Meghan Markle'ın basınla hesaplaşması başladı: Yeni belgeler mahkemeye sunuldu

Sussex Düşesi Meghan Markle.
Sussex Düşesi Meghan Markle.

Sussex Düşesi Meghan Markle ve İngiliz basını arasındaki sular durulmuyor.

Meghan, sürekli kendisini eleştiren ve 'Amerika'ya dönmesi için baskı yapan' gazetecilerden şikayetçi oldu.

İngiliz Bulvar basınına dava açan Markle, kendisine yöneltilen eleştirilere son verilmesini istediğini belirtti.

Bu konuyla ilgili Prens Harry de açıklama yaparak, ''Eşimin annem gibi basın tarafından kurban edilmesine izin vermeyeceğim'' demişti.

Açılan davanın ilk duruşmasıysa Düşes'in lüks harcamalar yaptığı ve halkı zor durumda bıraktığıyla ilgili basında yer alan haberler oldu.

Ancak Meghan Markle, lüks harcama yaptığına ilişkin haberleri mahkemeye sunduğu belgeler ile yalanladı.

Bundan sonraki süreçteyse Meghan ve Harry çiftinin yapılan 'asılsız' haberler karşısında yine dava açacağı ifade edildi.

Meghan Markle Prens Harry ile evlenmeden önce kraliyet ailesi için uygun bir aday olarak görülmüyordu. Ancak eleştirilerin dozu evlendikten sonra iyice artmaya başladı. Zaten istenmeyen 'gelin' olarak ilan edilen Meghan, 'lüks harcama yapıyor ve halka bu yüzden ağır vergiler yükleniyor' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Basında yer alan bu haberleri, 'Meghan, Prens Harry ve Prens William'ın arasını bozdu. Efsane ikili dağıldı' şeklinde çıkan iddialar takip etti.

Geçtiğimiz Güney Afrika turuna çıkan ve dönüşte bir bir belgesel çekimi için röportaj veren Markle, 'basının kendisini çok yorduğunu' söylemişti. Bu sözler ile aslında dava açacağına yönelik de sinyaller vermişti.

Beklenen oldu ve Meghan Markle ile İngiliz basının hesaplaşması mahkemeye taşındı.

Meghan Markle'ın mücadelesi

Meghan Markle kendisi hakkında yapılan asılsız dedikoduları bitirmek istiyor. Bunların asılsız olduğunu Prens Harry de iddia ediyor. Ancak İngiliz basını öyle düşünmüyor. Meghan'ın özellikle lüks harcamaları konusunda halkın sınırlarını zorladığını iddia ediyorlar. Prens Harry bu konuda dava açacaklarını ilk defa geçtiğimiz günlerde dile getirmişti. Zaten bu davanın ilki de İngiliz Bulvar basınına karşı oldu.

Meghan Markle, bundan sonra basınla her zaman savaş halinde olacağını belirtti.
Meghan Markle, bundan sonra basınla her zaman savaş halinde olacağını belirtti.

Markle, İngiliz Bulvar basınıyla olan hukuki mücadelesinde dedikoduları bitirecek belgeleri mahkemeye sundu.

Bu belgelerin amacı ne?

Meghan Markle lüks harcamalarıyla ilgili suçlanıyor. O dönem basında yer alan ifadelerde şunlar belirtildi: ''Markle ve Prens Harry çocukları Archie ile birlikte tatile çıktı. İbiza tatilinden döndükten sonra Fransa'nın güneyine giden çift son sekiz gün içinde üçüncü kez özel jet kullandı. Çevre konusunda duyarlı olduklarını her fırsatta dile getiren Meghan ve Prens Harry, Düşes'in 38’inci doğum gününü Ibiza’da kutlamak için özel jet kullanmasından sadece iki gün sonra yine bir özel uçakla Nice şehrine gitti.

Markle ve Prens Harry’nin yeni evlerine yaptıkları yüksek miktarda harcama yaptı.Kraliyet çifti evlerine ses yalıtımı yaptırdı. Kensington Sarayı’ndaki dairelerinden Heathrow Havalimanı’na yakın Frogmore Kır Evi’ne taşınan çiftin ses yalıtımı için 500 bin sterlin harcadı.''

Bu suçlamaların ardından Meghan'ın avukatları, İngiliz DMG Media şirketini, Markle hakkında olumsuz imaj oluşmasına yol açan, 'gerçek olmayan haberler yayımlamakla' suçladı ve kanıtlatyıcı olduklarını düşündükleri belgeleri mahkemeye sundu.

Meghan Markle'ın kendisine yönetilen olumsuz eleştirileri kabul etmediği belirtildi.
Meghan Markle'ın kendisine yönetilen olumsuz eleştirileri kabul etmediği belirtildi.

'Söylenenler yalan'

Kate Middleton ile Meghan Markle uzun süredir yaşadıkları problemlerle gündeme geliyordu. Ancak Middleton'ın Markle'a destek olmaya başladığı ve ona kraliyetle ilgili tavsiyeler verdiği söylendi. Zaten son zamanlarda Meghan nedeniyle kraliyet magazine fazlasıyla malzeme vermeye başlamıştı.

İkilinin arasında geçtiği iddia edilen konuşma, İngiliz medyasının gündemine yerleşti. Yazar ve emekli kraliyet uzmanı gazeteci Phil Dampier, tecrübeli kraliyet gelini Kate Middleton, Meghan Markle’a saray yaşamına dair tavsiyelerde bulunduğunu iddia etti.

İngiliz Kraliyet Ailesi her yıl geleneksel olarak aile yemeği düzenliyor. Bu yemeğe Kraliçe'nin ekstra özen gösterdiği de biliniyor. Ancak Meghan Markle ve Prens Harry'nın bu yemeğe katılmak istemediği belirtildi.

Yine Daily Mail'in haberine göre, Sussex Dükü ve Düşesi yeni yılın ilk günlerinde ABD’ye Markle’ın annesi Doria Ragland’ın evine gidecek. Bu kararın Kraliçe'yi incittiği ancak buna rağmen izin verdiği gelen bilgiler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >