Hande Doğandemir'den dava: Cinayet haberinde fotoğrafı kullanıldı

Hande Doğandemir
Hande Doğandemir

Güneşi Beklerken dizisiyle karşımıza çıkan Hande Doğandemir ve Kerem Bürsin başarılı bir performans sergileyerek herkes tarafından sevildi. Konusu ve kadrosuyla ilgi gören dizinin başrol oyuncuları Bürsin ve Doğandemir'in fotoğrafları, 'babasına ölüm tuzağı kurdu' başlığıyla yayınlanan bir haberde kullanıldı. Bu durum karşısında şaşkınlığa uğrayan oyuncu Doğandemir kanala tazminat davası açtı.

Sevilen ve başarılı oyuncular arasında gösterilen Hande Doğandemir ve Kerem Bürsin Güneşi Beklerken dizisiyle karşımıza çıktı. Başarılı bir ivme yakalayan ikilinin fotoğrafları bir haber kanalı tarafından 'babasına ölüm tuzağı kurdu' başlığıyla yayınlandı.

Kanala dava açtı

Oyuncu Hande Doğandemir, 'babasına ölüm tuzağı kurdu' haberiyle fotoğrafını kullanan televizyon kanalına 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde, 2 Temmuz’da yayınlanan haberde cinayetle suçlanan gençler olarak Hande Doğandemir ile meslektaşı Kerem Bürsin’in yan yana olduğu fotoğrafın kullanıldığı belirtildi.

Kerem Bürsin / Hande Doğandemir
Kerem Bürsin / Hande Doğandemir

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Cinayete teşebbüs haberinde fotoğrafı kullanılarak Hande Doğandemir’in kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur. Haber tamamen asılsız ve gerçeğe aykırıdır. Doğandemir’in üzüntüsünün bir nebze de olsun hafifletilmesi için 50 bin lira manevi tazminatın yasal faiziyle birlikte davalı televizyondan tahsilini istiyoruz” denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >