İçerde dizisi oyuncusu Sedat Payas'tan açıklama

Sedat Payas
Sedat Payas

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran İçerde dizisinde rol alan oyuncu Sedat Payas, simit sattığı haberleriyle gündeme gelmişti. Payas'tan konuyla ilgili bugün ilk açıklama geldi.

Başrollerinde Aras Bulut İynemli ve Çağatay Ulusoy'un yer aldığı İçerde dizisindeki rolüyle tanınan oyuncu Sedat Payas, simit sattığı haberleriyle gündeme gelmişti.

Payas, Kanal D'de yayınlanan 2. Sayfa adlı magazin programına konuk oldu. Payas, hakkında çıkan iddialara canlı yayında yanıt verdi.

Payas'ın yayın sırasında yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

Sedat Payas'ın simit satarken çekilmiş olan görüntüleri
Sedat Payas'ın simit satarken çekilmiş olan görüntüleri

Birçok projede yer aldım. 10 bölüm, 5 bölüm ama İçerde dizisinde ön plana çıktım.Bir oyuncu seçmesi vardı üç bölüm olarak anlaştık. 30 bölüme yakın oynadım. İyi ücret alıyordum.

Dizi bittikten sonra teklif gelmedi. Simit, sandviç sattım hatta kahvede çalıştım. Elimiz ayağımız tutuyor çok şükür. Ben hiç o büyülü dünyaya kaptırmadım kendimi.

Dizi bittikten sonra bir sezon boşta kaldım. Elimde güzel işler vardı, anlaştığımız projeler vardı. Üç, dört gün gittim sete herkesle tanıştım. Prova yaptık, tam imza olacak beni projeden çıkardılar.

İçerde dizisindeki bir sahnesiyle Sedat Payas
İçerde dizisindeki bir sahnesiyle Sedat Payas

Ben de baktım olmuyor, gittim malzeme aldım. Mesela sandviç satacağım ekmek için fırınla anlaştım sabah 5’te gidiyordum, peynirimi aldım sabah erken saatlerde satmaya başladım.

Bir proje gelene kadar bu şekilde devam ederim diye düşündüm. Proje gelirse de boş günlerimde yine tezgâhımı açarım. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Ben yeni işimi 300 TL’ye kurdum. Kenarda az param vardı ben de hepsini harcadım yeni işime. Şuan Allah’a çok şükür sıfıra sıfırım.

Rıza Kocaoğlu ve Sedat Payas
Rıza Kocaoğlu ve Sedat Payas

Üç, dört gün oldu bir iş bekliyorum. Bu yüzden şu sıralar biraz ara verdim sandviç işine, kahvede çalışıyorum haber gelene kadar. Ona göre devam edeceğim. Hatta inşaat işinde de çalıştım. Hazır yapılan lüks evlere korniş takıyorduk.

İçerde dizisinin başrol oyuncularıyla aram çok iyiydi. ‘Şevko aşağı, Şevko yukarı’ diyordu herkes.

Sedat Payas kimdir?

İçerde dizisindeki bir sahnesiyle Sedat Payas
İçerde dizisindeki bir sahnesiyle Sedat Payas

3 Eylül 1982 doğumlu. 2002 2013 yıllarında Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı. 2003 - 2004 senelerinde çeşitli tiyatro oyunlarında oynadı. Başlangıçta Ölümsüz Kahramanlar, Tek Türkiye dizisilerinde aldığı roller sayesinde faal olarak oyunculuk serüveni başlamış oldu.

Geçmişte çakıl taşları dizisinde Tahsin'in adamı rolünde ve Kalbim Seni Seçti dizilerinde rol alan Payas, Kolpaçina Bomba filminde Tutuklu rolünü oynamıştı. Son olarak İçerde dizisinde Şevket (ŞEVKO) karakterini canlandırdı. 2012 yılında kötü karakter ödülü almıştır. Sudanlı bir hanımla evlidir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >