Mesut Özil'den örnek davranış: Bayırbucak Türkmenlerine düğün yemeği verdi

Mesut Özil ve eşi Amine Özil
Mesut Özil ve eşi Amine Özil

Dün gece oyuncu Amine Gülşe ile dünyaevine giren Mesut Özil, yardıma muhtaç olan insanları unutmadı. Özil, Türk Kızılayı aracılığıyla Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine yemek verdi. Ayrıca, sosyal medya hesabından açıklama yapan başarılı futbolcu yakın çevresi ve hayranlarına seslenerek kendilerine hediye göndermek yerine yardıma ihtiyacı olan insanlara destek vermelerini söyledi.

Futbolculuk kariyerinde birçok başarıya imza atan ve ırkçılık söylemeleri yüzünden Alman Milli Takımını bırakan Mesut Özil oyuncu Amine Gülşe ile dünyaevine girdi. Fatih Terim'in eşi Fulya Terim'in organize ettiği düğüne birçok ünlü isim katıldı. Çiftin nikah şahidi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oldu.

Yardıma ihtiyacı olan insanları unutmadı

Mesut Özil, Suriye'deki iç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan ve 8 yıldır YİBO Geçici Barınma Merkezi’nde kalan bin kişiye, Türk Kızılay koordinesinde akşam yemeği verdi.

Türk Kızılay Suriye Alan Koordinatörü Fatih Kökcan, yaptığı açıklamada, Mesut Özil’in bugünkü düğün töreni dolayısıyla Türkiye'deki 14 farklı aşevinden yardım alan 14 bin kişi ile Suriye ve Türkiye'deki kamplarda kalan 2 bin savaş mağduruna yemek verilmesi için Türk Kızılayı'na bağışta bulunduğunu söyledi.

Mesut Özil, dün gece İstanbul'da oyuncu Amine Gülşe ile evlendi
Mesut Özil, dün gece İstanbul'da oyuncu Amine Gülşe ile evlendi

Mesut Özil'e teşekkür ettiler

Suriye’nin İdlib kentindeki yetimhanede kalan bin yetime de yemek verdiklerini dile getiren Kökcan, "Mesut Özil kardeşimize, bu duyarlı davranıştan dolayı Türk Kızılay olarak çok teşekkür ediyor, eşiyle beraber ömür boyu mutluluklar diliyorum." dedi.

Çiftin nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı
Çiftin nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı

Yaklaşık 7 yıldır geçici barınma merkezinde kalan Halit Sakallı da en mutlu gününde kendilerini unutmayan Mesut Özil'e Bayırbucak Türkmenleri adına teşekkür ederek, çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >