Mis gibi kokan gül ile yapılan alternatif 6 etki

Mis gibi kokusuyla insanı kendine hayran bırakan gülü sağlıktan, lezzetli tariflere kadar birçok yerde kullanıyoruz. İşte gül ile yapılan alternatif 6 etki…

Güzel kokusu ve görüntüsü ile dalları süsleyen rengârenk oluşuyla bir doğa mucizesi olarak adlandırabileceğiniz Gül sofrada yerini alırken cilt bakımında ve sağlığında da önemli rol oynuyor. Gül romantik sürprizlerinde vazgeçilmezi birçok anlama sahip olan güllerden kırmızı gül en çok tercih edilen güller arasında yer alır. Gülden bu kadar bahsetmişken gül ile yapılabilecek 6 şeyden bahsetmeden olmaz.
Gül yaprakları 

                                    Özellikle romantik fikirlerin vazgeçilmezi gül yapraklarını çiçekçilerden özel olarak isteyebilirsiniz. Gül yapraklarını süslemeden yiyecek yapımına kadar birçok yerde kullanıyoruz.
Gül yaprakları Özellikle romantik fikirlerin vazgeçilmezi gül yapraklarını çiçekçilerden özel olarak isteyebilirsiniz. Gül yapraklarını süslemeden yiyecek yapımına kadar birçok yerde kullanıyoruz.
Gül tonik 

                                    Sivilcelere iyi geldiği için cildi temizlerken Güllü tonik kullanabilirsiniz. Gül özellikle cilde çok faydalıdır. İçinde bulunan anti bakteriyel akne tedavisinde etkili rol oynuyor. Gülü kaynatarak elde ettiğiniz suyu pamuk yardımıyla cildi temizlemede kullanabilirsiniz.
Gül tonik Sivilcelere iyi geldiği için cildi temizlerken Güllü tonik kullanabilirsiniz. Gül özellikle cilde çok faydalıdır. İçinde bulunan anti bakteriyel akne tedavisinde etkili rol oynuyor. Gülü kaynatarak elde ettiğiniz suyu pamuk yardımıyla cildi temizlemede kullanabilirsiniz.
Güllaç

                                    Özellikle Ramazan aylarında sofralarınızı süsleyen güllacın yapımında da Gül suyu kullanılır. Güllacın içine konan gül suyunun güllacı daha da lezzetlendirdiği söylenir. Hafif bir tatlı olan güllacı yiyen kişiye de kokusuyla ferahlık verir. Kendinizde dışarıdan güllaç satın alabileceğiniz gibi evde de güllaç yapabilirsiniz. Biraz uğraştırıcı ve iş ehli olmayı gerektirse de sizde severek yapmayı deneyebilirsiniz.
Güllaç Özellikle Ramazan aylarında sofralarınızı süsleyen güllacın yapımında da Gül suyu kullanılır. Güllacın içine konan gül suyunun güllacı daha da lezzetlendirdiği söylenir. Hafif bir tatlı olan güllacı yiyen kişiye de kokusuyla ferahlık verir. Kendinizde dışarıdan güllaç satın alabileceğiniz gibi evde de güllaç yapabilirsiniz. Biraz uğraştırıcı ve iş ehli olmayı gerektirse de sizde severek yapmayı deneyebilirsiniz.
Gül reçeli 

                                    Gül reçeli kırmızı ve sarı gülle yapılan Gül reçeli sabah kahvaltılarda sofralarınızda yer verebileceğiniz nitelikte isterseniz evde kendinizde Gül reçeli yapabilirsiniz. Gül reçeli yapmak için Gül yaprakları, şeker ve 1 bardak suyla koyu bir kıvamda lezzetli Gül reçelini afiyetle yiyebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında kızarmış ekmeğinizin üzerine kendi doğal yapmış olduğunuz gül reçeli sürerek güne enerjik bir şekilde başlamak için kendinizi motive etmiş olacaksınız.
Gül reçeli Gül reçeli kırmızı ve sarı gülle yapılan Gül reçeli sabah kahvaltılarda sofralarınızda yer verebileceğiniz nitelikte isterseniz evde kendinizde Gül reçeli yapabilirsiniz. Gül reçeli yapmak için Gül yaprakları, şeker ve 1 bardak suyla koyu bir kıvamda lezzetli Gül reçelini afiyetle yiyebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında kızarmış ekmeğinizin üzerine kendi doğal yapmış olduğunuz gül reçeli sürerek güne enerjik bir şekilde başlamak için kendinizi motive etmiş olacaksınız.
Gül suyu 

                                    Mevlitlerin vazgeçilmez gül suyu gelen misafirlere ikram edilerek hem misafirler hoş tutulur hem de evin içi mis gibi kokar. Gül suyunun nemlendirici etkisi de bulunur. Gül toniği evinizde yoksa gül suyunu saf olanıyla da yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Gül suyunu doğal parfüm olarak da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda banyo sularının içine atarak rahatlama etkisi ve cildinize parlaklık katar.
Gül suyu Mevlitlerin vazgeçilmez gül suyu gelen misafirlere ikram edilerek hem misafirler hoş tutulur hem de evin içi mis gibi kokar. Gül suyunun nemlendirici etkisi de bulunur. Gül toniği evinizde yoksa gül suyunu saf olanıyla da yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Gül suyunu doğal parfüm olarak da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda banyo sularının içine atarak rahatlama etkisi ve cildinize parlaklık katar.
Gül lokumu 

                                    İkramlık olarak kullanılan gül lokumu daha çok bebek kuranlarında dağıtılır. Gül lokumunu kahvenizin çayınızın yanında da afiyetle tüketebilirsiniz. Evde özellikle böbrek rahatsızlığı çeken biri varsa lokum çeşitleri sağlığı açısından önemli bir rol üstlenir.

Gülün sofrada ve sağlıktaki değerinden bahsetmişken Gül'ün çiçek olarak ruhumuza etkisini anlatmazsak olmaz.

 Gül çok güzel ve kıymetlidir. Park ve bahçelerin süslenmesinde kullanıldığı gibi odaları, balkon ve terasları süsler. Birçok rengi vardır. Gül fidelerini alıp saksılara dikmek balkonunuzu güzelleşmesini sağlar. Mis gibi kokuyla da çevresindekileri etkisi altına alır.
Gül lokumu İkramlık olarak kullanılan gül lokumu daha çok bebek kuranlarında dağıtılır. Gül lokumunu kahvenizin çayınızın yanında da afiyetle tüketebilirsiniz. Evde özellikle böbrek rahatsızlığı çeken biri varsa lokum çeşitleri sağlığı açısından önemli bir rol üstlenir. Gülün sofrada ve sağlıktaki değerinden bahsetmişken Gül'ün çiçek olarak ruhumuza etkisini anlatmazsak olmaz. Gül çok güzel ve kıymetlidir. Park ve bahçelerin süslenmesinde kullanıldığı gibi odaları, balkon ve terasları süsler. Birçok rengi vardır. Gül fidelerini alıp saksılara dikmek balkonunuzu güzelleşmesini sağlar. Mis gibi kokuyla da çevresindekileri etkisi altına alır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >