Geleneksel sporlar Etnospor Kültür Festivali ile canlanıyor

Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Küçükçekmece Belediyesinin geleneksel sporları yeniden canlandırarak ve kültürü yaşatmak için kolları sıvadı. Gerçekleşen etkinliklerin yeni halkası ise Etnospor Kültür Festivali olacak. 26 Ağustos 2016'da görkemli bir açılışla kapılarını açacak ve 3 gün boyunca devam edecek.

Etnospor Kültür Festivali için Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda özel bir etkinlik alanı kuruldu. 11 spor dalında yurt içi ve yurt dışından, toplam 20 takımın yer alacağı; atlı okçuluk, yağlı güreş, cirit, gökbörü, mangala gibi birçok geleneksel oyunun sporcuları boy gösterecek.

ŞAMPİYONLAR ER MEYDANINA ÇIKACAK

Etnospor Kültür Festivali'nde Harun Doğan, Ali Işık Yıldızlar, İsa Göçen, Orhan Okulu gibi er meydanının usta isimleri; Yusuf Kilci ve Janset Genel gibi atlı okçuluğun istikbal vaat eden yeteneklerini ve hünerlerini sergileyecekler.

GELENEK NESİLDEN NESLE AKTARILIYOR

Yapılan çalışmalar doğrultusunda dev bir kompleks içerisinde kurulan 35 kıl çadırdan oluşan bir oba ve bir çarşı meydana getirildi. Kültür mirasına sahip çıkmak adına ustaların ellerinden çıkan dokumalar, çömlekler ve türlü bezemeler yapıldı. Çocuklar ve yetişkinler için gerçekleştirilecek atölye çalışmaları sayesinde nesilden nesle bu eserler aktarılacak.

FESTİVAL ŞENLİK HAVASINDA GEÇECEK


Dileyenin kendi çadırını kurup kalabileceği etkinlik alanında Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenlikler de yeniden hayat bulacaktır. Bir tarafta anneler ve kızları için bir “Kırgız Düğünü" düzenlenirken, babalar ve oğullar şampiyon güreşçilerin mücadelesini izleyebilecek. Etkinlikler kapsamında Okçular Tekkesi'nde uzman eğitmenlerin gözetiminde ok talimleri yapılacak, çocuklara at sürme teknikleri ile konunun uzmanları tarafından belirlenen geleneksel 15 oyun öğretilecek.

Çeşitli konserlerin verileceği etkinliğe “Dombıra"nın bestecisi Kırgız halk ozanı Aslanbek Sultanbekov ve ekibi katılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >