HBO duyurdu: Friends ekibi tekrar bir araya geliyor

Friends
Friends

Dünya televizyonlarında çığır açan ve milyonların diline pelesenk olan Friends dizisinden hayranlarını sevindiren haber geldi. Amerika'nın en büyük medya şirketlerinden HBO Max, özel bir Friends bölümü için hazırlıklara başladığını ve ekibin yıllar sonra yeniden bir araya geleceğini duyurdu.

10 yıllık televizyon macerasının ardından ekranlara veda eden, Friends dizisi, ardında 10 sezon ve 236 bölümlük bir hazine bırakmıştı. Dizide yer alan 6 ana karakter tüm dünyaca tanınmış ve herkesin sevgilisi olmayı başarmıştı.

Friends'in ilk bölümü 1994 yılında yayınlandı
Friends'in ilk bölümü 1994 yılında yayınlandı

Friends'e duyulan hayranlık tüm dünya geneline yayıldı. Hatta dizinin ilk bölümünün yayınladığı tarih 'Friends' günü olarak kutlanmaya başlandı. Haliyle milyonlarca izleyicisi olan dizinin yeni bölümlerinin çıkacağı söylentileri her dönem oluyor ve bu da televizyon yapımcılarının iştahını kabartıyordu. Bugüne kadar birçok kez bu söylentiler ortaya atılmış olsa da ilk kez somut bir gelişme yaşandı

Dizi, 6 yakın arkadaşın eğlenceli hikayesini konu alıyordu
Dizi, 6 yakın arkadaşın eğlenceli hikayesini konu alıyordu

Friends ekibi özel bir bölüm ile geri dönüyor

ABD kaynaklı Hollywood Reporter'ın haberine göre, televizyon devi HBO Max, Friends'in yeni bölümlerini çekebilmek için yayın haklarını elinde bulunduran WarnerBros ile pazarlık masasına oturdu. Friends'in yeniden başlaması konusunda bir anlaşma sağlanamazken, başrol oyuncularının yer alacağı 'özel' bir bölümün çekileceği müjdesi verildi.

Friends ayrıca sitcom tarzı dizilerinden ilham kaynağı oldu
Friends ayrıca sitcom tarzı dizilerinden ilham kaynağı oldu

Friends hakkında bilmeniz gerekenler

1993 yılında Matthew Perry, kendisinin yazdığı 20’li yaşlarda bir grup arkadaşın konu edildiği Maxwell House adlı bir senaryo ile NBC’nin kapısını çalmış fakat geri çevirilmiş. Çünkü NBC’nin hali hazırda Friends adında bir çalışması varmış.

Dizi için Friends adına karar vermeden önce bazı seçenekler şunlarmış: Friends Like Us, Six of One, Across the Hall, Once Upon a Time in the West Village ve InsomniaCafe.

Orjinalinde dizi 4 ana karakter üzerinde yoğunlaşacakmış: Monica, Ross, Rachel ve Joey. Chandler ve Phoebe yardımcı karakterler olarak düşünülmüş.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >