Jolie-Pitt çiftinin o cancağzım tabloları kime kalacak?

Hollywood'un en beğenilen çifti Angelina Jolie ve Brad Pitt, 12 yıllık evlilikleri sonrası boşanma kararı aldı. Karar sonrası ise dünyanın en ünlü 4.koleksiyoner çifti olarak kabul edilen Jolie ve Pitt'in sanat koleksiyonlarının durumu merak konusu oldu.

Boşanmak zor ve karmaşık bir iş. Var olan evliliklerin hayal kırıklıklarıyla bir yol ayrımına gelmesi ve bitirilmesi kolay bir süreç değil. Jolie ve Pitt, 2009 yılında Fransa'nın güneyindeki evleri Chateau Miraval'de koleksiyonerliğe başlamıştı ve çiftin koleksiyonları zamanla özel bir sanat galerisine dönüştü.

Wealth-X adlı araştırma şirketinin tahminine göre Jolie ve Pitt çiftinin sanat koleksiyonun değeri yaklaşık 25 milyon dolar. Koleksiyonda Banksy ve Dom Pattinson gibi ünlü sokak sanatçılarının, Ed Ruscha ve Richard Serra gibi geleneksel sanatın önemli sanatçılarının eserleri bulunuyor.

Dom Pattinson

                                    
                                    
                                    
                                    2014 yılında çiftin gizli bir arkadaşı tarafından ünlü sokak sanatçısı Dom Pattinson'un Ümit Serisi'den olan bu eser hediye edildi. US Magazine dergisi o dönemde “Miraval'da Sanat koleksiyonu topluyorlar “ haberleriyle konuyu gündeme taşımıştı.
Dom Pattinson 2014 yılında çiftin gizli bir arkadaşı tarafından ünlü sokak sanatçısı Dom Pattinson'un Ümit Serisi'den olan bu eser hediye edildi. US Magazine dergisi o dönemde “Miraval'da Sanat koleksiyonu topluyorlar “ haberleriyle konuyu gündeme taşımıştı.
Neo Rauche 

                                    
                                    
                                    
                                    2009 yılında Basel Sanat Sergisi'nde ünlü koleksiyoner Eli Borad'a 1 Milyonluk destek için aldıkları bu eser, Leibzig Okulu'nun kurucusu, Alman çağdaş ressamları Giorgio de Chirico ve René Magritte'den etkilenerek çizdiği sürrealist çalışmalardan bir tanesi olarak biliniyor. Wall Street'in haberine göre çiftin Neo Rauche'a ait birçok eseri bulunuyor.
Neo Rauche 2009 yılında Basel Sanat Sergisi'nde ünlü koleksiyoner Eli Borad'a 1 Milyonluk destek için aldıkları bu eser, Leibzig Okulu'nun kurucusu, Alman çağdaş ressamları Giorgio de Chirico ve René Magritte'den etkilenerek çizdiği sürrealist çalışmalardan bir tanesi olarak biliniyor. Wall Street'in haberine göre çiftin Neo Rauche'a ait birçok eseri bulunuyor.
Schoony 

                                    
                                    
                                    
                                    Anjelina Jolie ve Brad Pitt'in favori ressamlarından olan İngiliz sanatçı Schoony, Hollywod dünyasındaki birçok aktöre tablo sattı. Üne kavuşmadan önce ise birçok film için heykeller yapan Schoony 'Erkek Asker' adındaki sergiyle büyük ses getirmiştir.
Schoony Anjelina Jolie ve Brad Pitt'in favori ressamlarından olan İngiliz sanatçı Schoony, Hollywod dünyasındaki birçok aktöre tablo sattı. Üne kavuşmadan önce ise birçok film için heykeller yapan Schoony 'Erkek Asker' adındaki sergiyle büyük ses getirmiştir.
Banksy

                                    
                                    
                                    
                                    2007 yılında Londra'daki Lazarides adlı galeride adına özel bir sergi açılmış olan Banksy'den Brad Pitt yaklaşık 2 Milyon değerindeki bu eseri satın aldı. Bankys ile ilişkilere çok eskilere dayanan Pitt, Bankys'yi uzun yıllar önce ilk defa Dismaland Park'ta gördüğünü söyledi.
Banksy 2007 yılında Londra'daki Lazarides adlı galeride adına özel bir sergi açılmış olan Banksy'den Brad Pitt yaklaşık 2 Milyon değerindeki bu eseri satın aldı. Bankys ile ilişkilere çok eskilere dayanan Pitt, Bankys'yi uzun yıllar önce ilk defa Dismaland Park'ta gördüğünü söyledi.
Marcel Dzama

                                    
                                    
                                    
                                    Guardian'ın haberine göre Kanadalı sanatçı, Hollywood dünyasından ünlü koleksiyonerlerden Jim Carrey, Gus Van Sant ve Brad Pitt gibi isimlerle yoğun olarak çalışıyor. Suluboya ve mürekkeple yapmış olduğu çalışmalarda özellikle kadınların cesur pozlarını yaptığı resimleri dikkat çekiyor.
Marcel Dzama Guardian'ın haberine göre Kanadalı sanatçı, Hollywood dünyasından ünlü koleksiyonerlerden Jim Carrey, Gus Van Sant ve Brad Pitt gibi isimlerle yoğun olarak çalışıyor. Suluboya ve mürekkeple yapmış olduğu çalışmalarda özellikle kadınların cesur pozlarını yaptığı resimleri dikkat çekiyor.
Richard Serra

                                    
                                    
                                    
                                    Sanat ve kültür sitesi Widewalls'ın haberine göre çiftin Richard Serra'ya karşı özel bir zaafı var. Amerikalı heykeltraş, çift için bir dizi özel eser yapmıştır.
Richard Serra Sanat ve kültür sitesi Widewalls'ın haberine göre çiftin Richard Serra'ya karşı özel bir zaafı var. Amerikalı heykeltraş, çift için bir dizi özel eser yapmıştır.
Ed Ruscha

                                    
                                    
                                    
                                    Geçen yıl Almanya'da Spruth Magers Galerisi'nde gerçekleştirilen sergide Brad Pitt tarafından keşfedilen sanatçı, Londora'da bir çöpün kenarına bırakılmış minder üzerine çizimlerle dikkatleri üzerine çekmiştir.
Ed Ruscha Geçen yıl Almanya'da Spruth Magers Galerisi'nde gerçekleştirilen sergide Brad Pitt tarafından keşfedilen sanatçı, Londora'da bir çöpün kenarına bırakılmış minder üzerine çizimlerle dikkatleri üzerine çekmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >