Kraliçe Elizabeth'in sarayını fareler bastı: Belediye ekip yolladı

Kraliçe Elizabeth'in yaşadığı Buckingham Sarayı'ndan fare çıkması herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
Kraliçe Elizabeth'in yaşadığı Buckingham Sarayı'ndan fare çıkması herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in yaşadığı ve yönetimi yürüttüğü yer olan Buckingham Sarayı şu sıralar hareketli günler yaşıyor. İsmini vermek istemeyen bir çalışan, saraydan farelerin çıktığını iddia etti. Mutfakta ortaya çıkan fareleri gören Elizabeth'in şok geçirdiğini söyleyen görevli ilaçlama için belediye ekiplerine haber verildiğini belirtti. İlaçlama için gelen ekipler, personele yiyecek artıklarını ve kırıntıları nasıl temizlemeleri gerektiğiyle ilgili olarak eğitim veriyor.

Buckingham Sarayı, Birleşik Krallık hükümdarlarının yönetim merkezi ve Londra'daki ikametgahı olarak kullanılıyor.Kraliçe Elizabeth'in de yaşadığı yer olan sarayın mutfağından fareler çıktığı iddia edildi.

Devlet için kullanılan ve gelen misafirlerin ağırlandığı Buckingham'da yaşanan bu durum Kraliçe'yi şok etti. Mutfaktan çıkan fareler ile ilgili önlem almak için belediyeye haber verildi.

Sarayın mutfağından fare çıktı

İngiliz The Sun gazetesine ismi gizli kalmak şartıyla konuşan bir Buckingham Sarayı görevlisi mutfakta farelerin dolaştığının görüldüğünü söyledi. Kraliçe Elizabeth’in de fareleri gördüğünde şok olduğu belirtildi.

Görevli, Westminster Belediyesi'nden bir ekibin ilaçlama yaptığını ve personele temel eğitim verildiğini söyledi.

Sarayın mutfağından çıkan fareler için çalışanlara eğitim verilerek ortaya çıkan durumun en aza indirmesi amaçlanıyor
Sarayın mutfağından çıkan fareler için çalışanlara eğitim verilerek ortaya çıkan durumun en aza indirmesi amaçlanıyor

Çalışanlara eğitim veriliyor

Çalışanlar, dolaplardan yiyecek artıklarını ve kırıntılarını en iyi şekilde temizleyerek sorunun nasıl en aza indirileceği konusunda eğitiliyor.

Geçen yıl İngiltere'de genetik mutasyona uğramış, zehre karşı koruyan DNA'lara sahip "süper lağım fareleri" ortaya çıktı. İngiliz Haşere Kontrol Derneği sözcüsü, kemirgenlerin normalde kendilerine verilen zehre bağışıklık kazandığını itiraf etti. Küçük bir kedi büyüklüğüne kadar ulaşabilen bu fareleri öldürmek için daha kuvvetli zehirlere ihtiyaç duyuluyor.

Buckingham Sarayı
Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı’nın özellikleri

Kraliyet ailesinin Londra’daki resmi ikametgahı olan Buckingham Sarayı‘nın bugünkü hali 1920’lerin başında inşa edildi. Kral III. George, Buckingham Evi’ni 1762’de satın aldı. 661 odalı saray 1837’de kraliyet ikametgahı oldu. Ancak sarayın mülkünün Kraliçe’ye değil, İngiliz devletine ait olduğu biliniyor.

Sarayın 19 odası, Windsor Kalesi’nin tamir masraflarını karşılamaya destek olsun diye, 1992’deki yangından sonra her yaz halka açılmaya başlandı
Sarayın 19 odası, Windsor Kalesi’nin tamir masraflarını karşılamaya destek olsun diye, 1992’deki yangından sonra her yaz halka açılmaya başlandı

Kraliçe Elizabeth'in ilginç özellikleri

İngiltere Kraliyeti'nin bugüne gelmesinde Kraliçe Elizabeth'in etkisi çok büyük. Babasının ani ölümüyle Kraliçe olan Elizabeth uzun zamandır İngiliz Kraliyeti'ni yönetiyor.

Sürekli halkın önünde olan Elizabeth'in bilinmeyen birçok özelliği de bulunuyor. İşte onlardan bazıları;

  • 21 Nisan 1926’da doğan Elizabeth Alexandra Mary, doğum gününü resmi olarak Nisan’ın ikinci Cumartesinde kutluyor.
  • 6 Şubat 1952’de babası Kral VI. George ölümüyle, 25 yaşındayken tahta geçen Kraliçe II. Elizabeth, 66 yıldır tahtta bulunuyor. İngiltere kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary, yalnızca tahtta en uzun kalan isim değil, ayrıca dünyanın en yaşlı hükümdarı olarak biliniyor.
  • Kraliçe Elizabeth, pasaportsuz seyahat edebiliyor. Uluslararası ziyaretlerinde devlet başkanları tarafından kırmızı halıyla karşılanan Kraliçe’nin pasaporta ihtiyacı yok.
  • Elizabeth’in kendine özel üretilmiş bir Jaguar’ı var. İyi bir sürücü olarak bilinen Kraliçe’nin Jaguar’ında çantası için özel bir bölme ve köpekleri için özel kuzu derisinden yapılmış bir halı yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >