Meghan Markle İngilizlere yük oldu: 3,5 milyonluk ses yalıtım sistemi yaptırdı

İngiliz basını yapılan yüklü harcamalardan dolayı Düşes Meghan Markle'ı suçluyor
İngiliz basını yapılan yüklü harcamalardan dolayı Düşes Meghan Markle'ı suçluyor

● İngiliz Kraliyet ailesinin üyeleri Meghan Markle ve Prens Harry, evleri için harcadıkları milyon dolarlık paralarla İngiliz basınında yer almaya başladı.

● Yeni evlerine tadilat yaptıran çiftin oğulları Archie için 3,5 milyon TL'lik ses yalıtım sistemi yaptırdığı haberleri İngilizleri kızdırdı.

● Tüm bu yapılan harcamaların halka vergi yükü olarak dönmesi monarşi karşıtlarını isyan ettirdi.

● Bu haberlerin gündeme gelmesinin ardından Kraliyet sözcüsü bir açıklama yaparak, 'haberlerin uydurma olduğunu' belirtti.

Sussex Düşesi Meghan Markle ve Sussex Dük'ü Prens Harry geçtiğimiz ay ilk çocuklarını kucağına aldı. Sarayda yaşayan çift doğumdan önce Kraliçe'nin hediye ettiği kır evine yerleşti. Evle ilgili bazı düzenleme ve tadilat yapan Dük ve Düşes harcadıkları büyük paralarla tepki çekti. Bu paraların İngiliz halkına vergi olarak yansıması ise monarşi karşıtlarını isyana sürükledi.

Çiftin yeni evine yaptırdığı tadilatlar gündeme geldi

Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni evlerine yaptıkları yüksek miktardaki harcama ile ilgili haberlerin arkası kesilmiyor. Şimdi de kraliyet çiftinin evlerine yaptırdıkları ses yalıtımı gündemde. Kensington Sarayı’ndaki dairelerinden Heathrow Havalimanı’na yakın Frogmore Kır Evi’ne taşınan çiftin ses yalıtımı için 500 bin sterlin harcadıkları iddia edildi.

Frogmore Kır Evi
Frogmore Kır Evi

'Haberler uydurma'

37 yaşındaki Meghan Markle ile 34 yaşındaki Prens Harry’nin 500 bin sterlinlik harcamayı, Londra’nın en yoğun havalimanına yakın oturmalarından dolayı henüz iki aylık olan bebekleri Archie’yi uçakların yüksek sesinden korumak için yaptıkları öğrenildi. Bu havalimanında günde 1300’den fazla uçuş yapılıyor.

Meghan Markle ve Prens Harry geçtiğimiz ay bebeklerini basının karşısına çıkardı
Meghan Markle ve Prens Harry geçtiğimiz ay bebeklerini basının karşısına çıkardı

İngiliz basınında yer alan haberlere yanıt veren kraliyet ailesi sözcüsü, çiftin bu iddiaları reddettiğini belirterek, ''Frogmore’a 1 milyon sterlinlik tadilat yapıldığı spekülasyonlarının üstüne bir de ses yalıtımı iddiaları tamamen uydurmadır” dedi.

Monarşi karşıtları isyan etti

Kraliçe'nin personelinin maaşlarını, sarayların bakımını ve seyahat de dahil olmak üzere resmi kraliyet görevlerini ödeyen Egemen Hibe Hesapları, tadilat masraflarını da üstlendi. Eşyalar ve mobilyalar Meghan Markle ve Prens Harry tarafından karşılandı.

Egemen Hibe bütçesinin halka açıklanan rakamlarına göre, monarşinin İngiliz vergi mükelleflerine olan yükü 2018-2019 yıllarında, önceki mali yıla göre yüzde 41 artarak 67 milyon sterline mal olduğu öğrenildi. İngiltere’deki monarşi karşıtları, monarşinin vergi mükelleflerine getirdiği yükü ‘skandal’ olarak nitelendirdi.

Meghan Markle ve Prens Harry, saraydan ayrılarak Kraliçe'nin bazı kurallarını yıktı
Meghan Markle ve Prens Harry, saraydan ayrılarak Kraliçe'nin bazı kurallarını yıktı

Afrika seyahati de gündemdeki yerini aldı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin tartışmalı çifti Meghan Markle ve Prens Harry'nin çocukları Archie'nin doğumundan sonra yapacakları ilk aile gezileri duyuruldu. Bu gezi, Güney Afrika'ya gerçekleştirilecek. Gidecekleri yeri kendilerine özel açılan Instagram hesabından duyuran çift, bu paylaşımla birlikte dikkati üzerine çekti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >