'İyi ki kardeşim var' dedirtecek 6 Türk filmi

Hikayesi itibariyle tam bir kardeşlik teması işleniyor olmasa da 'Yüzüklerin Efendisi' Frodo ve Sam'in özelinde gerçek bir arkadaşlık teması barındırıyor.
Hikayesi itibariyle tam bir kardeşlik teması işleniyor olmasa da 'Yüzüklerin Efendisi' Frodo ve Sam'in özelinde gerçek bir arkadaşlık teması barındırıyor.

Kardeş olabilmek için illa aynı anneden, aynı babadan gelen ortak genleri paylaşmaya gerek yok. Birisine itimat edebiliyorsan, arkana yaslanıp güvene biliyorsan, en iyi anında olduğu gibi en kötü zamanında da yanında bulabiliyorsan sen yalnız değilsindir. Ve bu his dünyada yalnız olmadığını anlamana yardımcı olacak yegane duygudur. Bazı zamanlar bu histen uzaklaştığınızı, hasret ettiğinizi düşünürsünüz. İşte tam o anlarda, 'kardeşliğe' olan inancınızı yeniden pekiştirecek hikayeler, öyküler, filmler devreye girer. Biz bu konuda size yardımcı olabilecek 6 Türk filmi biliyoruz. Sizinle de paylaşmaktan keyif duyarız...

Türk sineması teknik açıdan, oyunculuk açısından belki kültür açısından birçok dünya sinemasının gerisinde olabilir. Fakat sahip olduğu kültüreldeğerleri, toplumun en derinden hissettiği ortakduygularıhikayeleştirme ve bu hikayeleri de beyazperdeye aktarmada oldukça iddialı bir yere sahiptir. Bu iddiamızı da Türk sinemasında yer alan 'kardeşlik' temalı filmlerimizle ispatlayabiliriz.

Bu filmlerden akılda kalan ve size kardeşlik hissinin iyi ki var olduğunu hatırlatacak 6 filmi listemizde bulabilirsiniz.

Limonata

                                    Yönetmenliğini Ali Atay'ın yaptığı, oyuncu kadrosunda da Serkan Keskin ve Ertan Saban'ın yer aldığı Limonata filmi, kardeş hikayelerinin en dramatik ve bir o kadar da eğlenceli yönlerinin sinemaya aktarılışının en güzel örneklerinden birisini teşkil ediyor. Sırf aynı genlerini taşımanın kardeş olmaya yetmediğini en derinden hissettiren, sonunda da 'Limonata' ferahlığı ile seyirciyi içine çeken bu güzel hikaye tavsiye filmlerimiz arasında en önde yerini alıyor.
Limonata Yönetmenliğini Ali Atay'ın yaptığı, oyuncu kadrosunda da Serkan Keskin ve Ertan Saban'ın yer aldığı Limonata filmi, kardeş hikayelerinin en dramatik ve bir o kadar da eğlenceli yönlerinin sinemaya aktarılışının en güzel örneklerinden birisini teşkil ediyor. Sırf aynı genlerini taşımanın kardeş olmaya yetmediğini en derinden hissettiren, sonunda da 'Limonata' ferahlığı ile seyirciyi içine çeken bu güzel hikaye tavsiye filmlerimiz arasında en önde yerini alıyor.
Tamam Mıyız? / Çağan Irmak

                                    Aras Bulut İynemli'nin başarılı oyunculuğuyla perçimlenen bir Çağan Irmak filmi. Kardeşlik ve kan bağı sorgusu bu filmde de karşımıza çıkıyor.
Tamam Mıyız? / Çağan Irmak Aras Bulut İynemli'nin başarılı oyunculuğuyla perçimlenen bir Çağan Irmak filmi. Kardeşlik ve kan bağı sorgusu bu filmde de karşımıza çıkıyor.
Kelebeğin Rüyası / Yılmaz Erdoğan

                                    
                                    Kardeş olmak için kan bağına ihtiyaç var mıdır? Kardeşliği en derinden yaşamak mümkün müdür? Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat, Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden bizlere bunu öğretiyordu.
Kelebeğin Rüyası / Yılmaz Erdoğan Kardeş olmak için kan bağına ihtiyaç var mıdır? Kardeşliği en derinden yaşamak mümkün müdür? Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat, Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden bizlere bunu öğretiyordu.
Neşeli Günler / Ertem Eğilmez - Orhan Aksoy

                                    
                                    Altı kardeşin ailelerini yeniden birleştirme komedisi. Fakat alt metinde komediden daha farklı bir hikaye yer alır. Aile olmak nedir? Anne ve baba olmak bu kadar kolay mıdır?
Neşeli Günler / Ertem Eğilmez - Orhan Aksoy Altı kardeşin ailelerini yeniden birleştirme komedisi. Fakat alt metinde komediden daha farklı bir hikaye yer alır. Aile olmak nedir? Anne ve baba olmak bu kadar kolay mıdır?
Düğün / Ömer Lütfi Akad

                                    
                                    Hülya Koçyiğit'in başrolünü oynadığı Gelin - Düğün - Diyet üçlemesinin ikincisidir. Çocuk gelin konusuna da değinen filmde, kardeşleri için kendisini feda eden bir ablayı görürüz.
Düğün / Ömer Lütfi Akad Hülya Koçyiğit'in başrolünü oynadığı Gelin - Düğün - Diyet üçlemesinin ikincisidir. Çocuk gelin konusuna da değinen filmde, kardeşleri için kendisini feda eden bir ablayı görürüz.
Canım Kardeşim / Ertem Eğilmez

                                    
                                    Tarık Akan ve Halit Akçatepe'nin başrolünde olduğu film, hasta olan kardeşi için bir televizyon satın almaya çalışan ağabeyin öyküsünü anlatır. Gözyaşlarınızı saklı tutun.
Canım Kardeşim / Ertem Eğilmez Tarık Akan ve Halit Akçatepe'nin başrolünde olduğu film, hasta olan kardeşi için bir televizyon satın almaya çalışan ağabeyin öyküsünü anlatır. Gözyaşlarınızı saklı tutun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >