Gülsüm anne ve Umut’u film gibi hikayesi beyaz perdeye taşınıyor

Bir Umut filmi
Bir Umut filmi

Türkiye’nin ve Rusya’nın kalbini fetheden Gülsüm anne ve Rus asıllı Umut’un hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.

Antalya’da 30 Ağustos 2008 tarihinde trafik kazasında ağır yaralanan ve doktorların yaşamaz dediği gence Umut ismini koyarak 10 yıl yaşamasına vesile olan, kendi çocuklarından ayırt etmeyerek bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı ve Umut’un hikayesi film oluyor.

Türkiye’de ve Rusya’da örnek anne seçilen ve tüm dünyada konuşulan Gülsüm Kabadayı’nın Umut ile tanışması ve 10 yıl boyunca yaşadıkları hayat, ’Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu tarafından beyaz perdeye taşınıyor. “Bir Umut” isimli filminin çekimlerine ise Nisan ayında Antalya’da başlayacak ve 2020 yılında vizyona girecek.

Ayla filmi
Ayla filmi

Bodrum Türk filmleri haftası kapsamında CineBodrum etkinliğine katılan ’Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu, “Bir Umut” ismiyle Gülsüm Kabadayı’nın ve Umut’un hikayesini beyaz perdeye taşıyacaklarını, çekimlerin ise Nisan ayında başlayacağını ve 2020 yılında filmin vizyona gireceğini açıkladı.

Binnur Kaya
Binnur Kaya

Mustafa Uslu “Bir Umut” filminin çekimlerine Nisan ayında Antalya’da başlayacağını söyledi. Gülsüm anne rolünü ise usta oyuncu Binnur Kaya’nın oynayacağını açıklayan Uslu, Rusya’nın ünlü oyuncularının da filmde rol alacağını filmin bir kısmını ise Rusya’da çekeceklerini söyledi.

2020 yılında vizyona girecek olan filmin Oscar için de çalışmalarının başladığını bildirdi. Sinema salonu sahipleri ise filme sahip çıkarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Gülsüm Anne ve oğlu Umut
Gülsüm Anne ve oğlu Umut

Mustafa Uslu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Gülsüm Kabadayı ile tanıştığını ifade ederek, “Gülsüm anne gurur verici bir hikayeyi gerçekleştirmiş ve iyilik rüzgarı başlatmış. Ben bu hikayeyi duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Gerçek kan bağı olan bir annenin evladını bırakıp gittiği bir ülkede, Kan bağı olmayan bir anne alıyor ve ona 10 yıl boyunca annelik yapıyor. Yatalak bir çocuğa bakmak kolay değil. Büyük bir insanlık hikayesi Gülsüm anne ve Umut. Hiçbir tarafa çekilecek bir durumu da yok bu hikayenin. Tanımadığı bir çocuğa 10 yıl boyunca annelik yapıyor. Bizde bu hikayeyi en güzel ve layık olduğu şekilde beyaz perdeye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Filmin Oscar ödülüne layık olacak bir hikaye olduğunu belirten Uslu, “Bizim için film başladı. Filmi Nisan ayında Antalya’da çekmeyi planlıyoruz. Filmin bir ayağı Rusya’da olacak ve orada da çekimler yapılacak. İnşallah 2020 Oscar ödüllerine hazırlıyoruz filmi. Ülkece de çok iyi bir hikayeye sahibiz. Bunun boşa gitmeyecek ve her ödüle layık olacak bir hikaye olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >