İngiliz basını: Meghan, Amerika'ya geri dön

Sussex Düşes'i unvanını alan Meghjan Markle evliliğinin ardından oyunculuğu bıraktı
Sussex Düşes'i unvanını alan Meghjan Markle evliliğinin ardından oyunculuğu bıraktı

Amerikalı oyuncu Meghan Markle geçtiğimiz Mayıs ayında İngiliz Kraliyet ailesinde taht varisi olan Prens Harry ile evlendi.

Evlendikten sonra oyunculuğu bırakıp İngiltere'ye yerleşen Meghan, kraliyet kurallarına uyum sağlamakta zorluk çekiyor.

Rahat ve özgür tavırlarıyla dikkat çeken Markle geçtiğimiz günlerde yakın arkadaşı tenisçi Serena Williams'ı izlemek için maça gitti.

Williams’ın maçında aykırı giyinmesine rağmen protokol bölümde oturan Sussex Düşes'i krize yol açtı.

Görevlilerin kabus olarak nitelendirdiği duruma ünlü İngiliz gazeteci Piers Morgan, “Özel olmak istiyorsan Amerika’ya geri dön” diyerek tepki gösterdi.

İngiliz Kraliyet ailesinin taht varislerinden biri olan Prens Harry oyuncu Meghan Markle ile evlendi. Evliliklerinde 1 yılı dolduran çiftin bir erkek bebeği dünyaya geldi.

1 yılı aşkın geçen sürede kraliyete ayak uydurmakta zorlandığı görülen Meghan, zaman içerisindekuralları yıkmaya başladı. Önce saraydan taşınan Markle, gittiği etkinliklerde protokol kurallarına uyum sağlayamayan yapısı nedeniyle de eleştirilerin odağı oldu.

'Kendini önemseme paranoyasına sahip'

Prens Harry ile evlenerek Sussex Düşesi unvanı alan eski Amerikalı oyuncu Meghan Markle, geçen hafta Wimbledon Tenis Turnuvası’nda yakın arkadaşı Serena Williams'ın maçında protokol krizine yol açtı.

Maçı izlemeye ABD’deki Northwestern Üniversitesi’nden iki eski arkadaşıyla birlikte giden 37 yaşındaki Düşes, kıyafeti nedeniyle görevlilere zor anlar yaşattı. Markle, arkadaşlarıyla özel protokol bölümünde oturdu.

Meghan Markle ve arkadaşları ünlü tenisçi Serena Williams'ın maçını izlemeye gitti
Meghan Markle ve arkadaşları ünlü tenisçi Serena Williams'ın maçını izlemeye gitti

Organizasyon ekibindeki görevliler, Markle’ı ve tavırlarını ‘kabus’ olarak nitelendirerek, Düşes’in kendini önemseme paranoyası’na sahip olduğunu belirtti.

'Kontrol delisi'

Markle’ın jean pantolon, tişört ve ceketten oluşan kıyafeti, oturduğu özel protokol bölümünün kıyafet kurallarına aykırıydı. Düşes’in kural ihlali yaparak o bölüme oturması, görevlileri zor durumda bıraktı. The Times gazetesinin haberine göre Meghan'ın kontrol delisi olduğunu da belirten görevliler, yakınında oturanların fotoğraf çekmesine izin vermediğini, korumalarının da bunun olmaması için büyük çaba harcadığını söyledi.

Meghan Markle protokol kurallarına uymayan kıyafeti nedeniyle görevlileri zor durumda bıraktı
Meghan Markle protokol kurallarına uymayan kıyafeti nedeniyle görevlileri zor durumda bıraktı

'Amerika'ya dön'

Ünlü İngiliz gazeteci Piers Morgan, Markle’a Twitter üzerinden tepki göstererek, “Wimbledon’da özel muamele mi? Bu çok saçma. Bu ikiyüzlülük ve onlar özel insanlar değil, Sussex Dükü ve Düşesi. Özel olmak istiyorsan Amerika’ya geri dön ve özel yaşa” diyerek tepki gösterdi.

Düşes Meghan, İngiliz halkı tarafından Kraliyet ailesine uygun bulunmuyor
Düşes Meghan, İngiliz halkı tarafından Kraliyet ailesine uygun bulunmuyor

Boynundaki kolyenin detayı dikkatlerden kaçmadı

Tenis maçı, geçtiğimiz ay doğum yapan Meghan Markle'ın doğumdan sonra üçüncü kez kameralar önünde görüntülendiği yer oldu. Düşes’in şapka, blazer ceket ve kot pantolondan oluşan stilinde en dikkat çeken şey kolyesi oldu. Markle’ın, oğlu Archie’nin adının baş harfini taşıyan kolyesi dikkatlerden kaçmadı. Mücevher tasarımcısı Jennifer Meyer imzalı kolyenin 850 dolar olduğu öğrenildi.

Kraliyet ailesine uyum sağlayamadı

Prens Harry ile evlendikten sonra oyunculuğu bırakıp İngiltere'ye gelen Meghan Markle kurallara uymayan yapısı ile dikkati çekiyor. Özgür ruhu ile Kraliçe'nin belirlediği sınırları ihlal eden Düşes İngiliz halkı tarafından eleştirilerin odağında yer alıyor.

İngiltere basınına konu olan ve Kate Middelton dahil olmak üzere herkes sorun yaşadığı iddia edilen Markle, yaptığı büyük harcamalar yüzünden monarşi karşıtlarını isyan ettirdi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >