Kraliyet ailesi hakkında bilmediğiniz 8 şaşırtıcı bilgi

Kraliyet
Kraliyet

İngiltere Kraliyet ailesi hakkında daha önceden duymadığınız şaşırtıcı bilgiler

İngiliz Kraliyet ailesi yüzyıllardır Büyük Britanya'ya hükmeden hanedanlıktır. Birçok badire atlatmasına rağmen günümüzde hala ayakta kalmayı başaran sayılı hanedanlardan birisi olan Windsor Hanedanlığı günümüzde İngiltere Kraliyet ailesi olarak anılmaktadır. Tarih boyunca giydikleri kıyafetlerden, evlendikleri insanlara; konuşma tarzlarından, karıştıkları skandallara kadar her zaman gündemde kalmayı başaran bu ailenin yaşayan lideri ise Kraliçe 2. Elizabeth'dir. Kraliçe, 1952'den bu güne kadar tahtta kalmayı başararak tüm zamanların en çok tahtta kalan Britanya'lı hükümdarı olarak adını tarihe yazdırmıştır. 1066'da Normanlarla beraber başlayan bu Kraliyetin haliyle köklü gelenekleri de bulunmaktdır. Bazıları gerekli bazıları gereksiz olarak tanımlanabilecek bu gelenekler ve Kraliyet ailesi hakkındaki ilginç bilgiler sizleri de şaşırtacak. İşte İngiliz Kraliyeti hakkında muhtemelen daha önceden duymadığınız 8 bilgi.

Onlar en az 6 kuzgunu Londra Kalesi'nde tutarlar

                                    Eski bir efsane "Eğer kuzgunlar kaleden ayrılırsa krallık da düşecektir" der. Bundan dolayı İngiliz Kraliyet Ailesi çok iyi bir şekilde bakılan birçok kuzgunu Londra Kalesinde beslerler. En az 6 kuzgun olmasının nedeni de yine efsaneye dayanır. Kraliyet eşeğini sağlam kazığa bağlamış gibi duruyor.
Onlar en az 6 kuzgunu Londra Kalesi'nde tutarlar Eski bir efsane "Eğer kuzgunlar kaleden ayrılırsa krallık da düşecektir" der. Bundan dolayı İngiliz Kraliyet Ailesi çok iyi bir şekilde bakılan birçok kuzgunu Londra Kalesinde beslerler. En az 6 kuzgun olmasının nedeni de yine efsaneye dayanır. Kraliyet eşeğini sağlam kazığa bağlamış gibi duruyor.
Onlar sadece elit insanlara dokunurlar

                                    Kraliyet ailesi yüksek kademeli olmayan insanlara dokunmazlar. Kimi zaman bu kuralı çiğneseler de genellikle ünlülerle veya "sıradan" insanlarla içli dışlı olmazlar.
Onlar sadece elit insanlara dokunurlar Kraliyet ailesi yüksek kademeli olmayan insanlara dokunmazlar. Kimi zaman bu kuralı çiğneseler de genellikle ünlülerle veya "sıradan" insanlarla içli dışlı olmazlar.
Onlar oy kullanmazlar

                                    Teknik olarak oy vermelerinde bir engel olmamasına rağmen Kraliçe ve ailesi siyasi olarak tarafsız kalmamalarının anayasaya aykırı olacağını gerekçe göstererek seçimlerde oy kullanmazlar.
Onlar oy kullanmazlar Teknik olarak oy vermelerinde bir engel olmamasına rağmen Kraliçe ve ailesi siyasi olarak tarafsız kalmamalarının anayasaya aykırı olacağını gerekçe göstererek seçimlerde oy kullanmazlar.
Onlar Monopoly oynayamazlar

                                    İngiltere'de Kraliyet ailesine mensup üyelerin masa oyunları oynamaması ile ilgili bir yasa olmamasına rağmen York Dükü Prens Andrew bu oyunların Kraliyet ailesi içerisinde oynanmasını yasakladı. Buna ek olarak Andrew bu oyunların "fazlasıyla kötü amaçlı" olduğunu da ekledi. Kraliyet ailesine mensup olmak o kadar da eğlenceli olmasa gerek?
Onlar Monopoly oynayamazlar İngiltere'de Kraliyet ailesine mensup üyelerin masa oyunları oynamaması ile ilgili bir yasa olmamasına rağmen York Dükü Prens Andrew bu oyunların Kraliyet ailesi içerisinde oynanmasını yasakladı. Buna ek olarak Andrew bu oyunların "fazlasıyla kötü amaçlı" olduğunu da ekledi. Kraliyet ailesine mensup olmak o kadar da eğlenceli olmasa gerek?
Onlar kabuklu deniz ürünleri yiyemezler

                                    Tam olarak bir yasak olmasa da Kraliyet ailesi üyeleri kabuklu deniz ürünlerinden uzak dururlar. Bunun nedeni ise bu besinlerden dolayı oluşabilecek gıda zehirlenmesinin önüne geçmektir.
Onlar kabuklu deniz ürünleri yiyemezler Tam olarak bir yasak olmasa da Kraliyet ailesi üyeleri kabuklu deniz ürünlerinden uzak dururlar. Bunun nedeni ise bu besinlerden dolayı oluşabilecek gıda zehirlenmesinin önüne geçmektir.
Onlar her istedikleri kıyafeti giyemezler

                                    Kraliyet ailesi kendisini "halkına" karşı sorumlu hissederek onlara öncülük etmesi gerektiğini düşünür. Bundan dolayı onların giydiği kıyafetler belirsiz mesajlar gönderemez. Tüm kıyafetleri özenle seçilen aile üyeleri bu konuda çok bağımsız davranamazlar.
Onlar her istedikleri kıyafeti giyemezler Kraliyet ailesi kendisini "halkına" karşı sorumlu hissederek onlara öncülük etmesi gerektiğini düşünür. Bundan dolayı onların giydiği kıyafetler belirsiz mesajlar gönderemez. Tüm kıyafetleri özenle seçilen aile üyeleri bu konuda çok bağımsız davranamazlar.
Sofra kuralları katıdır

                                    Kendinizi kraliyet ailesinin bir üyesi olarak düşünün. Kraliçe'nin de olduğu masaya oturarak yemek yemeye başladınız. Ağzınıza sadece birkaç lokma atmıştınız ki bir baktınız Kraliçe masadan kalkıyor. Geçmiş olsun, çünkü bu durum önünüzdeki yemekleri bitiremeyeceksiniz anlamına gelir. Kraliçe yemekten kalktıktan sonra masadaki hiçkimse yemek yemeye devam edemez.
Sofra kuralları katıdır Kendinizi kraliyet ailesinin bir üyesi olarak düşünün. Kraliçe'nin de olduğu masaya oturarak yemek yemeye başladınız. Ağzınıza sadece birkaç lokma atmıştınız ki bir baktınız Kraliçe masadan kalkıyor. Geçmiş olsun, çünkü bu durum önünüzdeki yemekleri bitiremeyeceksiniz anlamına gelir. Kraliçe yemekten kalktıktan sonra masadaki hiçkimse yemek yemeye devam edemez.
Beraber seyahat edemezler

                                    Eskiden Kraliyet ailesinin üyelerinin beraber seyahat etmesi kesinlikle yasaktı. Bunun nedeni tüm aile üyelerinin beraber seyahat etmesinin güvenli olmamasından kaynaklanıyordu. Fakat yeni gelişen teknolojilerle birlikte ulaşım araçlarının daha güvenilir olması, onların da birlikte seyahat etmesine olanak sağladı.
Beraber seyahat edemezler Eskiden Kraliyet ailesinin üyelerinin beraber seyahat etmesi kesinlikle yasaktı. Bunun nedeni tüm aile üyelerinin beraber seyahat etmesinin güvenli olmamasından kaynaklanıyordu. Fakat yeni gelişen teknolojilerle birlikte ulaşım araçlarının daha güvenilir olması, onların da birlikte seyahat etmesine olanak sağladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >