Kars'ta Marya isimli inek onar dakika arayla 'üçüz' doğurdu

Fotoğraf arşivdir.
Fotoğraf arşivdir.

Tugay Budaklı, Kars'ta hayvancılıkla uğraşıyor. Marya ismini verdiği bir ineği bulunan Budaklı ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı. Marya isimli inek onar dakika arayla üçüz dünyaya getirdi. Bu durum hem şaşırttı hem de sevindirdi. Kars Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün ise, ''Nadir görülen bir durum'' dedi.

Kars'ta hayvancılıkla uğraşan Tugay Budaklı'nın "Marya" adlı ineğinin onar dakikayla üç buzağı dünyaya getirmesi hem şaşırttı hem de sevindirdi. Merkeze bağlı Yalınkaya köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan Budaklı, ahıra gittiğinde "Marya" isimli ineğinin bir buzağı dünyaya getirdiğini fark etti.

İlk buzağının doğumu sonrası 10 dakika sonra başka bir buzağı da dünyaya geldi. Şaşkınlıkla doğumu yaptıran Budaklı ailesi, ineğin karnında üçüncü bir buzağı daha olduğunu yapılan incelemeyle anladı. Ailenin yardımıyla üçüncü buzağı da doğdu.

Mercan, Beto ve Doğuş

Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen buzağılar, daha sonra veteriner kontrolünden geçirildi. Aile, "Mercan", "Beto" ve "Doğuş" adını verdiği buzağılara gözü gibi bakıyor. Besici Tugay Budaklı, ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını ve ineklerinin onar dakika arayla üç buzağı dünyaya getirdiğini söyledi.

Marya isimli inek üçüz doğurdu. O üçüzlerden bir kare.
Marya isimli inek üçüz doğurdu. O üçüzlerden bir kare.

Böyle bir şey beklemiyorlardı

İneğin sancılanması üzerine ahıra geldiklerini ve doğumu şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade eden Budaklı, "Allah'ın işi, bir baktık ki üç buzağı dünyaya geldi. Böyle bir şey beklemiyorduk, çok şaşırdık." dedi.

Buzağıların sağlıklarının yerinde olduğunu, şimdilik herhangi bir problem gözükmediğini anlatan Budaklı, "Üçüz dana görünce çok sevindik, Allah'ın bir vergisi, ikramı, çok heyecanlandık. Bizzat hayvancılıkla uğraştığım için çok doğum gördüm ama daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım" diye konuştu.

Tugay Budaklı ve eşi.
Tugay Budaklı ve eşi.
Üçüz doğuran inek herkesi şaşırttı.
Üçüz doğuran inek herkesi şaşırttı.

Sevinç yaşadılar

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >