İngiltere'nin yeni yıldızı Türk kızı Nilüfer Yanya

Türk baba ve İngiliz annenin çocuğu, 21 yaşındaki Nilüfer Yanya, İngiltere'de müzik listelerinde hızla yükseliyor.

İngiliz anne ve Türk babanın çocuğu olarak İngiltere'de dünyaya gelen şarkıcı ve söz yazarı Nilüfer Yanya'nın ilk kaydı "Small Crimes" ve "'Keep on Calling' müzik listelerini alt üst etti. Nina Simone'a benzetilen 21 yaşındaki genç şarkıcı BBC'nin müzik listelerine girdi. Wonderland, Quiet gibi müzik dergilerinin manşetlerini süsledi. Bir çok kritikte, canlı performansıyla övgü topladı ve İngilitere'nin yeni yıldızı olarak gösterildi. Yanya, şimdi konser vermek üzere Türkiye'ye gelecek ve 27 Ocak'ta Salon İKSV'de sahneye çıkacak.


Babam saz çalardı

Konser öncesinde görüştüğümüz Yanya, serüvenini anlattı. Çocukluğu boyunca tatil için Türkiye'ye geldiğini fakat uzun süre kalamadığını söyleyen şarkıcı tekrar geleceği için çok heyecanlı olduğunu belirtti. İngiliz anne ve Türk babanın çocuğu olan şarkıcı, farklı kültürler arasında büyümenin kendi yolunu bulmasında etkin rol oynadığın söyledi. Yanya, "Bence benim büyüdüğüm çevre çok doğal olarak karmaydı. Annem bana Simon&Art Gerfunkel&Cat Stevens'ı da içeren birçok söz yazarı klasikleri de dahil çokça klasik müzik çaldı. Babam Türk müziğinin tüm çeşitlerini sever ve saz da çalardı. Bence, ailemdeki herkesin kendine ait müzikal zevklerinin olması, kendi yolumu bulmamda beni çok cesaretlendirdi" şeklinde konuştu.


Konser için sabırsızlanıyorum

Çocuk yaşta piyano, çello ve gitar çalmayı öğrenen Yanya, 12 yaşından itibaren şarkı sözleri yazmaya başlamış. Kariyer basamağını hızla tırmanan genç şarkıcı hayallerini şu sözlerle anlatıyor: "Müzik yapabildiğim için çok şanslı hissediyorum. Ben sadece, aynı yolda devam etmeyi, fikirlerimi geliştirmeyi ve gurur duyabileceğim müziği yaratmayı gerçekten istiyorum." Türkiye'ye ilk kez konser için gelecek olan Yanya, "Bu kadar yakın zamanda geleceğimi tahmin etmezdim. Çalmayı dört gözle bekliyorum" diyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >