Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Temel liseler kapanıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk.

Antalya'da düzenlenen bir sempozyumda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dershanelerin yerine açılan temel liselerin kapanacağını söyledi. Bakan Selçuk bu kararın sürpriz olmadığını aksine 4-5 yıl önce alınmış kararlar olduğunu dile getirdi.

Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde açılan temelliselerin geleceği hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Bu tür okullarda eğitim hayatına devam eden yüz binlerce öğrenci ve ailesi, konuya dair bilgi almak isteyen ailelerin merakını gideren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye Özel Okullar Derneğince düzenlenen "Eğitim ve Etik" temalı Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katıldı. Selçuk, konuya ilgin açıklamaları canlı yayında yaptı.

Ziya Selçuk, Antalya Kemer'de düzenlenen Geleneksel Eğitim Sempozyumu'nda konuştu.
Ziya Selçuk, Antalya Kemer'de düzenlenen Geleneksel Eğitim Sempozyumu'nda konuştu.
  • Ziya Selçuk konuşmasında,

    "İhtiyaç ve talep konusunda çok net bir yol haritamız var. Önümüzdeki haftalarda bir lansmanla açıklayacağız. Hazırlıklarımız bitti, herkes rahat olsun. Sürpriz yok, 4- 5 sene önce alınmış kararlar. olduğunu belirtti.

Dershanelerin kapatılmasının nedeni belliydi

Ziya Selçuk, dershanelerin temel liselere dönüştürülme sürecini anlattı.

  • Dershaneler meselesi de bilinen, sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarının ne olduğunun açık şekilde bilindiği bir husus. Bu bağlamda ben bütün velilerimize açıklıkla ifade etmek isterim. Yerine ne koyacağımız konusunda ve buradaki ihtiyacı, talebi nasıl karşılayacağımız konusunda net bir yol haritasına sahibiyiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda açıklama fırsatımız olacak, hazırlıklarımız bitti.

Bu karar sürpriz değil

Daha öncesinde eğitim alanında sürpriz ve keskin kararlar alınmayacağını dile getiren Ziya Selçuk, bu kararın da sürpriz olmadığını aksine 5 yıllık bir planlamanın ardından yürürlüğe girdiğini belirtti.

  • Biz elimizden geldiği kadar sürpriz yapmayacağız derken; bir sürpriz yok. Bu 4-5 sene önce alınmış olan ve bundan sonrası için de nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi ilgili aktörlerle açıklıkla paylaşacağız. Ben sadece bu konunun velilerimiz tarafından dikkatle ele alınmasına önem verdiğimi belirtmek isterim. Çünkü bu konunun istismarı söz konusu olabilir, kötüye kullanılması gibi girişimler söz konusu olabilir. Bunların engellenmesiyle ilgili biz her türlü önlemi alma imkanına sahibiz ve ısrarla da takip edeceğiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >