Kraliyet ailesinin gündemi değişti: Meghan Markle ve Prens Harry İngiltere'den gidiyor

Sussex Düşesi Meghan, asıl adıyla Rachel Meghan Markle ve Harry, doğum adıyla Henry, Galler Prensi Charles ile Galler Prensesi Diana'ın oğlu, Sussex dükü.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle, evlendiği günden beri saraydan bağımsız olarak kararlar alıyor. Meghan'ın kuralları önemsemeyen yapısı Kraliyet'te sorun çıkmasına neden oluyor. Geçtiğimiz ay ilk çocuğunu kucağına alan Markle ve Prens Harry, gelen bilgilere göre İngiltere'den ayrılmaya karar verdi. Çiftin bu kararı almasında Prens William ve Harry'nın arasında yaşadığı gerginliklerin etkili olduğu konuşulurken, Düşes Meghan'ın ABD'ye yerleşme istediği de bu kararın alınmasını etkiledi.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry geçtiğimiz günlerde saraydan taşındı. Özgür tavırları ile Kraliyet'e karşı çıkan Meghan, bebeğinin doğumunu da duyurmama kararı alarak birkaç gün sonra basının karşısına çıkardı. Tüm bunların dışında çift son gelen bilgilere göre, İngiltere'den uzaklaşmayı planlıyor.

Kraliçe'nin doğum gününe katılmadı

Kraliyet Ailesi, geçtiğimiz mayıs ayında Kraliçe Elizabeth’in 93. yaş gününü kutladı. Törende, doğum yapması beklenen Sussex Düşesi Meghan Markle’ın yokluğu ile Sussex Dükü Harry’nin gergin tavırları dikkat çekmişti. İngiliz basını bunun nedeninin Harry ile Prens William arasında devam eden gerginliğe bağladı ve yeni bir iddia ortaya attı.

Meghan Markle, doğum yaptıktan sonra kısa süreli bir izne ayrıldı
Meghan Markle, doğum yaptıktan sonra kısa süreli bir izne ayrıldı

Doğum için izne ayrılan Meghan Markle hiçbir resmi davete katılmıyor
Doğum için izne ayrılan Meghan Markle hiçbir resmi davete katılmıyor

Görev değişikliği ile başka bir yere gitmek istiyorlar

The Sunday Times'dan Tim Shipman ve Roya Nikkhah’ın belirttiğine göre, Meghan ile Harry çifti, doğumun ardından uluslararası bir görev için başka bir yere gidebilir.

Gazeteye; ''Şimdilik sadece konuşulma aşamasında; ama planları sahip oldukları yardım güçlerini Afrika gibi bir yerde kullanmak üzerine'' açıklaması yapan kaynak, bunun 2020’de gerçekleşebileceğini belirtti.

Meghan Markle ve Prens Harry
Meghan Markle ve Prens Harry

ABD iddiası gündemde

Kraliyet ailesini yakından takip eden yorumcu Rob Shuter'ın söylediğine göre Meghan Markle, eşi Prens Harry ve oğlu Archie'yi de alıp İngiltere'yi terk etmeye hazırlanıyor.

Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basınla ile tanıştırdı
Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basınla ile tanıştırdı

Shuter, Sussex Düşesi'nin, ABD'ye taşınacağını ileri sürdü. Buna gerekçe olarak da Markle'ın, geleceğin kralı Prens William ile eşi Kate Middleton'ın gölgesinde kalmak istememesini gösterdi.

Meghan Markle'ın Kate Middleton ile anlaşamadığı iddia edildi.
Meghan Markle'ın Kate Middleton ile anlaşamadığı iddia edildi.

Gerginliğin son bulması için önlem alınacak

Harry ve Meghan’ın Afrika Ötesinde projesi çerçevesinde hayırseverlik ve yardım çalışmaları için 6 aylık bir geçici göreve gideceği de gelen bilgiler arasında.

Meghan Markle geçtiğimiz ay bir erkek bebek dünyaya getirdi.
Meghan Markle geçtiğimiz ay bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Bu geçici görevin Sussex Düşesi Meghan Markle’ın lüks yaşantısı ve Kate ile olan gerginliklerinin de önüne geçmesi bekleniyor. Ancak Meghan ve Harry’nin Afrika’ya taşınmalarının ve güvenlik masraflarının 6 aylık süreçte 1 milyon sterlini (7.5 milyon TL) aşacağı belirtiliyor. ABD yerleşmesi dışında Afrika ek bir tercih olarak görülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >