İki şehir, iki tarihi güzellik

İki Ülke Bir Kamera
İki Ülke Bir Kamera

Beyoğlu Belediyesi ve Macaristan’ın Peç Belediyesinin ortak yürüttüğü proje ile fotoğraflanan ilçelerin güzellikleri tüm sanatseverleri büyülüyor

Beyoğlu Belediyesi ve Peç Belediyesi’nin ortak karar alarak yürüttüğü proje kapsamında “İki Ülke Bir Kamera” fotoğraf sergisi Taksim Meydan’ından açıldı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin büyük olduğu sergide Beyoğlu ve Peç ilçelerinin tarihi güzellikleri sergilenmekte.

Kardeş belediye

                                    Beyoğlu Belediyesi ve Peç Belediyesi 2009 yılında kardeş belediye olarak belirlendi. ‘2009 yılından beri kardeş olan bu iki belediyenin yaptığı çalışmalar büyük ilgi görüyor. Ortaklaşa yürüttükleri ‘İki Ülke Bir Kamera’ projesi ile Beyoğlu ve Peç Belediyeleri’nin tarihi güzelliklerinin aynı sergide buluşmasının yanı sıra kardeşlik ve dostlukları de pekişti.
Kardeş belediye Beyoğlu Belediyesi ve Peç Belediyesi 2009 yılında kardeş belediye olarak belirlendi. ‘2009 yılından beri kardeş olan bu iki belediyenin yaptığı çalışmalar büyük ilgi görüyor. Ortaklaşa yürüttükleri ‘İki Ülke Bir Kamera’ projesi ile Beyoğlu ve Peç Belediyeleri’nin tarihi güzelliklerinin aynı sergide buluşmasının yanı sıra kardeşlik ve dostlukları de pekişti.
Tarihi ve kültürel birikimin paylaşılması

                                    İki ülke arasındaki yüzyıllara dayanan dostluk ve kardeşliğin yanı sıra tarihi ve kültürel birikimi de koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje kapsamında, 14 Macar ve Türk fotoğrafçı Beyoğlu ve Peç şehirlerinin tarihi ve turistik bölgelerini gezerek fotoğrafladı. “İki Ülke Bir Kamera" fotoğraf sergisinde bir araya getirilen fotoğraflar Macaristan’ın Peç şehrinden sonra Taksim Meydanı’nda sanatseverlerle buluştu.
Tarihi ve kültürel birikimin paylaşılması İki ülke arasındaki yüzyıllara dayanan dostluk ve kardeşliğin yanı sıra tarihi ve kültürel birikimi de koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje kapsamında, 14 Macar ve Türk fotoğrafçı Beyoğlu ve Peç şehirlerinin tarihi ve turistik bölgelerini gezerek fotoğrafladı. “İki Ülke Bir Kamera" fotoğraf sergisinde bir araya getirilen fotoğraflar Macaristan’ın Peç şehrinden sonra Taksim Meydanı’nda sanatseverlerle buluştu.
Açılış büyük ilgi gördü

                                    Çok sayıda sanatseverin ziyaret ettiği serginin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Peç Belediye Başkanı Pava Zsolt, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ile yerli ve yabancı birçok sanatsever de katıldı.
Açılış büyük ilgi gördü Çok sayıda sanatseverin ziyaret ettiği serginin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Peç Belediye Başkanı Pava Zsolt, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ile yerli ve yabancı birçok sanatsever de katıldı.
“Bugün kardeşlik anlaşması imzaladık”

                                    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi ile Peç şehrinin bir ilişkisi var. 2010 Avrupa kültür başkenti İstanbul olduktan sonra Peç’in de bu süreçleri vardı. Dolayısıyla birbirimizle yakınlaştık. Ben bir Beyoğlulu, bir Kasımpaşalı olarak, Peç’deki Kasımpaşa Camii’nin önünde çektirdiğim fotoğraftan çok etkilendim. Bugün kardeşlik anlaşması imzaladık. Ve iki şehri tanıtan fotoğraf sergisini de Taksim Meydanı’nda kurduğumuz sergi ünitelerinde ilk defa yapmış olduk. Çok hoş oldu” diye konuştu.
“Bugün kardeşlik anlaşması imzaladık” Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi ile Peç şehrinin bir ilişkisi var. 2010 Avrupa kültür başkenti İstanbul olduktan sonra Peç’in de bu süreçleri vardı. Dolayısıyla birbirimizle yakınlaştık. Ben bir Beyoğlulu, bir Kasımpaşalı olarak, Peç’deki Kasımpaşa Camii’nin önünde çektirdiğim fotoğraftan çok etkilendim. Bugün kardeşlik anlaşması imzaladık. Ve iki şehri tanıtan fotoğraf sergisini de Taksim Meydanı’nda kurduğumuz sergi ünitelerinde ilk defa yapmış olduk. Çok hoş oldu” diye konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >