Mete Yarar'dan imza günü: 'Oyunun Sonu'

Mete Yarar 15 Temmuz Darbesi'ne detaylı bir şekilde yer veren 'Darbenin Kayıp Saatleri' kitabının da yazarıdır.
Mete Yarar 15 Temmuz Darbesi'ne detaylı bir şekilde yer veren 'Darbenin Kayıp Saatleri' kitabının da yazarıdır.

Bu yılki ana teması ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ olan 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, yaklaşık bir hafta önce kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dokuz gün boyunca sürmesi planlanan panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinliklerine, ünlü yazarların imza günleri de eklendi. İmza günlerinden biri, bugün sabah saatlerinde 'Güvenlik Uzmanı' Mete Yarar tarafından gerçekleştirildi. Yarar, yeni kitabı "Oyunun Sonu"nu kendi imzasıyla sevenleriyle paylaştı.

Gazeteci İzzet Çapa, köşesinde Mete Yarar'ın yeni kitabına yer vererek şunlardan bahsetti:

"Memleket sevgisine, vatan, bayrak, Atatürk sevgisine birinci elden tanık olduğum ve o çok kıymetli dostluğundan ne mutlu ki istifade imkanı bulduğum yakın, en yakın arkadaşlarımdan biridir Mete Yarar."

  • Ömrünün çoğunu bu vatan için dağlarda geçiren, bir yanıyla dünyanın en gözü kara ama bir taraftan da yüreği müthiş yumuşak bir gönül adamı, Türkiye sevdalısıdır.
  • Bugüne kadar yazdığı Darbenin Kayıp Saatleri, Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz, Son Gün ve Büyük İhanet kitaplarını bir çırpıda okumuş; kendimi onun müthiş akıcı dili ve engin tecrübesiyle tarif ettiği bambaşka bir dünyanın içinde bulmuştum.
  • Pek yakında piyasaya çıkacak kitabı Oyunun Sonu’nun prova baskılarından birini aldım elinde görür görmez, aramızdaki derin hatır kartını kullanarak. Kitap, büyük bir okur kitlesi yakalayan Son Gün ve Büyük İhanet’le başlayan üçlemenin son eseri. Ve tıptı ötekiler gibi aldığım gece, günün ilk ışıkları pencereme vururken bitti. Nefisti…
  • Yine soluk soluğa bir mücadele, yine dünyanın en gizemli örgütlerinin perde arkasında yaşananlar ve elbette yine Orta Doğu bataklığında kurulan hain oyunların kodları, şifreleri var kitapta.
  • Kimi yerde bir zaman tünelinin içine girip tarihin kilometre taşlarından bir olayı anımsayacak, kimi yerde bir milletin karanlık ellerce hangi yöntemlerle kuşatılmaya çalışıldığına tanık olacaksınız.

Şaşıracak, kızacak, öfkelenecek, durup bir soluk alacak, inanın bazı bölümleri yumruğunuzu ve hatta dişlerinizi sıkarak okuyacaksınız.

Mete’nin neden “Yüreğiniz yoksa bu kitabı okumayın” dediğini, o yürek yakan hikayelerde daha bir derinden anlayacaksınız.

Ve tıpkı kitabın arka kapağında söylediği gibi “Okuyacaklarınızda, gelecek yüzyıllara bırakılan destanların ilk adımlarını bulacaksınız.”

Özellikle de burnumuzun dibinde yaşanan savaşın ve dünyanın toplamındaki paylaşım kavgasının koordinatlarını çözmek isteyenler kaçırmasın…"

Mete Yarar kimdir?
1988 senesinde Kara Harp Okulu’ndan piyade teğmen olarak mezun olan Mete Yarar,  mezuniyetinin ardından 16 sene boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesi ile 2004 senesinde emekliliğine 1.5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.
Mete Yarar kimdir? 1988 senesinde Kara Harp Okulu’ndan piyade teğmen olarak mezun olan Mete Yarar, mezuniyetinin ardından 16 sene boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesi ile 2004 senesinde emekliliğine 1.5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.
'Arap Baharı'na da değindi
Özel Kuvvetler’den ayrıldıktan sonra kurduğu ilk şirkette Irak ile dış ticaret yapmaya başladı. Daha sonra kurduğu şirket ile ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerine risk analizi hizmeti verdi. Bölge güvenliği, siyasi çalkantılar, savaş riski, iç karışıklıklarla ilgili analizler yaptı. 2004 senesinden bu yana, özellikle bölgede yatırım yapmak isteyen şirketlere danışmanlık hizmeti verdi. 2015 tarihinde “60 Yıllık İttifakta Son Gün” isimli bir roman, 2016’da “Bu Delileri Bir Araya Getirmemeliydiniz” isminde bir inceleme kitabı yazdı. Bir röportajında Arap Baharı’nı başlayacağı yerden nasıl olacağına kadar doğru tahmin eden, 2020’ye kadar yaşanabilecek olayları ve yol haritasını yazdığı ama yayınlamadığı bir kitabı da olduğunu açıkladı.
'Arap Baharı'na da değindi Özel Kuvvetler’den ayrıldıktan sonra kurduğu ilk şirkette Irak ile dış ticaret yapmaya başladı. Daha sonra kurduğu şirket ile ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerine risk analizi hizmeti verdi. Bölge güvenliği, siyasi çalkantılar, savaş riski, iç karışıklıklarla ilgili analizler yaptı. 2004 senesinden bu yana, özellikle bölgede yatırım yapmak isteyen şirketlere danışmanlık hizmeti verdi. 2015 tarihinde “60 Yıllık İttifakta Son Gün” isimli bir roman, 2016’da “Bu Delileri Bir Araya Getirmemeliydiniz” isminde bir inceleme kitabı yazdı. Bir röportajında Arap Baharı’nı başlayacağı yerden nasıl olacağına kadar doğru tahmin eden, 2020’ye kadar yaşanabilecek olayları ve yol haritasını yazdığı ama yayınlamadığı bir kitabı da olduğunu açıkladı.
Kitapları
60 Yıllık İttifakta Son Gün Büyük İhanetBu Delileri Bir Araya GetirmeyecektinizDarbenin Kayıp SaatleriOyunun Sonu
Kitapları 60 Yıllık İttifakta Son Gün Büyük İhanetBu Delileri Bir Araya GetirmeyecektinizDarbenin Kayıp SaatleriOyunun Sonu
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >