Hadi'den 15 Ekim Beyaz Baston Güvenlik Günü'ne özel soru

Beyaz Baston
Beyaz Baston

Hadi'den 10 bin liralık değerinde ipucu sorusu geldi! Ürün ve hizmetlerin engelli bireylerin de ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmasına ne denir?

Bugün 15 Ekim Beyaz Baston Güvenlik Günü... Beyaz bastonun görme engelliler için ne kadar önemli olduğu konusu yadsınamaz bir geçek... Bastonlar, görme engellilerin önlerindeki engelleri fark etmelerini ve yollarını daha kolay bulmalarını sağlamanın yanı sıra; onların bağımsızlıklarını da sembolize ediyor.

15 Ekim Beyaz Baston Güvenlik Günü’ne özel sorusuyla, Hadi bu akşam 20:30'da.

Hadi'nin 10 bin lira değerindeki sorusunun ipucu, engelliler için en önemli kavramlardan birinden geliyor. Hayatımıza her gün yeni bir ürün, hizmet giriyor. Acaba görme engelliler bu ürün ve hizmetlerden eşit şartlarda yararlanabiliyorlar mı? Peki, ürün ve hizmetlerin engelli bireylerin de ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmasına ne denir?

Cevap: Evrensel Tasarım

Hadi’den ‘Beyaz Baston’ farkındalığı

Canlı bilgi yarışması ‘Hadi’ bugün 20.30’da düzenleyeceği yarışma ile görme engelliler için farkındalık oluşturmaya hazırlanıyor.

Turkcell’den yapılan duyuruya göre, canlı bilgi yarışması ‘Hadi’ bugün 20.30’da düzenleyeceği yarışma ile görme engelliler için farkındalık oluşturmaya hazırlanıyor. Konsepti 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Güvenlik Günü’ne özel olarak hazırlanan yarışmada; görme engellilerin kullandığı teknolojilerden, görmemeyi engel olarak tanımayan başarılı isimlere kadar birçok konudan derlenen 12 sorunun 5’i farkındalık oluşturmak için sorulacak.

Sorulardan biri de görme engellilerin haber, köşe yazısı, kitap okuma gibi ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, görme engellilerin vizyon filmlerini Türkiye’deki tüm sinema salonlarında sesli betimlemeli olarak izleyebilmelerine olanak sağlayan ve kapalı alanlarda aradıkları mekanları bulmalarını kolaylaştıran Turkcell Hayal Ortağım uygulaması ile ilgili olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >