Hafta sonu sineması: Absürd komedinin en iyi örneği; ''Cinayet Süsü''

Cinayet Süsü 25 Ekim'de vizyona giriyor

Son on yılın Türk filmlerine ait vizyon hasılatı ve seyirci rakamlarına bakınca sinema seyircisinin melodram türünden sonra en çok ilgi gösterdiği film türünün komedi olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz.

● Komedi filmlerine Ölümlü Dünya ile farklı bir soluk getirmeyi başaran, Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi üçlüsünün yeni filmi 'Cinayet Süsü' 25 Ekim'de vizyona girdi.

● Güçlü kadrosuyla öne çıkan film, bir seri katilin peşine düşen cinayet büro ekibinin düştükleri absürd durumları konu alıyor.

Seyircileri güldüreceği konusunda oldukça iddialı olan yönetmen Ali Atay, Bunda haklı da olabilir; zira vizyona girdiği günden beri sinema salonlarını dolduran nadir filmlerin başında geliyor. Buna Cem Yılmaz'ın son filmi 'KarakomikFilmler' de dahil.

Geçtiğimiz yıl sinemalarda en sevilen komedi filmlerinden olmayı başaran Ölümlü Dünya filminin senaryosunu kaleme alan muhteşem üçlü yeni bir film için kolları sıvadı.
Geçtiğimiz yıl sinemalarda en sevilen komedi filmlerinden olmayı başaran Ölümlü Dünya filminin senaryosunu kaleme alan muhteşem üçlü yeni bir film için kolları sıvadı.

Seri katilin peşinden sürüklenen komedi tufanı: Cinayet Süsü

Sinema kariyerine 'Ölümlü Dünya' ile oldukça etkili bir başlangıç yapan, daha öncesinde de yazarlık yapan, aslında birçoğumuzun onu Okan Bayülgen'in televizyon programında tanıdı. Fakat o olaylara farklı yaklaşımıyla ve sarkastik düşünce yapısını yazıya dökerek hem iyi bir yazar hem de doğallığıyla iyi bir oyuncu olmayı başardı.

Film Fragmanı

Kadrosu ve senaryosu kuvvetli

Usta oyuncu kadrosunun bir araya geldiği filmin başrollerini Uğur Yücel, Cengiz Bozkurt, Binnur Kaya, Feyyaz Yiğit ve Mert Denizmen paylaşıyor. Ölümlü Dünya filminin senaryo ekibinin kaleme aldığı film, sürükleyici ve bol mizah içeren konusuyla şimdiden takipçilerini heyecanlandırdı.

Filmin konusu

Yılların deneyimine sahip Başkomiser Emin ve ekip arkadaşları, ülkenin cinayet tarihindeki en gizemli vakayı, polislik tarihindeki en yanlış yöntemlerle çözmeye koyulurlar. Birbiri ardına yaşanan rezillikler, durmadan devam eden cinayetler ve ekip içinde filizlenen yasakaşk birbirine karışınca herkes çıldırmanın eşiğine gelir. Ortada suç vardır ama suçlu yoktur, cinayet vardır ama katil yoktur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >