Hale Soygazi'den Seda Sayan'a sert tepki

hale
hale

Seda Sayan ve Uğur Arslan'ın sunduğu 'Artık Susma' programında Murat Şar adlı şahsın kayıp annesi olduğu ima edilen Hale Soygazi sessizliğini bozdu.

Seda Sayan ve Uğur Arslan'ın sunduğu Artık Susma adlı programa katılan ve annesinin Yeşilçam'ın çok ünlü bir aktristi olduğunu iddia eden Murat Şar olayı ile ilgili, iddiaların odağındaki isim olan Hale Soygazi konuştu.

Hürriyet'e konuşan Soygazi, yapılanın seviyesizlik olduğunu söyleyerek, bu durumun devam etmesi halinde yasal süreci başlatacağını söyledi.

İşte Soygazi'nin açıklamaları

'Yapılan seviyesizliktir'

Aslı astarı olmadığı için ciddiye bile almamıştım. Ama reyting adına yapılan seviyesizliği şiddetle kınıyorum. İnternet sayfalarında ‘Acaba bu kişi Hale Soygazi mi?’ sorusuyla şüphe yaratıyorlar. Saldırı boyutuna varan bu kampanya sürerse yasal süreci başlatacağım.

Hale Soygazi kimdir?

1950 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu.Üniversitede Fransız Filolojisi 2. sınıftan ayrılarak İsviçre'ye gitti.

1972'de Saklambaç Gazetesi'nin açtığı yarışmaya katıldı ve 1. oldu. Aynı yarışmanın Avrupa ayağında da 1. seçildi ve "Kara Murat: Fatih'ın Fedaisi", "Bir Garip Yolcu", "Mahkum", "İtham Ediyorum", "Bir Kız Böyle Düştü", "Ölüme Koşanlar" adlı filmleri ile oyunculuğa başladı.

1978'de "Maden" filmindeki rolüyle Antalya Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Soygazi, bir süre sinema oyunculuğunun yanında müzikle de uğraştı. Ancak oyuncu-şarkıcı dönemi uzun sürmedi; çalışmalarını sinema oyunculuğu üzerine yoğunlaştırdı.

1984 yılında Atıf Yılmaz'ın çektiği Bir Yudum Sevgi'de başrol oynayarak sinemaya dönen Soygazi, bu filmdeki performansı ile Antalya Film Festivali'inde 2. kez "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldıktan sonra Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kadının Adı Yok, Bekle Dedim Gölgeye filmlerinde baş kaldıran kadın tiplerini canlandırdı.

1997'de Barış Pirhasan'ın yönettiği Usta Beni Öldürsene adlı filmde rol adlı; film, çeşitli festivallerden farklı dallarda 5 ödül aldı. Soygazi, 2004 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" ile ödüllendirildi. Aynı yıl Sil Baştan adlı dizi-filmde rol aldı.

Tiyatro sahnesine ilk defa 2001 yılında "Küçük Prens" adlı oyunla çıktı. 2006'da "Özel Bir Gün" adlı oyunda rol aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >