Kolomb'un şehrini keşfe çıkalım: Cenova

Genova.
Genova.

Kâşif Kristof Kolomb’un doğduğu kıyı kenti olan Cenova, klasik bir Kuzey İtalya şehri olarak bizi karşıladı. Şehirde çok fazla görkemli yapı vardı ama benim en beğendiğim yapı Kristof Kolomb Evi oldu. Daha doğrusu evin çevresindeki yeşil alan.

Cenova için liman kenti, plajları ve tarihi yapılarıyla ön planda olan bir şehir demek dışında pek de bir şey bulamadığım için acilen gezilecek yerleri listelemek istiyorum.

Ferrari Meydanı.
Ferrari Meydanı.

Ferrari Meydanı: Şehrin buluşma meydanı olarak gösterilen Ferrari Meydanı ve çevresi, daha önce gördüğüm meydanlardan dolayı açıkçası bana pek de etkileyici gelmedi. Meydanın tam merkezinde suyu akmayan bir çeşme (normalde akıyormuş), etrafında kırık taşlar ve daha geniş detaydan bakınca yerlerdeki çöpler… Böyle sayınca bırakın etkilenmeyi baya beğenmemişim ben burayı, şu an fark ettim.

Porta Soprana:
Porta Soprana:

Porta Soprana: Eski Genova’yı surlar içine alan duvarlar bugün hala sapasağlam olarak ayakta. Porta Soprana kapısı ve ikiz kuleleri, Ferrari Meydanı’na çok yakın bir mesafede. Modern ve tarihi yapıları birbirinden ayıran bu duvarlar, Instagram postları için biçilmiş kaftan.

Cenova Katedrali: Şehirdeki Ortaçağ kalıntısı, gotik bir kilise olarak karşımıza çıkan enine çizgili dini yapı, rivayetlere göre içerisinde Kutsal Kâseyi gizliyor. Gizliyor derken, kristalimsi tabak katedrale giren herkesin görebileceği şekilde muhafaza ediliyor.

Palazzo Reale.
Palazzo Reale.

Palazzo Reale: Gezdiğim şehirlerde en ilgimi çeken güzelliklerin başında avlulu yapılar yer alıyor. İşte bu saray tam da beni etkileyecek kadar büyük ve görkemli bir avluya sahip. Eğer avluyu görmek bana yetmez, bir de sarayın odalarını gezeyim derseniz 14 Euro’ya bilet satın almanız gerekiyor. Bileti internetten satın almak daha kolay.

Cenova Denizcilik Müzesi.
Cenova Denizcilik Müzesi.

Cenova Denizcilik Müzesi: 16. - 19. yüzyıllar arasında Avrupa’nın en büyük donanma güçleri arasında yer alan İtalya’nın Genova şehri, en büyük denizcilik müzelerinden birine sahip. Her biri farklı konseptte, dört kattan oluşan müzede denizciliğe dair her şeyi bulabilmeniz mümkün. Tüm bunlara ilaveten, müzenin bahçesinde bir de İtalyan askeri denizaltısı sergileniyor. Denizaltıyı da gezebiliyorsunuz. Müzenin giriş ücreti 13 Euro.

Kristof Kolomb Evi.
Kristof Kolomb Evi.

Kristof Kolomb Evi:

Aslına uygun olarak restore edilen ev, Kolomb’a atfedilmesi dışında pek de bi anlam taşımayan klasik bir yapı olarak karşıma çıktı.

Via XX Settembre.
Via XX Settembre.

Via XX Settembre:

Cenova’da art nouveau mimarisinin örnekleri gözlemleyebileceğiniz bir alışveriş caddesi olan Via XX Settembre, üzeri kapalı yaya yoluyla da harika fotoğraf karelerine olanak sağlıyor.

Passeggiata di Nervi.
Passeggiata di Nervi.

Passeggiata di Nervi:

Genova’nın kıyı bölümünde yer alan semt, kıyı boyu uzanan yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş yoluyla, şehrin bambaşka bir yüzünü görmenizi sağlayacak.

Genova’da Nerede Ne Yenir?

Roma dondurmasına rakip Genova’da! Genova’da, bizdeki dönerciler kadar fazla dondurmacı var. Ama en güzel dondurmalar aşağıda sıraladığım dükkânlarda satılıyor.

Profumo di Rosa.
Profumo di Rosa.

Profumo di Rosa:

Envai çeşit dondurma çeşidiyle ve ucuz fiyat avantajıyla sizi cezbedebilecek bir dondurmacı.

Cremeria Sestri.
Cremeria Sestri.

Cremeria Sestri:

Doğal meyvelerle yapılan dondurmaların tadı her zaman daha güzel olur. Bu dondurmacıda da o lezzete erişebilirsiniz.

Siculo Gelateria Pasticceria.
Siculo Gelateria Pasticceria.

Siculo Gelateria Pasticceria:

Sadece dondurmayla yetinemem diyenler için, içeriğinde dondurma olan tatlıların satıldığı bir pastane.

Ben, iki ay boyunca gezdiğim tüm Avrupa ülkelerindeki deneyimlerimi GZT’de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Diğer tüm gezi yazılarıma GZT'den ulaşabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >