İsrail'in köy girişlerini kapatmasına Arap Birliği'nden sert tepki!

Arap Birliği, İsrail’in Batı Şeria’daki bazı köylerin girişlerini kapatmasına tepki göstererek, söz konusu uygulamaların uluslararası hukuk ve anlaşmalara aykırı olduğunu belirtti, BM ve BM Güvenlik Konseyini harekete geçmeye çağırdı.

Arap Birliği'nin, İsrail'in Batı Şeria'daki bazı köylerin girişlerini kapatmasına tepki göstererek, söz konusu uygulamaların uluslararası hukuk ve anlaşmalara aykırı olduğunu belirtti.

Mısır haber ajansı MENA'nın haberine göre Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamasında, İsrail'in Nablus kentinin güneyinde yer alan 10 köyün girişlerini beton bariyer ve toprak tümseklerle kapattığı ifade edilerek, İsrail'in söz konusu uygulamasının uluslararası hukuk ve anlaşmalara aykırı olduğu kaydedildi.

Uygulamanın, İsrail'in Filistinli köyleri hapishanelere çevirerek ekonomileri vurma çabası kapsamında yapıldığı ifade edilen açıklamada, İsrail'in askeri kontrol noktaları artırarak abluka politikasını sürdürmesinin toplu cezalandırma politikası çerçevesinde yapıldığına işaret edildi.

Başta Birleşmiş Milletler (BM) ve BM Güvenlik Konseyi (BMGK) olmak üzere uluslararası toplum ve örgütlerin, İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği ihlalleri durdurmak için harekete geçmeye çağrıldığı açıklamada, durumun devam etmesi halinde bölge ve dünya güvenliğini etkileyecek sıkıntıların oluşmasına neden olacağına dikkat çekildi.

Filistin yönetimi Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Gassan Dağlas, İsrail askerlerinin araçlarıyla Nablus kentinin güney kesimindeki Havare köyünün ana yolunu kullanan Yahudi yerleşimcilerin güvenliği için Havare, Beyta, Avreta, Burin, Evdela ve Aynebus köylerinin tali yollardan yapılan girişlerini beton bariyer ve toprak tümseklerle kapattığını açıklamıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >