Hem yemeği hem de tatlısı olan 4 sebze

Sebzeli tatlılar.
Sebzeli tatlılar.

Beğenerek yediğiniz yemeklerin yerine tatlı da yapabileceğiniz 4 farklı sebze

Sebzelerin vitaminlerinden faydalanmak için çeşitli şekilde tüketmek sizin de işinize yarayacaktır. Özellikle çocuğu bu sebzeleri yemeyenler de tatlı tariflerinideneyerek sebzeyi tüketmelerini sağlamış olacaklar. Ayrıca ana yemek tarifleri içeren haberimize de göz atmanızda yarar var.

Balkabağı tatlısı 

                                    
                                    Balkabağı, şeker ve üzerini süslemek için ceviz Eşit ölçülerde doğradığınız balkabaklarını karnı yarın tenceresi gibi geniş bir tencereye dizin. Ardından üzerinde dilediğiniz kadar şeker ilave edin. Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Balkabağı su saldığı için su ilave etmenize gerek yok. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Soğuktan sonra rondodan geçirdiğiniz cevizi Balkabağınızın üzerine ekleyebilirsiniz. Lezzetine lezzet katmış olacaksınız.
Balkabağı tatlısı Balkabağı, şeker ve üzerini süslemek için ceviz Eşit ölçülerde doğradığınız balkabaklarını karnı yarın tenceresi gibi geniş bir tencereye dizin. Ardından üzerinde dilediğiniz kadar şeker ilave edin. Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Balkabağı su saldığı için su ilave etmenize gerek yok. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Soğuktan sonra rondodan geçirdiğiniz cevizi Balkabağınızın üzerine ekleyebilirsiniz. Lezzetine lezzet katmış olacaksınız.
Balkabağı çorbası

                                    
                                    Balkabaklarını haşlıyoruz. Ardından el blender'ından geçiriyoruz. Ayrı bir tencerede soğan, baharat, az sarımsak ve tuzu koyuyoruz. Balkabağını ekliyoruz. Koyu olduysa az daha su ilave edebilirsiniz. İsterseniz su yerine tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. Kaynayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Balkabağı çorbası Balkabaklarını haşlıyoruz. Ardından el blender'ından geçiriyoruz. Ayrı bir tencerede soğan, baharat, az sarımsak ve tuzu koyuyoruz. Balkabağını ekliyoruz. Koyu olduysa az daha su ilave edebilirsiniz. İsterseniz su yerine tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. Kaynayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Ispanaklı kek

                                    
                                    Yıkadığınız yarım kilo ıspanağın yeşil yaprakları bir tencerede buharda pişirelim. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirelim. 4 yumurta,2 su bardağı şeker,1 su zeytin yağ,1 çay bardağı süt, bir paket vanilya, 2 paket kabartma tozu, aldığı kadar un normal kek tarifinden ıspanaklı keki ayıran en önemli etmen hem ıspanaktan yapılması hem de normal kek tariflerinden daha fazla ölçülerin kullanılmasıdır. Kekinizi pişirdikten sonra soğumaya alıyorsunuz. Daha sonra köşesinden kare şeklinde kesip bir parça keki ayıralım. Sütle çırptığınız kremşantini kekiniz üzerine bir spatula yardımıyla yayın. Ardından ayırdığınız kek parçasını elinizle ufalayarak her tarafına serpin. Üzerine sanki şan fıstığı serpmiş gibi eşsiz bir görüntü elde edeceksiniz. İçerisinde ıspanak olduğuna kimse inanamayacak.
Ispanaklı kek Yıkadığınız yarım kilo ıspanağın yeşil yaprakları bir tencerede buharda pişirelim. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirelim. 4 yumurta,2 su bardağı şeker,1 su zeytin yağ,1 çay bardağı süt, bir paket vanilya, 2 paket kabartma tozu, aldığı kadar un normal kek tarifinden ıspanaklı keki ayıran en önemli etmen hem ıspanaktan yapılması hem de normal kek tariflerinden daha fazla ölçülerin kullanılmasıdır. Kekinizi pişirdikten sonra soğumaya alıyorsunuz. Daha sonra köşesinden kare şeklinde kesip bir parça keki ayıralım. Sütle çırptığınız kremşantini kekiniz üzerine bir spatula yardımıyla yayın. Ardından ayırdığınız kek parçasını elinizle ufalayarak her tarafına serpin. Üzerine sanki şan fıstığı serpmiş gibi eşsiz bir görüntü elde edeceksiniz. İçerisinde ıspanak olduğuna kimse inanamayacak.
Ispanak yemeği

                                    
                                    Temizlediğiniz ıspanakları sirkeli tuzlu suda 15 dk. bekletebilirsiniz. Daha sonra 5-6 kere su değişimi yaparak bir kapta yıkayalım. Tencerede soğan ve kıymayı kavurun. Ardından üzerine salça ve tuzu ilave edin. Doğramış olduğunuz ıspanağı tencereye koyup üzerine bir miktar su ve bulgur ya da pirinç ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Ispanak yemeği Temizlediğiniz ıspanakları sirkeli tuzlu suda 15 dk. bekletebilirsiniz. Daha sonra 5-6 kere su değişimi yaparak bir kapta yıkayalım. Tencerede soğan ve kıymayı kavurun. Ardından üzerine salça ve tuzu ilave edin. Doğramış olduğunuz ıspanağı tencereye koyup üzerine bir miktar su ve bulgur ya da pirinç ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Havuç tatlısı

                                    
                                    Dilediğiniz kadar havucu yıkayıp rendeledikten sonra üzerine bir miktar şeker ilave ederek kısık ateşte havuçları pişiriniz. Ocaktan aldığınız havuçların üzerine sade pötibör bisküvilerini kırıp bir miktar varsa dövülmüş ceviz ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz harcı ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bir tabağa dizebilirsiniz. Üzerine aldığınız hazır çikolatalı pudingi pişirip dökebilirsiniz.
Havuç tatlısı Dilediğiniz kadar havucu yıkayıp rendeledikten sonra üzerine bir miktar şeker ilave ederek kısık ateşte havuçları pişiriniz. Ocaktan aldığınız havuçların üzerine sade pötibör bisküvilerini kırıp bir miktar varsa dövülmüş ceviz ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz harcı ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bir tabağa dizebilirsiniz. Üzerine aldığınız hazır çikolatalı pudingi pişirip dökebilirsiniz.
Havuç kızartması

                                    
                                    İstediğiniz kadar havucu dış kabuklarını temizledikten yıkayıp havucunuzu büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölebilirsiniz. Bir miktar su da haşlayalım. Daha sonra haşladığınız havuçları süzüp ayrı bir yerde hazırlamış olduğunuz yumurta, un ve tuz karışımına bulayın. Koyu bir karışım hazırlamaya özen gösterin. Önceden ısıttığınız kızartma tavasında havuçlarınızı kızarttın. Arzuya göre yanına sarımsaklı yoğurt hazırlayarak sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.
Havuç kızartması İstediğiniz kadar havucu dış kabuklarını temizledikten yıkayıp havucunuzu büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölebilirsiniz. Bir miktar su da haşlayalım. Daha sonra haşladığınız havuçları süzüp ayrı bir yerde hazırlamış olduğunuz yumurta, un ve tuz karışımına bulayın. Koyu bir karışım hazırlamaya özen gösterin. Önceden ısıttığınız kızartma tavasında havuçlarınızı kızarttın. Arzuya göre yanına sarımsaklı yoğurt hazırlayarak sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.
Patlıcan tatlısı

                                    Patlıcanları büyüklüğüne göre 4-5 parçaya bölerek haşlayın. Ayrı bir yerde şerbet hazırlayın ve koyu bir kıvam elde edin. Damak tadına göre şeker ayarlamasını kendiniz yapabilirsiniz. Haşladığınız patlıcanların içini oyarak içine ceviz ve karanfil ile doldurun ve hazırlamış olduğunuz şerbetin içine atarak tekrar kaynatın. Şerbeti içine çekince patlıcanları alıp servis edebilirsiniz.
Patlıcan tatlısı Patlıcanları büyüklüğüne göre 4-5 parçaya bölerek haşlayın. Ayrı bir yerde şerbet hazırlayın ve koyu bir kıvam elde edin. Damak tadına göre şeker ayarlamasını kendiniz yapabilirsiniz. Haşladığınız patlıcanların içini oyarak içine ceviz ve karanfil ile doldurun ve hazırlamış olduğunuz şerbetin içine atarak tekrar kaynatın. Şerbeti içine çekince patlıcanları alıp servis edebilirsiniz.
Patlıcan kebabı

                                    
                                    Kuşbaşını pişene kadar haşlıyoruz. Ardından halka halka doğradığınız patlıcanları kızartıyoruz. Bir kenara alıyoruz. Tencerenin içine haşladığınız kuşbaşıları, doğranmış soğanı ve domatesleri ekliyoruz. Çok az su koyup 1-2 dk. pişiriyoruz. Kızarttığınız patlıcanları üzerine dizip tuz ve su ilave ediyoruz.10 dk. pişiriyoruz. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Patlıcan kebabı Kuşbaşını pişene kadar haşlıyoruz. Ardından halka halka doğradığınız patlıcanları kızartıyoruz. Bir kenara alıyoruz. Tencerenin içine haşladığınız kuşbaşıları, doğranmış soğanı ve domatesleri ekliyoruz. Çok az su koyup 1-2 dk. pişiriyoruz. Kızarttığınız patlıcanları üzerine dizip tuz ve su ilave ediyoruz.10 dk. pişiriyoruz. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >