Metin Akpınar'dan hayranlarına veda: Yolun sonu

77 yaşındaki Metin Akpınar, son olarak rol aldığı filmi 'Yolun sonu' olarak nitelendiriyor.
77 yaşındaki Metin Akpınar, son olarak rol aldığı filmi 'Yolun sonu' olarak nitelendiriyor.

Türk sinemasının usta oyuncusu Metin Akpınar, 11 senenin ardından beyazperdeye döndü. Sosyal medya fenomenlerinin filminde rol alan usta oyuncu, 'Yaş 78 oldu. Yolun sonu gibi. Şöyle bir filmde oynayalım, gala yapalım' diyerek izleyicilerine veda etti.

Metin Akpınar, sosyal medya fenomenlerinin filminde rol alarak 11 sene ara verdiği beyazperdeye geri dönerek hayranlarına üzücü mesajı verdi.

Gösterim öncesi kameraların karşısını geçen oyuncular soruları yanıtladı.
Gösterim öncesi kameraların karşısını geçen oyuncular soruları yanıtladı.

11 yıl aradan sonra setlere dönen usta oyuncu Metin Akpınar şunları söyledi:

  • “Beni bu film için iki şey ikna etti. 11 sene ara vermişim. Yaş 78 oldu. Yolun sonu gibi. Türkiye’de erkek yaş ortalaması 75.5… Şöyle bir filmde oynayalım, gala yapalım dedim. İkincisi genç sanatçı arkadaşlarımın benimle birlikte olmak istedikleri iletildi. Kırmam imkansızdı. Seve seve beraber olduk."

"Yaş 78 oldu. Yolun sonu gibi. Şöyle bir filmde oynayalım, gala yapalım."

  • Sosyal medya fenomenleri Fatih Yasin, Bilal Hancı ve Atakan Özyurt’un başrolünü Metin Akpınar, Perihan Savaş, Erkan Can ve Güven Kıraç gibi usta isimlerle paylaştığı aksiyon komedi filmi ‘Kafalar Karışık’ın galası önceki akşam Maslak Uniq Hall’de yapıldı.

Çok sayıda dizi, film ve tiyatro oyununda rol alan usta isim Metin Akpınar, hayranlarına beyazperdeden veda etti.

Metin Akpınar hayatı
Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar, 02.11.1942'de İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi’nde eğitim gören Akpınar, daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1962’de Türk Talebe Birliği’nde amatör olarak tiyatroya başlayan usta isim, iki yıl sonra ilk kez profesyonel bir oyunda yer aldı ve bu tarihten sonra önemli tiyatro yapımlarında rol aldı.
Metin Akpınar hayatı Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar, 02.11.1942'de İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi’nde eğitim gören Akpınar, daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1962’de Türk Talebe Birliği’nde amatör olarak tiyatroya başlayan usta isim, iki yıl sonra ilk kez profesyonel bir oyunda yer aldı ve bu tarihten sonra önemli tiyatro yapımlarında rol aldı.
Zeki Alasya ile muhteşem bir ikili oldu 
1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda ilk profesyonel oyunu olan “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” ile sahne hayatına adım attı. 1967 yılında ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu andan 1992 yılında kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü üstlendi. Devekuşu Kabare döneminde Zeki Alasya ve kabare ekibi ile birlikte sergiledikleri Yasaklar, Reklamlar, Beyoğlu Beyoğlu, Deliler gibi birçok oyun hala severek izleniyor.
Zeki Alasya ile muhteşem bir ikili oldu 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda ilk profesyonel oyunu olan “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” ile sahne hayatına adım attı. 1967 yılında ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu andan 1992 yılında kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü üstlendi. Devekuşu Kabare döneminde Zeki Alasya ve kabare ekibi ile birlikte sergiledikleri Yasaklar, Reklamlar, Beyoğlu Beyoğlu, Deliler gibi birçok oyun hala severek izleniyor.
İlk filmi Kemal Sunal ile...
İlk sinema filmi Kemal Sunal için de bir ilk olan 1972’de Ertem Eğilmez‘in çektiği başrollerinde Tarık Akan ve Filiz Akın‘ın oynadıkları Tatlı Dillim oldu. Bu filmin ardından Zeki-Metin ikilisi olarak birçok filmde birlikte oynadılar. Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanınan aktör, “ Nereye Bakıyor Bu Adamlar ”, “ Davetsiz Misafir ”, “ Patron Duymasın ”, “ Köyden İndim Şehire ”, “Petrol Kralları ” gibi filmlerde rol aldı.
İlk filmi Kemal Sunal ile... İlk sinema filmi Kemal Sunal için de bir ilk olan 1972’de Ertem Eğilmez‘in çektiği başrollerinde Tarık Akan ve Filiz Akın‘ın oynadıkları Tatlı Dillim oldu. Bu filmin ardından Zeki-Metin ikilisi olarak birçok filmde birlikte oynadılar. Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanınan aktör, “ Nereye Bakıyor Bu Adamlar ”, “ Davetsiz Misafir ”, “ Patron Duymasın ”, “ Köyden İndim Şehire ”, “Petrol Kralları ” gibi filmlerde rol aldı.
Propaganda ile adından söz ettirdi
Metin Akpınar, Kemal Sunal ile birlikte oynadığı ve yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı “ Propaganda ” filmiyle adından söz ettirdi.
Propaganda ile adından söz ettirdi Metin Akpınar, Kemal Sunal ile birlikte oynadığı ve yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı “ Propaganda ” filmiyle adından söz ettirdi.
Dizilerde rol aldı
Zeki Alasya ile birlikte yarattıkları şaşkın kahraman ikilisini geride bıraktığını açıklayan aktör, bundan sonraki kariyerine kendi başına devam etme kararı aldı. Metin Akpınar, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak ve Zeki Alasya gibi emektar oyuncuların yer aldığı “ Güle Güle ” filminde ve yönetmenliğini Tunç Başaran‘ın üstlendiği “ Abuzer Kadayıf ” adlı bir filmde de rol aldı. “Papatyam” adlı dizisinde oynadı.
Dizilerde rol aldı Zeki Alasya ile birlikte yarattıkları şaşkın kahraman ikilisini geride bıraktığını açıklayan aktör, bundan sonraki kariyerine kendi başına devam etme kararı aldı. Metin Akpınar, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak ve Zeki Alasya gibi emektar oyuncuların yer aldığı “ Güle Güle ” filminde ve yönetmenliğini Tunç Başaran‘ın üstlendiği “ Abuzer Kadayıf ” adlı bir filmde de rol aldı. “Papatyam” adlı dizisinde oynadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >