İtalya'nın Iron Man sevgisi: 'Heykeli dikildi'

Demir Adam'ın Çelik Adam heykeli yapıldı.

● Marvel dünyasının en sevilen karakterleri arasında değerlendirilen Iron Man, birçok farklı sinema tutkunu için oldukça özel bir konuma sahip.

● İtalyan sanatçı Basso, İtalya'da Iron Man'e duyulan ilgi ve kişisel hayranlığını harmanlayarak bir Tony Stark heykeli dikti.

● Sahil kasabası Forte de Marmi'deki büyük bir mermer bloğun üzerinde duran figür, parlak paslanmaz çelik ve pirinçten yapıldı.

Universal Studios'un 1990'da haklarını satın aldığı Iron Man, beyazperdeye ilk kez 2008 yılında giriş yaptı. Birçok farklı senaryoyla sürekli olarak işlenen karakter film olmak için 18 yıl beklemek zorunda kalırken iş son olarak Paramount Pictures ile işbirliği halinde bulunan Marvel'a dönüş yaptı.

Paramount Pictures, dünyanın en büyük yapım şirketleri arasında değerlendiriliyor.
Paramount Pictures, dünyanın en büyük yapım şirketleri arasında değerlendiriliyor.

Tony Stark’ın kariyerinin başlangıcında ona kötü çocuk şöhreti kazandıran hareketleri vardı. Bunlardan en bilinen hikayelerinden biri de bir Iron Man çizgi romanının onu okuldan uzaklaştırma almasına neden olmasıydı. 1981 yılında 16 yaşındayken bir öğrenci çizgi roman okuduğundan ona ‘inek’ dediği için arkadaşından çizgi roman çalıp onu parçaladı. Sonra bu çizgi romanın yenilmez demir adamın bir sayısı olduğu ortaya çıktı.

Iron Man, Marvel Sinematik Evreni'nin 'en kudretli' karakterlerinden biri konumunda.
Iron Man, Marvel Sinematik Evreni'nin 'en kudretli' karakterlerinden biri konumunda.

Birçok farklı ve hatta efsanevi anekdot ile ciddi bir hayran kitlesi oluşturmayı başaran Iron Man karakteri,Marvel Sinematik Evreni için oldukça özel bir yere sahip. Karizmatik, güçlü, başarılı ve zengin bir figür olarak milyonların 'idolü' konumunda yer alan Iron Man'e duyulan hayranlık, sanatçıları da harekete geçirmeyi başarmış durumda.

Marvel çizgi romanlarının en sevilen karakterlerinden biri olan Tony Stark, sinema tarihinin en yüksek hasılat elde eden filmi Avengers: Endgame ile birlikte Marvel Sinematik Evreni'ne veda etmişti. İnsanlığı kurtarmak uğruna kendini feda eden ve küçük kızı ile sevdiği kadını geride bırakan Tony Stark, hiç şüphesiz ki beyaz perdede boy gösteren çizgi roman kahramanları arasında en çok sevilenlerden biriydi. Ancak İtalya, bu sevgiyi başka bir boyuta taşıdı.

Tony Stark (Iron Man), Yenilmezler serisinin son filminde oldukça özel bir rol ve görev ile yer aldı.
Tony Stark (Iron Man), Yenilmezler serisinin son filminde oldukça özel bir rol ve görev ile yer aldı.

'Paslanmaz çelik ve pirinç!'

Örümcek-Adam: Evden Uzakta'nın ana çekim bölgelerinden biri olan İtalya, kısa bir süre önce, kahramanın sinematik ölümünü anmak için sanatçı Daniele Basso tarafından oluşturulan bir Iron Man heykeli dikti. Çelik Adam olarak adlandıran heykel, onun klasik süper kahraman iniş pozuna saygı duruşu niteliği taşıyor. Sahil kasabası Forte de Marmi'deki büyük bir mermer bloğun üzerinde duran figür, parlak paslanmaz çelikten ve pirinçten yapıldı.

Heykel, 'Çelik Adam' ismiyle dikildi.
Heykel, 'Çelik Adam' ismiyle dikildi.

Çelik Adam.
Çelik Adam.

Sanatçı Basso, SYFY WIRE'e verdiği röportajda; 'Sanat benim için önemli mesajların güzellik yoluyla iletilmesi için bir fırsat. Bize bireysel ve kolektif kimliğimizi hatırlatmak için bir fırsat. Vicdanları teşvik etmek için… Süper kahramanlar her zaman ruhumuzdaki çocuğa hitap ederler. Bizi doğru şeyi yapmanın anlamı ve önemini hatırlatırlar. Her zaman doğru olmayan Tony Stark karakterini seviyorum. O kusurları olan bir adam, ama tüm gücünü diğerlerine yardım etmek için kullanıyor. Iron Man'i bu mesajı topluma göndermek için seçmemin nedeni bu' dedi.

Robert Downey JR., Iron Man karakterini uzun yıllardır başarıyla canlandırdı.
Robert Downey JR., Iron Man karakterini uzun yıllardır başarıyla canlandırdı.

Bu projenin Avengers filmlerine olan kişisel tutkusundan geldiğini belirten sanatçı; 'Iron Man, paylaşmak istediğim mesajı ifade etmek için mükemmeldi. Hepimiz sıradan hayattaki kahramanlarız ve dünyamızı ve yaşamak istediğimiz gelecekte inandığımız değerleri korumak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Günümüzde iletişim hızlandıkça ve sorunlar gittikçe küreselleştikçe, ne yapacağımızı seçmek için kim olduğumuzu keşfetmeliyiz. Sadece diğerlerini takip etmemeliyiz. Görüşümüz önemli, bunu bilmemiz ve kullanmamız gerekir.' dedi. Oltre Verso başlıklı bir serginin parçası olan Çelik Adam' 8 Eylül’e kadar kasabada kalacak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >