Wachowski kardeşler Matrix 4 ile geri dönecek mi?

Matrix serisinin 4. filminin çekileceği iddia ediliyor.
Matrix serisinin 4. filminin çekileceği iddia ediliyor.

● Bir döneme damgasını vuran, yankıları ve yarattığı ütopik evren hala tartışmalara yol açan Matrix serisinin yeni filmi hakkında seyircileri heyecanlandıracak bir iddia ortaya atıldı.

● İddiaya göre Matrix'in yaratıcıları Wachowski kardeşler serinin 4. filmini çekmek için hazırlanıyor.

● Milyonlarca seyirciyi heyecanlandıran iddianın sahibi ise, John Wick 3'ün yönetmeni Chad Stahelski.

Hollywood'da başarılı olmuş yapımların devam filmlerinin gelmesi ve seyircinin de böyle bir beklenti içine girmesi her zaman doğal karşılanmıştır. Birçok film devam serilerinde dağıtmış olsa da bir film var ki yeni versiyonlarının gelecek olması ihtimali bile sinema dünyasını heyecanlandırmaya yetiyor. İşte o film bir döneme damgasını vurmuş, oluşturduğu ütopik kurgusal evren ile geleceğe ışık tutmayı başarmış Matrix serisinin ta kendisi. Serinin devamının çekileceğini iddia eden kişiyse, John Wick 3'ün yönetmeni Chad Stahelski.

İlk gösterime girdiği 1999 yılından bu yana hakkında en çok konuşulan filmlerin başında Matrix serisi geliyor.
İlk gösterime girdiği 1999 yılından bu yana hakkında en çok konuşulan filmlerin başında Matrix serisi geliyor.

Chad Stahelski: Wachowski kardeşler Matrix için çalışıyor

Birkaç yıldır serinin devam edeceğiyle ilgili dedikodular dönüp duruyordu. 2017'de Warner Bros.'un, Michael B. Jordan'ın başrolde olduğu ve Zak Penn'in yazdığı yeni bir Matrix filmi çıkaracağı iddiaları yapılıyordu. Şimdiyse Matrix'in devam filminin yapılacağına dair yeni bir haber ortaya çıktı.

Matrix'in 4. filminin çekileceği iddialarının sahibi: Chad Stahelski.
Matrix'in 4. filminin çekileceği iddialarının sahibi: Chad Stahelski.

Yahoo! Movies'e açıklamalarda bulunan Stahelski, Wachowskis kardeşlerin serinin devamı niteliğinde olacak ve beklentileri fazlasıyla karşılayacak yeni bir Matrix filmi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Stahelski, söylediği iddialara rağmen filmde Lana Wachowski'nin yönetmen olarak yer alıp almayacağından emin olmadığını sözlerine ekledi. Wachowski kardeşlerin geçen yıl Şikago'daki üretim ofisini sattıktan sonra emekli olacağına dair söylentiler vardı.

İddialar gerçeği yansıtmıyor

TheVerge.com'un haberine göre haberin medyada yayılmasının ardından Stahelski'nin temsilcisi bir açıklama yaptı. Haberin gerçeği yansıtmadığını, Wachowskis kardeşler yeni bir Matrix filmi çekerse Stahelski'nin filmin bir parçası olmaktan memnun olacağını söylediğibelirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >