Giyim markası Burberry 'intihar' çağrışımlı tasarım yaptı

 Burberry.
Burberry.

İngiltere'nin lüks giyim markası Burberry, Londra Moda Haftasında intihar çağrışımı yapan bir kıyafet sergiledi. Oldukça tepki alan bu kıyafet için sosyal medyadan mesajlar yağdı. Marka yaptığı bu hatadan dolayı özür diledi.

Ünlü giyim markası Burberry Londra moda haftasında bir skandala imza attı. Bir manken üzerinde sergilenen ve intihar çağrışımı yapan kıyafet çok sayıda eleştiri aldı. Şirket CEO'su Marco Gobbetti, Liz Kennedy adlı mankenin "İntihar moda olamaz" diyerek Instagram'da paylaştığı mesajdan sonra başlayan tartışmalar üzerine, bu tasarımı sonbahar kış koleksiyonlarından kaldırdıklarını açıkladı.

Özür mesajı yayınladı

Burberry'nin Direktörü Riccardo Tisci de, benzer bir özür mesajı yayımlayarak "Tasarım gerçekte denizcilik temasından esinleniyor ancak hassas davranmadığımızı anlıyorum" dedi.

Ayrıca, Manken Liz Kennedy, Burberry ve Tisci'ye hitaben yazdığı mesajında şöyle dedi:

  • "(Bu tasarım) ne göz alıcı ne de farklı bir çizgiye sahip. Podyuma, boynunda ilmek olan bir mankenin çıkarılmasına nasıl izin verebilirsiniz? Burberry gibi büyük bir marka böyle açık bir çağrışımı nasıl göremez? Tasarımı görür görmez, soyunma odasını terk ettim çünkü, ailemde bir intiharın yaşandığı günlere döndüm" dedi.

Tepki çeken o kazak.
Tepki çeken o kazak.

Gucci de yapmıştı

Gucci, ağız bölgesinde dudak şekli çerçeveli geniş bir boşluk bırakılan tasarım, siyahları aşağılamak için kullanılan sembollerden biri olan yüzünü siyaha boyama girişimini çağrıştırdığı için tepki çekmişti. Moda devi gelen tepkiler üzerine özür dilemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >