Gerçek dünyadan fantastik bir sanallığa yolculuk: Dijital Sanat Müzesi

Sanat müzesi
Sanat müzesi

Ayaklarınızı yerden keserek sizleri gerçek dünyadan dijitalliğe ışınlayan eşsiz bir sanat müzesi...

Değişen dünya düzeni, gelişen teknoloji ve git gide zorlaşan yaşam koşulları... Dünya kimi zaman keyifle yaşanacak bir yer olmaktan çıkıyor; bu karmaşada hayata tutunabilmek, umudu kaybetmeden yola devam etmek zorlu bir hal alıyor. Düzeni değiştirmek, yaşam koşullarına renk katabilmek elbette kişilerin elinde; ancak bu hiç de kolay olmuyor. Tüm bu sıradanlığın arasında, belki de dünya düzenine bir ışık yakan tek şey sosyalleşmek oluyor.

Tarihin her döneminde iyileştirici etkisiyle insan hayatında büyük bir yere sahip olan sanat, günümüzde form değiştirerek farklı bakış açıları sunmaya devam ediyor.

Tokyo’da geçtiğimiz ay kapılarını açan Dijital Sanat Müzesi, tam bu tek düzeliği renklendirecek türden... . Sanatı geçmişten günümüze taşıyarak gerçeklik algısını ortadan kaldıran bu eşsiz müze, dijital bir dünyada var olmak isteyenler için en doğru adres...

Sanat kolektifi teamLab Borderless ve Tokyo’nun kentsel gelişimle ilgilenen ünlü firmalarından MORI Building iş birliğinden doğan müze projesi, sanatı vurgulamak için dijital teknolojileri kullanıyor.

Ayaklarınızı yerden keserek sizleri gerçek dünyadan dijitalliğe ışınlayan bu eşsiz müze hakkında detaylı bilgi için, Instagram hesabı ve İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Benzeri görülmemiş bir dünya...

                                    Tokyo’nun Odaiba Adası'nda MORI Building Digital Art Museum adındaki büyük projenin açılışı yapıldı. 10 bin metrekarelik üç boyutlu alanda, 520 bilgisayar ve 470 projektör ile benzeri görülmemiş bir dünya yer alıyor.
Benzeri görülmemiş bir dünya... Tokyo’nun Odaiba Adası'nda MORI Building Digital Art Museum adındaki büyük projenin açılışı yapıldı. 10 bin metrekarelik üç boyutlu alanda, 520 bilgisayar ve 470 projektör ile benzeri görülmemiş bir dünya yer alıyor.
Sınırları yıkmak amaçlanıyor

                                    Japonya kökenli sanatçı, MORI Building DIGITAL ART MUSEUM teamLab Borderless adını taşıyan müze içerisinde, mekanın sınırlarını aşmayı ve devamlılığını sağlamayı amaçlıyor. “Borderless” sözcüğü, müzenin “sanatlar arasındaki”, “sanat ve ziyaretçiler arasındaki” ve “bir kişi ile diğeri arasındaki” sınırları yıkmak amacını ifade ediyor.
Sınırları yıkmak amaçlanıyor Japonya kökenli sanatçı, MORI Building DIGITAL ART MUSEUM teamLab Borderless adını taşıyan müze içerisinde, mekanın sınırlarını aşmayı ve devamlılığını sağlamayı amaçlıyor. “Borderless” sözcüğü, müzenin “sanatlar arasındaki”, “sanat ve ziyaretçiler arasındaki” ve “bir kişi ile diğeri arasındaki” sınırları yıkmak amacını ifade ediyor.
Işık yoluyla bireylerin algılanması

                                    Dijital sanat müzesi, çocukları da unutmayıp onların aksiyonlarını ve dünyalarını birlikte ürettikleri interaktif bir mekan olarak tasarlıyor. Future Park ve ışıklar yoluyla mekandaki bireylerin algılanmasını sağlayan Forest of Lamps de, dijital sanat müzesinde sergilenenler arasında...
Işık yoluyla bireylerin algılanması Dijital sanat müzesi, çocukları da unutmayıp onların aksiyonlarını ve dünyalarını birlikte ürettikleri interaktif bir mekan olarak tasarlıyor. Future Park ve ışıklar yoluyla mekandaki bireylerin algılanmasını sağlayan Forest of Lamps de, dijital sanat müzesinde sergilenenler arasında...
Borderless World

                                    Müze içerisinde farklı temalar ve interaktif deneyimlerin yer aldığı birbiriyle bağlantılı 5 farklı bölge bulunuyor. İlki “Borderless World”...
Borderless World Müze içerisinde farklı temalar ve interaktif deneyimlerin yer aldığı birbiriyle bağlantılı 5 farklı bölge bulunuyor. İlki “Borderless World”...

teamLab Borderless @ お台場 ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ お台場のチームラボボーダレスpart3🌻🌻(すみません、まだちょっとあるので、載せます☺️❣️w) ⠀ ⠀ ⠀ ひまわりはインスタで見てて、絶対撮りたかったスポットだったんやけど、全部回ったはずが、広すぎて見つからなくて😂💦 帰り店員さんに聞いてなんとか撮影できたよ〜😆👒 ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ 最初は顔横とかで撮影してみたんやけど、びっくりするくらいひまわりが顔に写って、ホラーやったから←顔に全く映らないように思いっきり下見てみたよ。の図😂💦💦w ⠀ ⠀ ⠀ ひまわりオーラ纏ってる風ショットなりました😂❣️❣️ 全身敢えて白にしてみたんやけど、いい感じに馴染んでる😂💕💕 ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ 今日、テレビでみたんやけど、豊洲にOpenした #teamlabplanets は、靴脱いで、足を水につけて進んでいくらしいよ😍❤️❤️ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ どんな感じか気になる🤔✨✨🍒 ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #チームラボ #チームラボボーダレス #teamlabborderless #teamlabo #teamlabodmedia #チームラボアイランド #チームラボ展 #デジタルアート #デジタルアートミュージアム #お台場 #お台場デート #青海 #ゆりかもめ #genic_mag #teamlaboplanets #genic_wallart #genic_summer #tabijyo_wallart #タビジョ #旅色アンバサダー #ジェットスターアンバサダー #ジェットスターサマー #ジェットスター旅部 #その旅に物語を #チームラボプラネッツ #アートワーク #マイトリ

mayu{fashion×travel.. (@may_ugram)'in paylaştığı bir gönderi ()

Athletics Forest

                                    İkinci alan “Athletics Forest”; bu proje, ziyaretçilerin mekan algılama becerileri üzerine yoğunlaşıyor. Parıldayan direklere tırmanan, trambolin üzerinde zıplayan ziyaretçilerin olduğu bir galaksi sunuyor.
Athletics Forest İkinci alan “Athletics Forest”; bu proje, ziyaretçilerin mekan algılama becerileri üzerine yoğunlaşıyor. Parıldayan direklere tırmanan, trambolin üzerinde zıplayan ziyaretçilerin olduğu bir galaksi sunuyor.
Future Park

                                    Üçüncü proje “Future Park”; tamamen çocuklar için tasarlanmış bir bölüm... Bu bölüm, çocukları gerçek dünyadan dijital yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor.
Future Park Üçüncü proje “Future Park”; tamamen çocuklar için tasarlanmış bir bölüm... Bu bölüm, çocukları gerçek dünyadan dijital yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor.
Forest of Lamps

                                    Dördüncü bölümde ziyaretçileri “Forest of Lamps” alanı karşılıyor.
Forest of Lamps Dördüncü bölümde ziyaretçileri “Forest of Lamps” alanı karşılıyor.

#teamlabborderless #teamlab #planetsclub

宇野常寛 (@uno1978)'in paylaştığı bir gönderi ()

En Tea House

                                    Beşinci proje “En Tea House”da ziyaretçileri çok daha sakin bir deneyim bekliyor.
En Tea House Beşinci proje “En Tea House”da ziyaretçileri çok daha sakin bir deneyim bekliyor.

素敵すぎる空間でした😌 #teamlab#tokyo#odaiba#0712

Chihiro Kuki (@sky_lover_27)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bu sanal gerçeklik, ayaklarınızı yerden kesecek!

                                    Ayaklarınızı yerden keserek sizleri gerçek dünyadan dijitalliğe ışınlayan bu eşsiz müzeyi en yakın zaman ziyaret edebilmeniz ümidiyle...
Bu sanal gerçeklik, ayaklarınızı yerden kesecek! Ayaklarınızı yerden keserek sizleri gerçek dünyadan dijitalliğe ışınlayan bu eşsiz müzeyi en yakın zaman ziyaret edebilmeniz ümidiyle...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >