Lübnan'da İsrailli oyuncunun filmi yasaklandı

genel
genel

Lübnan'da "Wonder Women" isimli film, başrolünde bir İsrailli oyuncunun yer alması nedeniyle yasaklandı.

Lübnan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine İçişleri Bakanı Nihad Meşnuk'un başrolünde İsrailli eski asker ve oyuncu Gal Gadot'un oynadığı "Wonder Woman" filminin Lübnan'daki tüm sinemalarda yasaklama kararını imzaladığı ifade edildi.

Başrol eski bir İsrail askeri

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 2 Haziran'da, Lübnan ve İsrail'de gösterime girecek filmin yasaklanmasının nedeninin ise başrol oyuncusunun İsrail vatandaşı ve eski bir asker olması gösterildi.

Filmin yasaklanması ise dünya basınında geniş yankı buldu. Filmin Lübnan'da dün gece yapılması planlanan galası da iptal edildi.

Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı dünkü açıklamasında, "Wonder Woman" adlı filmin gösteriminin yasaklanması için gerekli önlemlerin alınacağını duyurmuştu.

Filme yönelik alınan karara rağmen başkent Beyrut'taki bazı sinema salonlarında filmin tanıtım posterleri yerini koruyor.

Sosyal medyada kampanya

Filmin yasaklanmasını isteyen Lübnanlılar, sosyal medyada başlattıkları kampanyada, Gadot'u "İsrail ordusuna destek veren bir siyonist" şeklinde tanıtarak, filmi boykot etme çağrısı yaptı.Gadot'un, İsrail'in, 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırı sırasında Hamas'ı kötüleyen ve İsrail ordusunu öven açıklamalarını paylaşan film karşıtları, yasağı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Lübnan, resmi olarak İsrail ile halen savaş halinde. Lübnan anayasasında yer alan bir kanun, İsrail mallarını boykot etmeyi ve Lübnan vatandaşlarının İsrail'i ziyaret etmelerini veya İsrailli bir kişi ile görüşmesini yasaklamayı içeriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >