İzlerken zamanın nasıl geçtiğini unutturan en iyi 20 Netflix dizisi

Dijital yayın platformu Netflix, orijinal içerikleriyle izlenme oranını artırarak, popülaritesini koruyor.
Dijital yayın platformu Netflix, orijinal içerikleriyle izlenme oranını artırarak, popülaritesini koruyor.

Teknolojik gelişmeler ve değişen genç jenerasyon giderek televizyondan uzaklaşarak internet üzerinden dizi/film izlemeyi tercih etme eğilimi gösteriyor. Bunun sebebiyse televizyon dizilerine nazaran reklam sürelerin az veya olmaması, sansür ve sürelerin oldukça kısa olması olarak uzmanlar tarafından değerlendiriliyor.

Bu noktada toplumların ve genç neslin değişen taleplerini karşılamak ve dünyanın dört bir yanına orijinal içeriklerini sunmayı amaçlayan Netflix, dijital yayıncılık alanında zirveyi temsil ediyor diyebiliriz.

Türkiye internet yayıncılığı pazarına da hızlı bir giriş yapan Netflix, toplumun taleplerine göre genişlettiği içerik havuzuyla rakiplerinden bir adım önde gözüküyor.

Her insanın izlemek için bir şeyler bulabileceği bu dizi platformunda birkaç başarılı yapım da diğer tüm yapımların önüne geçebiliyor.

Kaliteli içerikleriyle dikkat çeken Netflix'in en iyi 20 dizisini paylaşıyoruz. Bir oturuşta soluksuz izleyeceğiniz 20 seçeneği detaylandırdık.

Safe 

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi : 2018Türü: Dram, gizem IMDb: 7,3 Rotten Tomatoes: %77 Oyuncular: Michael C. Hall, Amy James-Kelly, Amanda AbbingtonKonusu: Dizi, kızı esrarengiz bir şekilde kaybolan bir ebeveynin her şeyi nasıl sorguladığını, hayattan nasıl şüphelendiğini anlatıyor.
Safe Yayın Tarihi : 2018Türü: Dram, gizem IMDb: 7,3 Rotten Tomatoes: %77 Oyuncular: Michael C. Hall, Amy James-Kelly, Amanda AbbingtonKonusu: Dizi, kızı esrarengiz bir şekilde kaybolan bir ebeveynin her şeyi nasıl sorguladığını, hayattan nasıl şüphelendiğini anlatıyor.
Marvel's The Defenders 

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi : 2017Türü: Aksiyon, macera ve suç. 
IMDb: 7,4 Rotten Tomatoes: %77 Oyuncular: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter, Finn JonesMarvel Sinematik Evreni'nin zirve yaptığı dönemde, çizgi romandaki alternatif karakterler Netflix'in kahramanları oldu. The Defenders, Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones ve Iron Fist'i bir araya getiren tek sezonluk mini dizi olarak yayınlandı.
Marvel's The Defenders Yayın Tarihi : 2017Türü: Aksiyon, macera ve suç. IMDb: 7,4 Rotten Tomatoes: %77 Oyuncular: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter, Finn JonesMarvel Sinematik Evreni'nin zirve yaptığı dönemde, çizgi romandaki alternatif karakterler Netflix'in kahramanları oldu. The Defenders, Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones ve Iron Fist'i bir araya getiren tek sezonluk mini dizi olarak yayınlandı.
A Series of Unfortunate Events

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2017,  Türü: Macera, komedi ve dram. IMDb: 7,8 Rotten Tomatoes: %96
Oyuncular: Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis HynesDizi de How I Meet Your Mother ile ünlenen Neil Patrick Harris var. Dizi, anne ve babalarını bir yangında kaybeden kardeşlerin, yeni evlerinde başlarına gelenleri ve geçmişlerindeki karanlık sırları nasıl öğrendiklerini anlatıyor.
A Series of Unfortunate Events Yayın Tarihi: 2017, Türü: Macera, komedi ve dram. IMDb: 7,8 Rotten Tomatoes: %96 Oyuncular: Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis HynesDizi de How I Meet Your Mother ile ünlenen Neil Patrick Harris var. Dizi, anne ve babalarını bir yangında kaybeden kardeşlerin, yeni evlerinde başlarına gelenleri ve geçmişlerindeki karanlık sırları nasıl öğrendiklerini anlatıyor.
The OA

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2016Tür: Dram, fantastik ve gizem. IMDb: 7,8 Rotten Tomatoes: %84 Oyuncular: Brit Marling, Jason Isaacs, Scott WilsonKonusu: Prairie adında görme engelli genç bir kadın kayboluyor. 20'li yaşlarında tekrar evine dönen ve bu kez görmeye başlayan genç, birçok insana göre mucizeyi başarıyor.Ancak kendisinin tanık olacağı mucizeler bunlarla sınırlı değildir. Giderek olağanüstü ve daha tehlikeli bir dünyaya adım atar.
The OA Yayın Tarihi: 2016Tür: Dram, fantastik ve gizem. IMDb: 7,8 Rotten Tomatoes: %84 Oyuncular: Brit Marling, Jason Isaacs, Scott WilsonKonusu: Prairie adında görme engelli genç bir kadın kayboluyor. 20'li yaşlarında tekrar evine dönen ve bu kez görmeye başlayan genç, birçok insana göre mucizeyi başarıyor.Ancak kendisinin tanık olacağı mucizeler bunlarla sınırlı değildir. Giderek olağanüstü ve daha tehlikeli bir dünyaya adım atar.
Orange is the New Black

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2013 ve 7. sezonu devam ediyor. Türü: Komedi, dram, macera. IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %88 Oyuncular: Taylor Schilling, Danielle Brooks, Taryn ManningPiper Chapman adındaki bir kadının hapishaneden çıktıktan sonra yazdığı kitaba dayanan hikaye, listenin en iyi yapımlarından birisi. Hikayede canlandırılan kadınların çoğu hala hayatta, hatta gerçek Piper Chapman dizinin danışmanları arasında yer alıyor.
Orange is the New Black Yayın Tarihi: 2013 ve 7. sezonu devam ediyor. Türü: Komedi, dram, macera. IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %88 Oyuncular: Taylor Schilling, Danielle Brooks, Taryn ManningPiper Chapman adındaki bir kadının hapishaneden çıktıktan sonra yazdığı kitaba dayanan hikaye, listenin en iyi yapımlarından birisi. Hikayede canlandırılan kadınların çoğu hala hayatta, hatta gerçek Piper Chapman dizinin danışmanları arasında yer alıyor.
The Umbrella Academy

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2019Türü: Aksiyon, macera, komedi IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %77 Oyuncular: Ellen Page, Tom Hopper, David CastañedaKonusu: Bir grup süper kahramanı evlat edinen vefakar bir baba onları dünyayı kurtarmaları için eğitiyor.
The Umbrella Academy Yayın Tarihi: 2019Türü: Aksiyon, macera, komedi IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %77 Oyuncular: Ellen Page, Tom Hopper, David CastañedaKonusu: Bir grup süper kahramanı evlat edinen vefakar bir baba onları dünyayı kurtarmaları için eğitiyor.
Sense8

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2015Türü: Dram, gizem, bilim kurgu. IMDb: 8,4
Rotten Tomatoes: %86 Oyuncular: Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner
Sense8 Yayın Tarihi: 2015Türü: Dram, gizem, bilim kurgu. IMDb: 8,4 Rotten Tomatoes: %86 Oyuncular: Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner
Mindhunter

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2014Türü: Suç, dram, gerilim.
IMDb: 8,5 Rotten Tomatoes: %97
Oyuncular:  Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna TorvKonusu: 1970'li yılların sonlarına doğru bir zincirleme cinayet vakasını araştıran iki FBI ajanı, tahmin ettiklerinden de büyük bir olayın ortasında kalıyorlar. Gerçek hikayeden alınan dizi, sıradan polisiye dizilerinin üzerinde bir kaliteye sahip.
Mindhunter Yayın Tarihi: 2014Türü: Suç, dram, gerilim. IMDb: 8,5 Rotten Tomatoes: %97 Oyuncular: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna TorvKonusu: 1970'li yılların sonlarına doğru bir zincirleme cinayet vakasını araştıran iki FBI ajanı, tahmin ettiklerinden de büyük bir olayın ortasında kalıyorlar. Gerçek hikayeden alınan dizi, sıradan polisiye dizilerinin üzerinde bir kaliteye sahip.
Dark

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2017Türü: Suç, dram, gizem, bilim kurgu. IMDb: 8,6 Rotten Tomatoes: %88 Oyuncular: Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Jördis TriebelKüçük bir Alman kasabası Winden'de geçen Dark, bir çocuğun kaybolmasıyla birlikte yaşanan gizemli olaylar bütününü konu alıyor. Dark, son dönemin en çok konuşulan dizilerinden biri oldu.  Yakında ikinci sezonu başlayacak olan dizinin fragmanı da geçtiğimiz günlerde yayınlandı.
Dark Yayın Tarihi: 2017Türü: Suç, dram, gizem, bilim kurgu. IMDb: 8,6 Rotten Tomatoes: %88 Oyuncular: Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Jördis TriebelKüçük bir Alman kasabası Winden'de geçen Dark, bir çocuğun kaybolmasıyla birlikte yaşanan gizemli olaylar bütününü konu alıyor. Dark, son dönemin en çok konuşulan dizilerinden biri oldu. Yakında ikinci sezonu başlayacak olan dizinin fragmanı da geçtiğimiz günlerde yayınlandı.
The Haunting of Hill House

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2018Türü: Dram, korku ve gizemIMDb: 8,7 Rotten Tomatoes: %92 Oyuncular: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas, Elizabeth Reaser
The Haunting of Hill House Yayın Tarihi: 2018Türü: Dram, korku ve gizemIMDb: 8,7 Rotten Tomatoes: %92 Oyuncular: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas, Elizabeth Reaser
Stranger Things

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2017Tür: Dram, fantastik, korku.
IMDb: 8,9 Rotten Tomatoes: %95 Oyuncular: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona RyderBir takım tuhaf olaylarla, bir takım tuhaf insanların dizisi Stranger Things, tam bir kült haline geldi. Basit bir gençlik dizisini, eşsiz bir gerilim ve korku unsurlarıyla birleştiren Netflix'in en iyi ve en karlı işlerinden birisi oldu.
Stranger Things Yayın Tarihi: 2017Tür: Dram, fantastik, korku. IMDb: 8,9 Rotten Tomatoes: %95 Oyuncular: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona RyderBir takım tuhaf olaylarla, bir takım tuhaf insanların dizisi Stranger Things, tam bir kült haline geldi. Basit bir gençlik dizisini, eşsiz bir gerilim ve korku unsurlarıyla birleştiren Netflix'in en iyi ve en karlı işlerinden birisi oldu.
Black Mirror

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2017Türü: Dram, bilim kurgu ve gerilim IMDb: 8,9 Rotten Tomatoes: %83Modern dünyayı, popüler kültürü, bilgi endüstrisini eleştirirken, aynı zamanda Netflix’te yayımlanarak çelişkilere neden olan dizidir.
Black Mirror Yayın Tarihi: 2017Türü: Dram, bilim kurgu ve gerilim IMDb: 8,9 Rotten Tomatoes: %83Modern dünyayı, popüler kültürü, bilgi endüstrisini eleştirirken, aynı zamanda Netflix’te yayımlanarak çelişkilere neden olan dizidir.
House of Cards

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2013Türü: Dram IMDb: 8,8 Rotten Tomatoes: %78 Oyuncular: Kevin Spacey, Michel Gill, Robin Wright
House of Cards Yayın Tarihi: 2013Türü: Dram IMDb: 8,8 Rotten Tomatoes: %78 Oyuncular: Kevin Spacey, Michel Gill, Robin Wright
Devilman: Crybaby 

                                    
                                    
                                    Yayın Türü: 2017Türü: Aksiyon, macera ve suç  IMDb: 7,6 Rotten Tomatoes: %88 Oyuncular: Griffin Burns, Cherami Leigh, Kyle McCarleyNetflix'in orijinal animasyonlarından olan Devilman: Crybaby, tek sezonluk unutulmaz bir tecrübe sunuyor. Özellikle eleştirmenlerden aldığı tam notlar ve müzikleriyle, keşke devam etse dedirten yapımlar arasında bulunuyor.
Devilman: Crybaby Yayın Türü: 2017Türü: Aksiyon, macera ve suç IMDb: 7,6 Rotten Tomatoes: %88 Oyuncular: Griffin Burns, Cherami Leigh, Kyle McCarleyNetflix'in orijinal animasyonlarından olan Devilman: Crybaby, tek sezonluk unutulmaz bir tecrübe sunuyor. Özellikle eleştirmenlerden aldığı tam notlar ve müzikleriyle, keşke devam etse dedirten yapımlar arasında bulunuyor.
Seven Seconds

                                    
                                    
                                    Yayın Türü: 2017 Türü: Aksiyon ve macera IMDb: 7,7 Rotten Tomatoes: %77 Oyuncular: Clare-Hope Ashitey, Michael Mosley, David LyonsSiyahilerin polisler tarafından öldürüldüğü ve ayrımcılığın kanun uygulayıcıların ellerinde şekil bulduğu bir dünyada, 7 Saniye dizisi gerçekleri yüzümüze yüzümüze vuruyor.
Seven Seconds Yayın Türü: 2017 Türü: Aksiyon ve macera IMDb: 7,7 Rotten Tomatoes: %77 Oyuncular: Clare-Hope Ashitey, Michael Mosley, David LyonsSiyahilerin polisler tarafından öldürüldüğü ve ayrımcılığın kanun uygulayıcıların ellerinde şekil bulduğu bir dünyada, 7 Saniye dizisi gerçekleri yüzümüze yüzümüze vuruyor.
Chilling Adventures of Sabrina

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2018 Türü: Dram, fantastik, korku IMDb: 7,7 Rotten Tomatoes: %82 Oyuncular: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis90'lı yıllarda çizgi filmleri ve dizileriyle tanıdığımız Sabrina, Türkiye'de Acemi Cadı gibi gençlik dizileriyle yerelleştirildi.Netflix ise yetişkinlere özel unsurlar yerleştirerek o hikayeyi bir gerilim ve korku dramasına dönüştürdü.
Chilling Adventures of Sabrina Yayın Tarihi: 2018 Türü: Dram, fantastik, korku IMDb: 7,7 Rotten Tomatoes: %82 Oyuncular: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis90'lı yıllarda çizgi filmleri ve dizileriyle tanıdığımız Sabrina, Türkiye'de Acemi Cadı gibi gençlik dizileriyle yerelleştirildi.Netflix ise yetişkinlere özel unsurlar yerleştirerek o hikayeyi bir gerilim ve korku dramasına dönüştürdü.
The Maniac

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2018Tür: Dram, bilim kurgu, komedi.
IMDb: 7,9 Rotten Tomatoes: %84 Oyuncular: Jonah Hill, Emma Stone, Sonoya MizunoEğer ciddi psikolojik sorunları tek bir ilaçla ortadan kaldırmak mümkün olsaydı ne olurdu? Bu sorunun cevabını aramak isteyen bir grup bilim insanının, psikolojik sorunlar yaşayan insanları nasıl laboratuvar faresine dönüştürdüğünü izliyoruz.
The Maniac Yayın Tarihi: 2018Tür: Dram, bilim kurgu, komedi. IMDb: 7,9 Rotten Tomatoes: %84 Oyuncular: Jonah Hill, Emma Stone, Sonoya MizunoEğer ciddi psikolojik sorunları tek bir ilaçla ortadan kaldırmak mümkün olsaydı ne olurdu? Bu sorunun cevabını aramak isteyen bir grup bilim insanının, psikolojik sorunlar yaşayan insanları nasıl laboratuvar faresine dönüştürdüğünü izliyoruz.
13 Reasons Why

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2017Türü: Dram, gizem IMDb: 8,0 Rotten Tomatoes: %52 Oyuncular: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro
13 Reasons Why Yayın Tarihi: 2017Türü: Dram, gizem IMDb: 8,0 Rotten Tomatoes: %52 Oyuncular: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro
Suburra

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2017 Türü: Aksiyon, suçIMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %100 Oyuncular: Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara, Eduardo ValdarniniKonusu: Roma kentinin yakınlarındaki bir sahil kasabasında gerçekleşen organize suçlar, bu suçlara göz yuman politikacılar ve o bölgede eli bulunan Vatikan arasındaki gerilimi anlatıyor.Netflix'in İtalyan dizisi Suburra, eleştirmenlerden büyük destek gördü.
Suburra Yayın Tarihi: 2017 Türü: Aksiyon, suçIMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %100 Oyuncular: Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara, Eduardo ValdarniniKonusu: Roma kentinin yakınlarındaki bir sahil kasabasında gerçekleşen organize suçlar, bu suçlara göz yuman politikacılar ve o bölgede eli bulunan Vatikan arasındaki gerilimi anlatıyor.Netflix'in İtalyan dizisi Suburra, eleştirmenlerden büyük destek gördü.
Castlevania

                                    
                                    
                                    Yayın Tarihi: 2017Türü: Aksiyon, macera, animasyon
IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %90 Seslendirmenler: Richard Armitage, James Callis, Graham McTavishNetflix'in orijinal animasyonlarından bir diğer olan Castlevania, Dracula efsanesine destansı bir bakış getiriyor.
Castlevania Yayın Tarihi: 2017Türü: Aksiyon, macera, animasyon IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %90 Seslendirmenler: Richard Armitage, James Callis, Graham McTavishNetflix'in orijinal animasyonlarından bir diğer olan Castlevania, Dracula efsanesine destansı bir bakış getiriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / WEBTEKNO.COM