İngiliz Kraliyet ailesinin 3.6 milyar dolarlık veliahtı: Prens George

Prens George babasından sonra tahtın sıradaki varisi konumunda bulunuyor.
Prens George babasından sonra tahtın sıradaki varisi konumunda bulunuyor.

● İngiliz Kraliyet ailesinin 3. sıradaki taht varisi Prens George bugün 6. yaşını kutluyor.

● Babası Prens William'dan sonra Kraliyet ailesinin gözdesi olan Prens, doğduğu günden beri ekonomiye katkı sağlıyor.

● Doğduğu yıl hediyelik eşya ve turistik ziyaretler ile ülke ekonomisine 300 milyon dolar kazandıran George'un, ekonomik değeri 3.6 milyar dolar ile ifade ediliyor.

● Prens George'un oynadığı oyuncakların yanında kullandığı her şey satışa sunulduktan sonra 24 saat içerisinde tükeniyor.

İngiliz kraliyet ailesinin üyelerinden Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın oğlu Prens George bugün 6. yaşını kutluyor. Tahtın 3. varisi olan Prens doğduğu günden beri ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Ekonomiye katkı sağlıyor

İngiliz Kraliyeti'nin 3 numaralı varisi Prens George, bugün 6. yaşını kutluyor. George doğduğu yıldan bu yana İngiltere ekonomisini kalkındırıyor. Doğduğu yıl hediyelik eşya ve turistlik ziyaretler ile ülke ekonomisine 300 milyon dolar kazandıran giydiği kıyafetin, oynadığı oyuncağın 24 saat içinde yok satma garantisi olan Georgen'un ekonomik değeri 3.6 milyar dolar ile ifade ediliyor. Moda dünyasında bu nedenle 'George etkisi' diye bir terim bulunuyor.

Sosyal medyadan doğum günü kutlaması

İngiliz Kraliyet ailesinin 3. sıradaki taht varisi Prens George bugün 6. yaşını kutluyor. Kate Middleton ve Prens William'ı temsil etmek için kullanılan resmi Instagram hesabı olan Kensington Royal'den bir post paylaşılarak Prens'in doğum günü kutlandı.

Tahtın varisi olduğu söylenmiyor

6. yaşını kutlayan Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın oğulları Prens George, Prens Charles ile Prens William'ın ardından İngiliz Kraliyet tahtının üçüncü varisi durumunda yer alıyor. Ancak, bu durum İngiltere kralı olmayla alaklı her şey George'dan şimdilik saklanıyor.

Prens George, nasıl bir ailede dünyaya geldiğini, gelecekte onu bekleyen sorumlulukları henüz bilmiyor.

Prens George, Prenses Charlotte, Kate Middleton ve Prens William
Prens George, Prenses Charlotte, Kate Middleton ve Prens William

Kurallara göre yaşıyor

Kraliyet Ailesi’nin geçmişten günümüze gelen geleneklerle birlikte devam eden ve uyulması gereken kurallara sahip olduğu biliniyor. Üstelik bu kurallar sadece büyükler için değil, tahtın 3. varisi Prens George da Kraliyet’in bazı kurallarına tabi tutuluyor.

Prens William / oğlu Prens George
Prens William / oğlu Prens George

Fakat Kraliyet hayatı ve kuralları, Prens'i halihazırda normal yaşıtlarından daha farklı bir konuma sokuyor. Kate Middleton ve Prens William’ın çocukları Prens George’u olabildiğinde normal yetiştirmeye çalıştığı biliniyor.

İşte o kurallar,

  • 1. Kraliyet erkeklerinin sekiz yaşına gelene kadar pantolon giymeleri yasak.
  • 2. 5 yaşına kadar Prens George anne ve babası Prens William ile ailece seyahatler ediyorlardı. Fakat bu durum da Prens George’un yaşı büyüdükçe değişmek zorunda kalacak ve babasından ayrı seyahat edecek.
  • 3.Akıllı telefon çağında büyüse de Prens George, selfie çılgınlığına katılamayacak. Kraliyet, selfie çekmek konusunda katı kurallara sahip.
  • 4. Kraliyet Ailesi’nin bir başka katı olduğu kural ise kesinlikle topluluk içinde imza atmamak. Bu kuralın amacı ise kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını önlemek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >