Mısır'daki kazı binlerce yıllık gizemi çözdü

Mısır'da yapılan kazılar sırasında ortaya çıkan mezar bilim insanlarını şoke etti. Binlerce yıl önce dünyayı yöneten Tutankamon'un kayıp eşinin mezarı bulundu.

Mısır'da devam eden kazı çalışmalarında arkeologlar bilmeden binlerce yıllık sırrı çözdü. Arkeologlar MÖ 1332-MÖ 1323 yılları arasında Mısır firavunu olan Tutankhamon'un karısı Kraliçe Ankesenamen'in kayıp mezarını buldular.

Turankhamon öldükten sonra karısı Ankeseneman siyasi otoritesini güçlendirmek için Hitit kralının oğullarından birisiyle evlenmek istedi. Fakat Hitit prensi yola çıkmasına rağmen soyguncular tarafından öldürülünce Kraliçe, bir saray rahibi ile evlenmek zorunda kaldı.

Kraliçe Ankhesenamen

Bu evlilik sonrası ne yaptığı hakkında bilgi bulunmayan Ankesenamen'in mezarı da bu zamana kadar ortaya çıkmamıştı. Fakat bölgede araştırma yapan ekip, Kraliçe'nin mezarına ulaşıldığını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan eski Antika Eserler Bakanı Zahi Hawass, arkeolog ekibinin buldukları mezarın Kraliçe'ye ait olduğundan bir hayli emin olduklarını fakat ellerinde henüz bilimsel bir kanıt olmadan kesin konuşamayacaklarını söyledi. Yapılan açıklama bilim dünyasında heyecan yarattı.

Kaynak: Mail Online


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >