Joker'in gişe başarısı hız kesmiyor: 1 milyar dolar hasılata az kaldı

 Joaquin Phoenix.
Joaquin Phoenix.

Geçtiğimiz ayın en başarılı yapımlarından biri olan Joker, gişede rekora koşuyor. Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu film, şimdiye kadar dünya çapında 984 milyon dolar hasılat elde etti. 1 milyar dolar gişe hasılatına yaklaşan film, en karlı çizgi roman uyarlaması olmaya çok yakın.

Bir yıldır sinema sektörünün gündeminden düşmeyen Joker, 4 Ekim'de vizyona girdi. Filmin başarılı olacağı vizyona girmeden önce belliydi.

Gündemden düşmemesi bu başarıyı gişede de sürdürdü. Film dünya çapında 1 milyar dolar hasılata doğru ilerliyor.

1 milyar dolar hasılat: Dünya çapında bir başarı

Joker filmi, tüm zamanların en iyi çizgi roman uyarlaması olmaya aday. Film dünya çapında şimdiye kadar 984 milyon dolar hasılat elde etti.

  • Joker, gişedeki başarısını sürdürürse Christopher Nolan'ın Kara Şövalye, Kara Şövalye Yükseliyor ve James Wan'ın Aquaman filmiyle birlikte dünya çapında 1 milyar dolara ulaşan DC Comics filmleri arasına katılmış olacak.

IMDb'de kasım ayının en popüleri Joker oldu

Joker, kasım ayının IMDb verilerine göre başarısı ile zirvedeki yerini sürdürdü.

  • IMDb, bu zamana kadar oylanmış en iyi filmlerin yanı sıra zamanın en popüler filmlerini gösteriyor. IMDb bu kategoride, bulunduğumuz ay içerisindeki en popüler filmleri listeliyor ve film izlemek isteyen ve karar veremeyen kişilere yardımcı oluyor.

Joker filmine yeni rakipler geliyor

Joker vizyonda kalmayı ve rekor kırmayı sürdürüyor. Yaklaşan diğer DC filmleri arasında 7 Şubat 2020'de vizyona girecek Birds of Prey, 5 Haziran 2020'de gelecek Wonder Woman 1984, 25 Haziran 2021'de de Batman gibi yapımlar yer alıyor.

Filmin devamı gelebilir

Joaquin Phoenix'in efsaneleştirdiği Joker filminin devamı gelir mi? Bu soruya herkesin 'keşke' diyeceğinden eminiz. Phoenix de böyle düşünmüş olmalı ki filmin devamını çekilmesini teklif etmiş.

Joaquin Phoenix tek bir filmin ötesinde 'keşfedilecek daha çok şey olduğunu' söyleyerek, Joker'e devam filmi çekilmesini önerdi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >