Hayrettin sosyal deneyi hakkında konuştu: Sokakta kalan bir Türk'e yardım etmek istemiştik

Hayrettin ve ekip arkadaşları açıklama yaptı.
Hayrettin ve ekip arkadaşları açıklama yaptı.

● Komedyen, oyuncu ve YouTuber Hayrettin Onur Karaoğuz, geçtiğimiz günlerde 'Amerika'da aç kalmak' isimli bir sosyal deney yaptı.

● Videoda rol gereği aç kaldığı için ABD'li vatandaşlardan yardım isteyen Hayrettin'e orada bulunan evsiz bir Türk'ün yardım ettiği görülüyor.

● Video yayınlandıktan sonra 1,7 milyon izlenmeye ulaşarak herkes tarafından beğenildi.

● Ancak sosyal medyada oldukça ilgi gören bu videonun sahte olduğu, Karaoğuz ve ekibi tarafından kurgulandığı iddia edildi.

● Bunun üzerine eleştirilerin odağında olan Hayrettin ekibiyle bir video çekerek YouTube kanalından yayınlandı.

YouTube üzerinden 1,9 milyon takipçisi bulunan Hayrettin Karaoğuz geçtiğimiz günlerde 'Amerika'da aç kalmak' konulu bir video yayınlandı. Ancak videonun kurgu olduğu iddia edilince sosyal medya üzerinden Hayrettin'e yönelik tepkiler gelmeye başladı. Karaoğuz bunun üzerine bir video çekerek sorulara cevap verdi.

'Tüm sorulara cevap verdik'

Hayrettin Karaoğuz kendi kanalına ekibiyle birlikte bir video yükleyerek kendisini eleştiren bir başka YouTuber üzerinden sorulara cevap verdi. Hayrettin videoda, ''Bizim niyetimiz sokakta kalan bir Türk'e yardım etmekti. Biz Mehmet'in ailesine ulaşmayı planlıyorduk. her şey çok normal, olması gerektiği gibi gidiyordu. Ancak biranda olay kurgu noktasına geldi. Beni izleyen kitleye sonsuz saygım var. Çektiğimiz 2 video insanların prim çabaları sebebiyle başka bir noktaya taşındı. Mehmet belki bir gün önce zengindi o gün homeless oldu. Bunu bilmiyoruz'' dedi.

'Manevi desteğe ihtiyacı var'

Hayrettin 48 dakikalık videonun devamında, ''Mehmet'in işe, eve değil manevi desteğe ihtiyacı var. Videoda herhangi bir mesaj verilmeye çalışılmadı. Sevgili Mehmet yalnız kalmış kimsesiz kalmıştı. Bir Türk olarak üzerimize düşen görevi yapmak ve ailesine ulaştırmak istedi. Birçok markadan prim karşılığı ya da karşılıksız yardım teklifi geldi. Ama önceliğimiz Mehmet'i ailesine ulaştırmak olduğu için sizin yapabileceğiniz bir şey yok dedik. Videonun amacı ailesini bulmaktı. Ancak video amacından saptırılıp buralara getirtildi'' ifadelerini kullandı.

Takipçileri inanmadı

Hayrettin ekibiyle birlikte sahte sosyal deney iddialarına yanıt vermek için bir video çekerek YouTube hesabına yükledi. 48 dakika konuşan ve bir başka YouTuber'ın eleştirileri üzerinden ilerleyen sohbette takipçileri Hayrettin'e inanmayarak eleştirmeye devam etti.

İşte kullanıcılardan gelen yorumlardan bazıları:

  • ∽ Yusuf Derman: Tolga !!! Sen adama primci diyosunda 48 dk Dır Türk Halkından Prim Yapıyosun!!!!
  • ∽ Emin ilhan:Yalanınız ortaya çıkınca ajitasyon dolu 1 saatlik video yapmışsınız. Sonuç itibariyle siz ilk defa pizza verirken tanışmadınız.
  • ∽ Bülent: Ya hayrettin patladın böyle çırpınışların çok komik.
  • ∽ İsmail Ersu: Uçünuzede çok söylenecek şey var ama saçmalıklarıniza yetişemedim şu kadarini soyliyim sağ yandaki ağlasaydi iyi prim yapardiniz.
  • ∽ Bahadır Batur: Tolga denen adama aşşırı sinir oldum sürekli acıtasyon yapıyor.
  • ∽ İbrahim Tarlasuren: Konuştukca battiniz keske hic çekmeseydiniz bu videoyu.
  • ∽ Beat Fl: Hayrettin abi prime ihtiyacın mı vardı. İnsanların aklıyla dalga geçme bence kimse aptal değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >