Haluk Levent, vegan olmama sebebini açıkladı

Haluk Levent

Ünlü rockçı Haluk Levent, yapmış olduğu bir röportajda bulunan açıklamalarıyla sosyal medyanın gündemine oturdu. Levent, "Allah'ım bana kurban eti vermiş, bunu yok sayamam, vegan değilim" açıklamasında bulundu.

Ünlü rockçı Haluk Levent, yapmış olduğu bir röportajda verdiği demeçlerle gündeme geldi.

Levent, "Muhafazakar mısınız?" sorusuna "İnançlı bir adamım" yanıtını verdi ve "Allah'ım bana kurban eti vermiş, bunu yok sayamam, vegan değilim" itirafında bulundu.

Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtlayan Levent, "İnançlı bir adamım diyeyim. Ama bana kimse ibadetimi soramaz. Çünkü bu benim özelim. Bu konuları konuşmayı da anlatmayı da doğru bulmam. İbadetin gizlisi makbuldür. Ama bana “Vegan mısın?” diye sorarsan cevabını veririm" diye konuştu.

Haluk Levent
Haluk Levent

Demecinin ardından "Vegan mısınız?" sorusunu alan Levent, kurbanın kendisi için ne kadar önemli olduğunu, "Hayır, vegan değilim çünkü inançlı bir adamım. İnançlı bir adam olmasaydım vegan olabilirdim. İnançlarımda Allah’ım bana kurban eti vermiş, Kurban Bayramı vermiş. Bunu yok sayamam" açıklamasıyla ifade etti.

Bu açıklaması hakkında veganların tepkisini önemli bulmadığını belirten Levent, "Hiç fark etmez, duysunlar. Doğru gelmeyebilir kimilerine. Kurban etinin benim var oluşumla beraber geldiğini düşünüyorum. Ben inançlıyım ama hayvanların kesilme biçimi, mesela canlı canlı ıstakozun kaynatılması... Ben bunları yapmam. Ben inancıma göre kesilen kurban etini yerim. Büyük de konuşmayayım, ileride proteini başka türlü alabilirsek vegan da olabilirim, gelecekte et yemeyebilirim ama şimdi yiyorum" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >