can Gürzap'a çarpan şoför serbest bırakıldı
Can Gürzap'a çarpan şoför serbest bırakıldı

Gürzap'a çarpan 21 yaşındaki Suriye uyruklu F.H., Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.H, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.

Yoğun bakımdan, odaya çıkartılacak

Can Gürzap'ın sağlık durumu iyiye gidiyor
Can Gürzap'ın sağlık durumu iyiye gidiyor

Ünlü sanatçı Can Gürzap'a iki gündür ilaç ve gözlem ağırlıklı tedavi uygulandığı öğrenildi. Beyin zarı ve beyin arasındaki kanamanın çok ufak çapta olduğu öğrenildi. Bilincinin açık olduğu belirtilen sanatçının, yoğun bakımda doktorlar ve ünite görevlileriyle sohbet ettiği belirtildi. Gürzap'ın yarın yoğun bakım ünitesinden normal odaya çıkarılacağı öğrenildi.

Can Gürzap kimdir?

Can Gürzap
Can Gürzap

26 Mayıs 1944 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı.

Uzun yıllar Ankara Devlet Konservatuvarı’nda akademisyenlik yaptı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog Sunuculuk ve Dil Okulu’nda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı Ödülü'ne layık bulunmuştur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >