Kıraç'tan Orhan Pamuk'a: Bir de Orhan Pamuk gibileri çıktı

Kıraç, Orhan Pamuk'u hedef aldı.
Kıraç, Orhan Pamuk'u hedef aldı.

Kıraç geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, ''İngilizce eğitim kaldırılsın'' diyen eleştirilerin hedefi oldu. Şarkıcı tüm bu eleştirilerin dışında yazar Orhan Pamuk'u hedef alarak, "Bir de Orhan Pamuk gibileri çıktı. İngilizce kitap yazıp onu Türkçe'ye çeviriyorlar'' dedi.

Kıraç, "Ben bir vatanseverim; İngilizce eğitim kalkmalı. Çocuklarım okulda İngilizce sıkıntısı yaşıyorlar. Türkiye'de İngilizce eğitime son verilmeli. Bazı anne-babalar İngilizce öğrenilmesini bir numaralı eğitim olarak görüyor. İngilizce eğitim, Türk yaşam şeklini darmaduman ediyor" demişti. Şarkıcı Kıraç bunun üzerine yazar Orhan Pamuk'u hedef aldı.

'Utanç verici'

Kıraç,

"Şu an da şirketlerde Türkçe konuşulmuyor. Unutmamak için günlük hayatta da İngilizce konuşuyorlar. Türkçe'yi hayatlarından çıkarıyorlar. Bir de Orhan Pamuk gibileri çıktı. İngilizce kitap yazıp onu Türkçe'ye çeviriyorlar. Bu da utanç verici. Türkçemiz İngilizce'den çok daha kaliteli bir dildir. Matematik olarak mükemmel bir dildir'' dedi.

Şarkıcı aynı zamanda,

''Anadili Türkçe olan bir ulusa Türkçe’yi savunuyorum diye iki gündür yemediğim hakaret kalmadı. I want to cry!! diyerek sosyal medyadan isyan etti.

Berna Laçin ile de tartıştı

Berna Laçin sanatçıya cevap vererek, ''Gençlerin yabancı dil bilmesi şart'' dedi. Şarkıcı Kıraç ise oyuncu Berna Laçin'e yanıtında,

"Sevgili Berna, dünya vatandaşlığı yalanı egemen devletlerin bizi kontrol altına almak için ortaya attığı kemiklerden biridir. Hepimizi işe yarar ve uyumlu köleler yapmak için. Sen de biliyorsun ki ilk önce Türkiyemiz de yurttaşlık bilincini oluşturmalıyız" diye yazdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >