Güney Kore'nin ünlü müzik grubu BTS askerlik yolunda

BTS grubunun askerlikten muaf tutulacağına dair herhangi bir kararın verilmediği belirtildi.
BTS grubunun askerlikten muaf tutulacağına dair herhangi bir kararın verilmediği belirtildi.

Güney Kore'nin dünyaca ünlü müzik grubu BTS üyeleri askere gidecek. Kore'deki erkeklerin, zorunlu olarak 18 ile 28 yaş arasında askere gitmeleri gerekiyor. Bu kapsamda grubun en geç üyesinin ise 22 yaşında olduğu biliniyor. Ayrıca BTS üyelerinin askere gitme ihtimaliyle ilgili olarak hayranları için bir mobil oyun geliştirildi.

Güney Koreli dünyaca ünlü müzik grubu BTS üyeleri zorunlu olarak askere gidecek. Kore'de 18 ile 28 yaşında olan erkeklerin askerlik görevini yerine getirmesi gerekiyor. En geç üyesi 22 yaşında olan grubun en büyük üyesi ise 27 yaşında bulunuyor.

Hayranlarına özel mobil oyun geliştirildi

Güney Kore basınında yer alan haberlere göre yayıncısı Netmarble, BTS'nın animasyon bir versiyonunu geliştiriyor.

Animasyon versiyonu, hayranların özel fotoğraflar ve videolar aracılığıyla grupla sanal etkileşime girmesini sağlayan interaktif bir oyun olarak tasarlanıyor. Ancak grup üyeleri zorunlu askerlik hizmetlerini yerine getirirken yeni bir görüntü çekilemeyecek.

BTS grubu
BTS grubu

Oyun yakın zamanda piyasada olacak

BTS grubunun askere gitmesiyle birlikte hayranlarının ilgisini canlı tutmayı amaçlayan yapımcı Netmarble, oyun için kolları sıvadı.

Animasyon versiyonun piyasaya çıkış tarihi, grup üyelerinin askere gideceği tarih netleşince karar verilecek. Grubun hayranları, üyelerin askerlikten muaf tutulmasını istiyordu ancak Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yetkililer bunun mümkün olmadığını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >