Hızlı ve Öfkeli 9'dan ilk görüntüler: '10 dakika için 11 milyon dolar!'

Hızlı ve Öfkeli.

● Dünyanın en çok izlenen film serileri arasında değerlendirilen Hızlı ve Öfkeli, 9 numaralı filmiyle de gişeye iddialı bir giriş yapmak üzere.

● Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te süren çekimlerden yansıyan görüntüler, Hızlı ve Öfkeli 9'a dair merakı da büyük ölçüde artırdı.

● 10 dakikalık bir bölüm için 11 milyon dolarlık bütçe ayrılan çekimler, birçok izleyici için heyecan verici olarak değerlendirildi.

Sokak yarışçıları, modifiyeli araçlar ve yarşçılar temasından çıkarak uzun bir süre önce dünyayı kurtaran sokak yarışçılarına evrilen Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) serisinin yeni filmi birçok farklı sinema tutkunu için oldukça özel bir yere sahip. Daha önce gösterim tarihi 19 Nisan 2019 olarak belirlenen fakat çeşitli nedenlerle 2020'ye ertelenen Hızlı ve Öfkeli 9, serinin iddialı üyelerinden biri olacak.

Hızlı ve Öfkeli 9, Vin Diesel ile 'aksiyon filmleri' tarihine geçmek konusunda fazlasıyla iddialı.
Hızlı ve Öfkeli 9, Vin Diesel ile 'aksiyon filmleri' tarihine geçmek konusunda fazlasıyla iddialı.

Serinin son halkası olan The Fate of the Furious dünya genelinde 1.238 milyar dolar hasılat elde etmeyi başarmışken Hızlı ve Öfkeli 9 için de beklentiler hemen hemen aynı seviyelerde. Bugünlerde, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te devam eden film çekimleri, bir başka Gürcistan şehri Rustavi'ye de taşındı. Yalnızca 10 dakikalık bir bölüm için 11 milyon dolarlık bütçe ayrılan çekimler kelimenin tam anlamıyla nefes keserken kamuoyuna yansıyan görüntüler de heyecanı büyük ölçüde artırdı.

Kent sakinleri, çekimleri heyecanla izledi!

Hollywood filminin çekimleri için Rustavi kentinin merkezi caddelerinden olan Meshişvili ve Tordiya trafiğe kapatıldı. Rustavi kentinde Justin Lin'in yönettiği Hızlı ve Öfkeli 9 filminin çekimlerinin Tiflis’ten farklı olarak özel helikopterin getirildiği görüldü. Filmin çekimleri kent sakinleri tarafından binaların balkonundan heyecanla izlendi.

Hızlı ve Öfkeli 9'un Gürcistan'daki setinden görüntüler.
Hızlı ve Öfkeli 9'un Gürcistan'daki setinden görüntüler.


Gürcistan'daki çekimler 20 Eylül'e kadar sürecek

Hızlı ve Öfkeli 9 filminin Rustavi kentinde çekim işlerinde ağır ekipmanların kullanıldığı ve Chevrolet markalı otomobillerinin filmin sahnelerinde yer aldığı görüldü. Rustavi kentinin Meshişvili Caddesi'ndeki ağır makineleri hareket ettirerek on arabaya çarptığı, her şeyin aynen Hollywood filmlerinde olduğu gibi ustaca ve profesyonelce yapıldığı görüldü. Filmin Gürcistan’daki çekim işleri 20 Eylül’e kadar devam edecek.

Hızlı ve Öfkeli'nin 'efsanevi' oyuncu kadrosu.
Hızlı ve Öfkeli'nin 'efsanevi' oyuncu kadrosu.

Çekimler sırasında daha önce başrol oyuncusu Vin Diesel’in dublörü sette 10 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanmış, kaza anına şahit olan Hollywood yıldızı gözyaşlarına boğulmuştu. Bu tip haber ve gelişmelerle de gündemden düşmeyen Hızlı ve Öfkeli 9, 22 Mayıs 2020 günü Türkiye'deki izleyicileriyle buluşacak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >